معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سالهای اخیر، این استان از نظر میزان تولید و استحصال ژل رویال نسبت به تعداد کل کندو، جایگاه برتر کشوری را به خود اختصاص داده است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، منصور دیان اردستانی روز شنبه ضمن اشاره به این که استحصال ژل رویال در قم ۳۶۰ درصد افزایش یافت، بیان کرد: در سال جاری به میزان ۴۱۴ کیلوگرم ژل رویال توسط زنبورداران استان استحصال شد که این رقم نسبت به سال ۹۷ بیش از ۳۶۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی در ادامه با اشاره به بالارفتن سطح درآمد و اشتغالزایی در فعالیتهای مرتبط با زنبورداری با استحصال ژل رویال، گفت: هر کیلوگرم ژل رویال ۲ نفر اشتغالزایی به دنبال دارد که همین مسئله اهمیت استحصال این ماده را دوچندان مینماید.
وی در خصوص ماهیت ژل رویال افزود: ژل رویال که به نامهای ژل سلطنتی یا ژل ملکه زنبورعسل در میان مردم شناخته شده است، یک مادهشیری رنگ است که صرفاً غذای اختصاصی ملکه زنبورها است. ژل رویال یک ماده بسیار پر انرژی و مقوی و از نظر طب سنتی از مواد بسیار گرم بوده و دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.
اردستانی گفت: از این ماده برای برطرفکردن بسیاری از بیماریها در طب ایرانی سنتی استفاده میشود. ژل رویال یک ماده معجزهآسا است که علاوه بر بالابردن قدرت ملکه زنبورها در انسان نیز قدرت و توانایی جسمی را بسیار افزایش میدهد.
وی ادامه داد: این ماده در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغزی و پیشگیری از زوال مغزی یا آلزایمر، افزایش انرژی و تأثیر آن بر رفع خستگی، تنظیم فشارخون، بهبود بیماری مرض قند (دیابت)، پیشگیری از پوکیاستخوان، تسریع در بهبود و درمان زخم و درمان ناباروری مردان تأثیر شگرفی دارد.
وی بیان کرد: نظر به اهمیت این ماده از نظر تغذیهای و اقتصادی، مدتی قبل سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری بخش خصوصی و تشکل استانی مرتبط با موضوع، نخستین همایش ملی ژل رویال ایرانی را با دعوت از اساتید برجسته کشوری و با حضور بیش از ۵٠٠ نفر از تولیدکنندگان پیشرو از اقصینقاط کشور برگزار کرد؛ در این همایش روشهای نوین استحصال ژل رویال و بازارهای جهانی این محصول مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای خبر /