printlogo


طی آئینی صورت گرفت؛
کتاب زندگی اسطوره قمی رونمایی شد
کد خبر: 51482
کتاب "رخصت پهلوان حسین" شرح زندگی پهلوان حسین کله‌پز یکی از جوانمردان، پهلوانان و اسطوره‌های نام‌آشنای تاریخی و فرهنگی قم طی آیینی در پانصد و سی و یکمین نشست بنیاد قم‌پژوهی در مجتمع آموزش عالی طلوع مهر این استان مورد رونمایی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» مؤلف این کتاب تاریخی و فرهنگی با اشاره به اهمیت قم در تاریخ ایران اظهار داشت: "شهر قم در کنار فضیلت‌های دینی و علمی، بستر تربیت پهلوانانی بوده که اخلاق و مرام جوانمردی را به شکل عملی نشان داده‌اند.

 عباس دهکار در ادامه افزود: شخصیت‌هایی چون پهلوان حسین کله‌پز قمی نشان داده‌اند که قم تنها خاستگاه دانش دینی نبوده، بلکه این شهر باتربیت جوانمردانی همچون حسین کله‌پز، جلوه‌ای از فرهنگ پهلوانی و اسلامی ایران را نیز به نمایش گذاشته است.

 این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ قم همچنین با شرح زندگی پهلوان حسین قمی، معروف به کله‌پز افزود: این پهلوان نامدار که در سال ۱۲۰۹ هجری شمسی در محله مسجد جامع قم به دنیا آمد، در طول ۸۵ سال زندگی خود به نمادی از قدرت، اخلاق و تواضع تبدیل شد.

 وی اضافه کرد: پهلوان حسین از کودکی در کنار پدرش در مغازه کله‌پزی کار می‌کرد، و همین شغل خانوادگی باعث شد که به نام کله‌پز معروف شود، او از همان سال‌های جوانی، به‌خاطر اندام نیرومند و شخصیت جذاب خود، موردتوجه پهلوانان نامی زمان، از جمله پهلوان حیدر قرار گرفت و آموزش‌های اولیه کشتی را زیر نظر او آغاز کرد.

 دهکار یادآور شد: پهلوان حسین قمی برای رسیدن به بالاترین درجه‌های پهلوانی، به شهرهای مختلف ایران سفر کرد و با پهلوانان نام‌آور آن زمان کشتی گرفت، یکی از افتخارهای بزرگ او، پیروزی در حضور ناصرالدین‌شاه و غلبه بر پهلوانان صاحب‌نام کشور بود.

 وی خاطرنشان کرد: پهلوان حسین در کشتی‌هایی که برای حفظ حرمت و آبروی پهلوانی کشور انجام می‌شد، نشان داد که نه‌تنها در قدرت جسمانی، بلکه در جوانمردی و مرام پهلوانی نیز یگانه است.

 دهکار با بیان سختی‌های زندگی پهلوان حسین تصریح کرد: پهلوان حسین، به‌رغم همه توانایی‌ها و افتخارها، در برابر ظلم و ناحقی‌های حکومتی زمان خود سکوت نکرد و در نهایت به دلیل تضییع حق و تصرف زمین‌هایش توسط مزدوران حکومتی، به‌سختی گذران زندگی کرد و به کارگری در روستای حاجی‌آباد مشغول شد.

 وی ادامه داد: این بخش از زندگی او که بیانگر مظلومیت و مرام دادخواهانه‌اش است، جذابیت‌های اخلاقی و انسانی این شخصیت را ۲ چندان می‌کند.

 مؤلف رخصت پهلوان حسین در خصوص هدف اصلی نگارش این کتاب گفت: این کتاب نه‌تنها به معرفی زندگی و قهرمانی‌های پهلوان حسین می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند تا الگوی ایرانی‌اسلامی پهلوانی و جوانمردی را به نسل امروز منتقل کند.

 دهکار بیان داشت: در دنیای امروز که الگوهای فرهنگی بیگانه به‌راحتی در جامعه نفوذ می‌کنند، نیاز به معرفی شخصیت‌های واقعی، مانند پهلوان حسین که بااخلاق و معنویت اسلامی به این درجه‌ها رسیدند، بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

 پژوهشگر تاریخ قم در بخش دیگری از سخنان، از هنرمندان و نویسندگان دعوت کرد تا با استفاده از زندگی پهلوان حسین، آثار هنری مثل نمایش، فیلم و مستند تولید کنند.

 وی تأکید کرد: معرفی چنین شخصیت‌هایی در قالب‌های هنری می‌تواند فرهنگ غنی ایرانی‌اسلامی را زنده نگه داشته و جایگزینی اصیل و فرهنگی برای نسل جوان فراهم کند.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/51482