printlogo


مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم:
۴۰۰۰تُن برنج و شکر توزیع شد
کد خبر: 51733
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان‌ماه، نزدیک به چهارهزار تُن برنج و شکر در این استان توزیع و از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و منتخب در دسترس مردم قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» سعید محمدی ضمن اشاره به اینکه در تأمین و تدارک کالاهای اساسی موردنیاز مردم با مشکل و محدودیتی مواجه نیستیم، بیان کرد: امسال ۲ هزار و ۶۳۷ تُن برنج خارجی و یک هزار و ۳۶۰ تُن شکر در استان قم توزیع شد و این روند برای مدیریت بازار همچنان ادامه دارد.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند مطلوب خرید تضمینی گندم از کشاورزان نیز گفت: امسال در جریان خرید تضمینی ۱۶ هزار تُن گندم مرغوب و باکیفیت از کشاورزان تحویل گرفته و برای تولید آرد موردنیاز مردم قم در سیلوی ملکی استان ذخیره‌سازی شد.

 وی ادامه داد: البته نیاز قم به گندم برای تولید آرد و پخت نان مصرفی مردم بسیار بیش از این مقدار است، بنابراین اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم حجم قابل‌توجهی گندم را از طریق واردات تأمین می‌کند که در همین رابطه از ابتدای سال جاری تا پایان آبان‌ماه ۱۱۴ هزار تُن گندم در اختیار کارخانه‌های تولید آرد استان قرار گرفت.

نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

 بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تأمین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B موردنیاز ما از طریق نان تأمین می‌شود.

 طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تأمین می‌کند. در اقشار کم‌درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تأمین می‌شود.

 هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می‌رسد از نان روزانه تأمین می‌شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

 باتوجه‌به اهمیت این موضوع دست‌اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تأکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.

 در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به‌صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری‌های گوارشی در استان را کاهش دهند.

 به‌طورکلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان‌های موردعلاقه مردم را تولید می‌کنند.

 پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/51733