کاپیتان تیم ملی فوتبال با اسکیت ایران با اشاره به سابقه فوتبال با اسکیت در استان قم گفت: رشته فوتبال با اسکیت در سال ۱۳۸۲ در استان قم راهاندازی شد و از سال ۱۳۸۸ بهصورت حرفهای در حال ادامهدادن است و آکادمی اسکیت فونیکس با کسب ۶ قهرمانی در کشور پرافتخارترین تیم کشور است.
مجید نوشآبادی در گفتگو با خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با اشاره به رشته فوتینز اظهار داشت: فوتینز یا فوتبال با اسکیت تقریباً ورزشی بین اسکیت هاکی و فوتسال است که با پنج بازیکن در سالن فوتسال با دروازه فوتسال و توپ شماره پنجم فوتبال که همان توپ فوتسال است برگزار میشود؛ یک دروازهبان و چهار بازیکن در دو تا نیمه ۲۰ دقیقهای با تعویض نامحدود مشغول این بازی هستند.
وی با اشاره به وسایل موردنیاز این رشته ورزشی برای انجام بازی بیان داشت: وسایل موردنیاز جهت برگزاری این بازی، کفش اسکیت، لوازم ایمنی مانند آرنجبند، مچبند، کلاه و زانوبند است که در مسابقات جزو الزامات مسابقه هستند.
نوشآبادی با اشاره به تاریخچه این رشته ورزشی گفت: مسابقات فوتبال با اسکیت از حدود ۶۰ سال پیش تاکنون در حال برگزاری است و مسابقات رسمی این رشته مهیج در دنیا از حدود ۱۰ سال گذشته برگزار میشود که کشورهایی نظیر فرانسه، ایران، برزیل و آمریکا جز بهترینهای این رشته هستند.
وی با اشاره به قوانین این رشته ورزشی ابراز داشت: در ورزش فوتینز مانند فوتبال دروازهبان میتواند برای مهار توپ از دست استفاده کند؛ اما بازیکنان دیگر نمیتوانند؛ خطاها هم همانند فوتسال است که شامل تنه زدن، ضربه به اسکیت و هلدادن است.
کاپیتان تیم ملی فوتبال با اسکیت ایران با اشاره به قوانین خاص این ورزش گفت: دروازهبان پس از گرفتن توپ سه ثانیه مهلت پرتاب توپ را دارد؛ ارتفاع دیوارههای دور زمین یک متر بیست ساتن است و اگر توپ از این ارتفاع و یا از بالای دروازه رد شود اوت گرفته میشود در غیر اینصورت اوت یا کرنر وجود ندارد و پرتاب اوت با پا صورت میگیرد.
وی در ادامه قوانین این رشته ورزشی با اشاره به ضربات ایستگاهی و پنالتی عنوان کرد: پنالتی در این ورزش به دو صورت لانگ و شورت است؛ پنالتی شورت خطایی است که در محوطه جریمه صورت میگیرد و از نقطه پنالتی زده مشود و پنالتی لانگ نیز از جلوی دروازه خودی به سمت دروازه خالی و بدون دروازهبان حریف زده میشود.
نوشآبادی با اشاره حضور ایران در جام جهانی فوتینز بیان داشت: مسابقات جام جهانی فوتبال با اسکیت با نام فوتینز با حضور ۲۴ تیم نظیر تیمهای قدرتمند فرانسه، برزیل، ایران، آرژانتین، آمریکا، ایتالیا، انگلیس، عراق، بحرین، امارات، هندوستان، پاکستان، عربستان، کنیا، کامرون و ترکیه به میزبانی شهر ترابوزان ترکیه برگزار شد و تیم ملی ایران قهرمان این دوره از مسابقات شد.
وی با اشاره به نتایج تیم ملی در این دوره از مسابقات افزود: تیم ملی فوتینز ایران در مرحله گروهی این رقابتها با نتیجه ۴ بر ۱ تیم امارات و با نتیجه ۸ بر ۱ تیم عمان را شکست داد و راهی مرحله یکهشتم نهایی شد که در این مرحله نیز با نتیجه ۶ بر ۰ تیم مالدیو را از پیشرو برداشت؛ در مرحله نیمهنهایی در وقت قانونی مقابل تیم قدرتمند فرانسه بهتساوی ۳ بر ۳ دستیافت و در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ بر ۱ فرانسه را شکست داد به فینال راه یافت و در فینال نیز با نتیجه ۲ بر ۱ امارات را شکست داد و قهرمان جام جهانی فوتینز شد.
کاپیتان تیم ملی فوتینز ایران با اشاره به حضور ایران در این مسابقات زیر نظر فدراسیون جهانی تأکید کرد: رشته فوتبال با اسکیت در ایران فدراسیون ندارد و تیم ملی ایران برای حضور در مسابقات جام جهانی مستقیماً زیر نظر فدراسیون جهانی شرکت کرده است و از استان قم مجید نوشآبادی، حمیدرضا انیسی، سجاد اسلامی و علیرضا خاکی از آکادمی اسکیت فونیکس در ترکیب تیم حضور داشتند.
وی با اشاره به سابقه فوتبال با اسکیت در استان قم بیان داشت: رشته فوتبال با اسکیت در سال ۱۳۸۲ در استان قم راهاندازی شد و از سال ۱۳۸۸ بهصورت حرفهای در حال ادامهدادن است و آکادمی اسکیت فونیکس با کسب ۶ قهرمانی در کشور پرافتخارترین تیم کشور است؛ در آخرین دوره مسابقات قهرمانی کشور نیز تیم آکادمی اسکیت فونیکس قهرمان، تیم باشگاه انقلاب قم دوم و نماینده تهران سوم شدند.
نوشآبادی با اشاره به افتخارات کسب شده ورزشکاران استان قم در سطح کشور در این رشته ورزشی تصریح کرد: در مسابقات کشوری فوتبال با اسکیت تاکنون آقایان حمیدرضا انسی و ایلیا حمزه آقای گل مسابقات کشور و مجید نوشآبادی چهار دوره بهعنوان بهترین بازیکن کشور انتخاب شدند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات استانی فوتینز گفت: تاکنون در استان قم بیش از ۱۰ دوره مسابقات استانی در بخش آقایان و یک دوره در بخش بانوان برگزار کردهایم که اگر حمایتها از این رشته در قم بیشتر شود در آینده تیم ملی قویتری خواهیم داشت.