printlogo


معاون سازمان جهاد کشاورزی قم:
آفات در مزارع قم با فرآورده‌های غیرشیمیایی کنترل شد
کد خبر: 46399
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در نیمه نخست امسال آفات در ۱۳ هزار هکتار از سطح زیر کشت مزارع، باغات و گلخانه‌های استان با استفاده از فرآورده‌های غیرشیمیایی کنترل شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدعلی سلامی بیان داشت: به‌منظور کاهش استفاده از سموم و همچنین جلوگیری از ورود آلودگی‌های احتمالی به محیط‌زیست، در ۱۳ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان قم از فرآورده‌ها و تجهیزات غیرشیمیایی برای نگهداری از گیاهان در برابر آفات استفاده شد.
وی افزود: این موضوع اهمیت بسیاری در ارتقا سلامت محصولات غذایی تولید شده در قم دارد و ما تلاش می‌کنیم با تشویق هرچه بیشتر کشاورزان به استفاده از این روش‌ها، ‌ میزان مصرف سموم شیمیایی در مزارع، ‌ باغات و گلخانه‌های استان را تا حد زیادی کاهش دهیم و از مشکلاتی که ممکن است در اثر باقی‌ماندن این سموم در محیط‌زیست ایجاد شود، جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: علاوه بر اهمیت همراهی بهره‌برداران یکی دیگر از مهم‌ترین اقدام‌ها برای موفقیت برنامه کاهش مصرف سموم شیمیایی در زمین‌های کشاورزی قم، ‌ تولید فرآورده‌های غیرشیمیایی مؤثر در کنترل آفات است که این موضوع را با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در استان، دنبال می‌کنیم.
گفتنی است در کنار موضوع راهبردی تأمین امنیت غذایی، تولید محصول غذایی سالم‌ نیز همواره در دستور کار کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم بوده و با همکاری کشاورزان استان برای تحقق آن تلاش کرده‌اند.
برای موفقیت اجرای طرح تولید محصولات غذایی سالم در قم، انجام فعالیت‌های ترویجی موردنیاز از جمله برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای افزایش مهارت کشاورزان استان در این زمینه، ‌ دنبال می‌شود.
در همین رابطه کمیته تخصصی غذای سالم نیز در سازمان جهاد کشاورزی قم تشکیل شده است که پس از ارزیابی‌ بر مبنای استانداردهای تعیین شده محصولات کشاورزی استان در زمان‌بندی مشخص نشان غذای سالم را دریافت می‌کنند.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم دراین‌خصوص توصیه‌های فنی لازم را به بهره‌برداران ارائه می‌کنند تا محصولات کشاورزی تولید شده در قم علاوه بر افزایش کمی دارای کیفیت مورد قبول نیز باشد.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به‌طورکلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، ‌ باغی، ‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده است.





انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/46399