printlogo


تسریع پرداخت عیدی کارگران در دستور کار کارفرمایان قرار گیرد
کد خبر: 5069
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، به واقع، می‌توان از کارگران به عنوان بازوان توانمند صنعت، تولید، آبادانی و پیشبرد اهداف اقتصادی کشور یاد کرد و به تبع در صورت مواجهه این گروه با مشکل، معضل یا هر گونه بحرانی، طی طریق عادی و طبیعی روند اقتصادی کشور نیز با نقیصه مواجه خواهد شد.

اهمیت طیف کارگر در جامعه به میزانی است که پیش از این امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری از این قشر زحمتکش، به نیکی یاد کرده اند و بر حمایت از آن‌ها، تاکیدات موکدی داشته اند، اما متاسفانه با تشدید مشکلات اقتصادی بر آسیب پذیری این قشر افزوده شده است و در سالیان اخیر این گروه از جامعه، با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه شده اند.

البته طرح این موضوع به معنای تعمیم مشکلات اقتصادی به تمامی افراد کارگر جامعه نیست و در این میان هستند گروه‌هایی که از حیث درآمد اقتصادی (بصورت نسبی) در شرایط مناسبی قرار دارند و با حمایت کارفرمایان از آنها، تامین معیشت آن‌ها بصورت مطلوبی محقق می‌شود.

اما روی دیگر سکه و واقعیت ماجرا معطوف بر این امر می‌شود که با بالا گرفتن مشکلات اقتصادی، افزایش تورم و کاهش قدرت خرید جامعه، زندگی کارگران نیز از حیث اقتصادی تحت الشعاع قرار گرفته است.

بدون تردید، اسفندماه یکی از پرهزینه‌ترین ایام برای تمامی گروه‌های اجتماعی جامعه به شمار می‌رود، مقطعی که سرپرستان خانوار‌ها می‌باید خود را برای ورود به سال جدید آماده کنند، ایامی که بنابر فرهنگ و سنت دیرین ایرانیان، با تهیه اقلام متعددی همراه خواهد بود و طبیعتا خرید اقلام مربوطه مستلزم هزینه‌های خاص به خود است.

در این میان پرداخت عیدی، از مساعدت‌هایی به شمار می‌رود که تا حدودی پوشش دهنده هزینه‌های مضاعف این ماه خواهد بود.

اسدالله منفرد، یکی از کارگران فعال در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به لزوم حمایت هر چه بیشتر کارفرمایان از قشر کارگر اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که بسیاری از کارگران در این ایام با آن مواجه هستند معطوف بر این امر می‌شود که عیدی‌های آن‌ها در زمان مناسبی به آن‌ها پرداخت نمی‌شود و به واقع برخی مدیران و کارفرمایان مربوط، پرداخت آن را به واپسین روز‌های پایانی سال موکول می‌ کنند.

وی افزود: متاسفانه این رویکرد، تبعات و پیامد‌های نامطلوبی را برای سرپرستان خانوار که در قامت کارگران جامعه ایفای نقش می‌کنند به همراه دارد و امکان برنامه ریزی مناسب برای تامین مایحتاج ضروری شب عید را از قشر مذکور سلب می‌ کند.

منفرد در ادامه بیان کرد: به موازات مشکلاتی که در عرصه برنامه ریزی برای خرید عید برای سرپرستان خانوار و عائله آن‌ها ایجاد می‌شود، استرس بسیاری نیز بر  آن‌ها وارد می‌شود، زیرا به هر ترتیب هر کارگری که دارای عائله است، علاقه‌مند است خانواده تحت پوشش او در آرامش هر چه بیشتری به تهیه احتیاجات خود مبادرت ورزد.

این فعال کارگری در ادامه تصریح کرد: البته در شرایطی از پرداخت هر چه سریع‌تر عیدی‌ها سخن می‌گوییم که برخی از کارگران، همچنان موفق به دریافت حقوق ماه‌های گذشته خویش نشده اند و همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از این اقشار، به ناچار برای گذران امورات خویش به استقراض از اطرافیان اقدام کنند و به واقع در بهترین حالت ممکن و در صورت پرداخت حقوق و عیدی توامان با یکدیگر، می‌باید به عودت مبالغ قرض گرفته شده مبادرت ورزند.

پرداخت عیدی بصورت سلیقه ای/واریز عیدی در روز‌های پایانی سال به بی نظمی بازار و تراکم ترافیکی می‌انجامد

حمید منصوری، یکی دیگر از فعالان حوزه کارگری در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به عدم رعایت ساز و کار‌های تعریف شده مقتضی در پرداخت عیدی از سوی کارفرمایان به کارگران بیان کرد: در بسیاری از مراکز کارگاهی و تولیدی، متولیان امر و کارفرمایان، بصورت سلیقه‌ای به پرداخت عیدی اقدام می‌ کنند و این موضوع باعث ایجاد حس تبعیض در میان کارگرانی خواهد شد که سطح دریافتی آن‌ها در قالب عیدی فاصله بسیاری با کارگران دیگر دارد.

