معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تنها در آذرماه جاری، ۱۲ هزار تُن تخممرغ در واحدهای مرغ تخمگذار فعال در این استان تولید شده است که این میزان نسبت به آذرماه سال گذشته ۷۰ درصد رشد دارد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، منصور دیان پیرامون این موضوع بیان داشت: در راستای راهبرد تأمین امنیت غذایی، استان قم توانست با تولید ۱۲ هزار تُن تخممرغ در طول ماه جاری، رتبه سوم کشور در تولید این محصول غذایی مهم و پرمصرف در سفرههای مردم را به دست آورد.
وی افزود: در همین راستا فعالان حوزه مرغ تخمگذار استان قم در قالب ۱۶۰ واحد پرورشی و تولیدی و در اختیار داشتن بیش از ۹ میلیون قطعه مرغ تخمگذار توانستند این میزان تولید را به ثبت رسانده و در راستای افزایش هرچه بیشتر ظرفیت تولید آن برای افزایش سطح عرضه محصول به بازار، تلاش کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام سازمان جهاد کشاورزی قم در زمینه تأمین و تدارک گوشت مرغ و تخممرغ در بازار استان، ادامه داد: برنامهریزیهای لازم برای ارتقا کمی و کیفی سطح تولید محصولات در بخش مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار برای تأمین گوشت مرغ و همچنین تخممرغ موردنیاز مردم قم تا پایان سال انجام شده است.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و به طور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تأمین میکند.
همچنین بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تأمین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
بهطورکلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/