معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ظرفیت تولید گیاهان دارویی در این استان روبهافزایش است و سال گذشته بهرهبرداران توانستند ۸۰۹ تُن انواع گیاهان دارویی را تولید کنند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی « قم فردا »، محمدعلی سلامی بیان داشت: سال گذشته هدفگذاری ما تولید ۷۴۶ تُن گیاهان دارویی در استان بود؛ اما کشاورزان توانستند ۸۰۹ تُن انواع این گیاهان را تولید کنند که نشاندهنده تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی برنامه سازمان جهاد کشاورزی قم در این بخش است.
وی افزود: گل محمدی در میان سایر گیاهان دارویی کشت شده در استان بیشترین میزان تولید محصول را به خود اختصاص داده است و کشاورزان قمی طی سالهای اخیر در تولید و فراوری گل محمدی در بهترین کیفیت به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند.
وی ادامه داد: راهبرد گسترش تولید گیاهان دارویی در قم همچنان ادامه مییابد و سازمان جهاد کشاورزی از علاقهمندان به فعالیت در این بخش بهخصوص در زمینه فراوری و تبدیل این گیاهان به محصولات جانبی برای ایجاد واحد تولیدی و سرمایهگذاری در این حوزه حمایت میکند.
حدود ۶۰۰ هکتار از سطح زیر کشت استان قم به گیاهان دارویی اختصاص دارد که نزدیک به ۴۰۰ هکتار آن برای گل محمدی است.
لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در قم از چند منظر قابلتوجه است، نخست آن که بسیاری از این گیاهان همچون گل محمدی برای رشد به آب کمتری نیاز دارند، علت دیگر آن است که کشت این گیاهان در زمینهای کوچک برای کشاورزان درآمد خوبی در پی دارد.
از دیگر نکاتی که باعث شده کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی در قم دارای اهمیت باشد، وجود صنایع تبدیلی و فراوری این گیاهان در استان است، بهعنوان نمونه هماکنون ۲ واحد فراوری گل محمدی در قم فعال است که این مسئله فروش محصول برداشت شده را برای کشاورزان تسهیل میکند.
در حوزه گیاهان دارویی علاوه بر گل محمدی، شاهد کشت گیاهانی همچون زعفران، زیره، بابونه، سیاهدانه، بیدمشک و گلگاوزبان هستیم که کشت هر کدام از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه بوده و این محصولات برای فروش قیمت مناسبی دارد.
بسیاری از گیاهان دارویی در برابر شرایط محیطی مقاومت بیشتری نسبت به سایر گیاهان دارند و به همین دلیل کشت این گیاهان طی سالهای اخیر موردتوجه کشاورزان قمی قرار گرفته که در همین راستا شاهد تولید گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان هستیم.
سازمان جهاد کشاورزی در راستای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان، لزوم افزایش فعالیتهای ترویجی در این حوزه و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران بخش کشاورزی را در دستور کار خود قرار داده است.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/