وی افزود: البته در برخی عرصه ها، به فراخور توانمندی کارگران، سطح بندی‌هایی برای پرداخت عیدی تعریف می‌شود که ابتدا به ساکن نمی‌توان ایرادی به این موضوع وارد دانست، زیرا به هر ترتیب آنچنان که حقوق دریافتی کارگران می‌تواند متفاوت از یکدیگر باشد، به تبع عیدی دریافتی آن‌ها نیز با تفاوت‌هایی همراه خواهد شد، لذا مشکل اصلی وقتی نمود پیدا می‌کند که متاسفانه در تعیین سطح بندی‌ها نیز سلیقه‌ای برخورد می‌شود.

منصوری تصریح کرد: متاسفانه بر روی پرداخت عیدی ها، نظارت چندانی وجود ندارد و این در شرایطی است که بر اساس قانون، مبنای عیدی پرداختی باید دو برابر حداقل حقوق دریافتی کارگر در نظر گرفته شود.

این فعال حوزه کارگری در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود در این عرصه به تاخیر در پرداخت عیدی‌ها و موکول کردن آن به روز‌های پایانی سال باز می‌گردد.

وی افزود: به واقع، این موضوع باعث می‌شود در روز‌های پایانی سال، حجم مراجعه مردم برای خرید به مراکز و فروشگاه‌های عرضه اقلام، محصولات، پوشاک و... بصورت فزاینده‌ای تشدید شود و به تبع این امر، بر بار ترافیکی بازار و شهر‌ها افزوده می‌شود و در برخی مواقع به برهم خوردن نظم طبیعی و عادی حاکم بر معابر و مراکز و فروشگاه‌های خرید می‌انجامد و این موضوع کار را برای دستگاه‌های انتظامی و نیرو‌های فعال ذی ربط، سخت و دشوار می‌ کند.

منصوری گفت: در شرایطی که به هر ترتیب کارفرما پیرو هر سازوکاری (هر چند سلیقه ای) در نظر دارد مبلغی را به عنوان عیدی به کارگران پرداخت کند، انتظار می‌رود این امر با فوریت هر چه بیشتری انجام پذیرد تا در نهایت به بی نظمی‌های این چنینی، ترافیک، شلوغی و ازدحام در روز‌های واپسین سال نینجامد.

وی در ادامه بیان کرد: البته بصورت طبیعی در روز‌های پایانی سال، بر حجم تردد‌ها و عبور و مرور افزوده می‌شود، اما برخی بی تدبیری‌های کارفرمایان، باعث می‌شود تا بر ضریب این بی نظمی‌ها افزوده شود.

کارفرمایان به مانند کارگران با مشکلات ریز و درشت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند

مهدی سالک، یکی از مدیران شرکت‌های تولیدی در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به ضرورت حمایت از قشر کارگر جامعه اظهار کرد: با وجود این ضرورت، نباید این واقعیت نادیده انگاشته شود که کارفرمایان نیز از مشکلات جامعه کارگری آگاه و مطلع هستند و اساسا این قشر نیز (کارفرمایان) علاقه‌ای به تشدید مشکلات و در مضیقه نگه داشتن کارگران نخواهند داشت.

وی افزود: فارغ از ابعاد انسانی و اخلاقی موضوع، اساسا از حیث مدیریتی نیز حمایت از کارگران باعث بهبود و ارتقای سطح کمی و کیفی تولید خواهد شد، زیرا در هر صورت، رضایت قلبی کارگر از مجموعه‌ای که در آن مشغول به کار است در پیشبرد اهداف شرکتی که در چارچوب آن فعالیت می‌کند بسیار تعیین کننده است.

سالک در ادامه بیان کرد: متاسفانه برخی از کارگران گمان می‌کنند کارفرمایان در صدد سوء استفاده از آن‌ها هستند که این ذهنیت صحیح نیست و در صورت وجود افرادی این چنینی در برخی حوزه‌ها و مراکز، نباید این تصور و تلقی را به تمامی کارفرمایان تعمیم داد که این قضاوت به هبچ عنوان منطقی و منصفانه نیست.

وی افزود: در واقع امر، ما نیز همچون قشر کارگر در همین فضای اقتصادی زندگی می‌کنیم و به تبع با مشکلات ریز و درشت آن مواجه هستیم و اگر کارفرمایی در پرداخت حقوق کارگر تحت پوشش خود دچار مشکل است قطعا از حیث مالی و اقتصادی با چالش هایی روبروست، در غیر اینصورت هیچ کارفرمایی علاقه‌مند به این موضوع نیست که در مقابل نیروی انسانی فعال خویش شرمنده و ناتوان از پرداخت حقوق جلوه کند.

 امید آن می‌رود با بهبود شرایط اقتصادی، وضعیت مالی تمامی کارگران جامعه با بهبودی و ارتقای هر چه بیشتری همراه شود که قطعا در چنین بستر و شرایطی، کارفرمایان نیز از ثمرات و مزایای این توفیق، منتفع و بهره‌مند خواهند شد.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/5069