کلنگ ورزشگاه ۴ هزار و ۵۰۰ نفره امام رضا (ع) در سال ۱۳۸۸ بر زمین پردیسان زده شد؛ اما حال باگذشت اینهمه مدت با پیشرفت ۴۰ درصدی مردم به انتظار گشایش این گره ۱۵ساله نشستهاند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» ورزشگاه ۴ هزار و ۵۰۰ نفره پردیسان یا همان ورزشگاه امام رضا (ع) قم در دومین سفر استانی دولت نهم به قم مصوب و در سال ۱۳۸۸ کلنگ آن بر زمین شهرک پردیسان زده شد.
این پروژه بیش از ۱۵ سال تبدیل به گره کور و مبهمی شده که میتوان از آن بهعنوان یکی از پروژههای تاریخی قم نام برد!
اهالی شهر قم بهویژه ساکنین پردیسان سالهاست، با حسرت از کنار این سازه غبارگرفته و سقف فروریخته عبور میکنند. نوجوانان قم نیز آرزوبهدل مانده تا یک روز در این ورزشگاه پا به توپ شوند.
آرزویی که نوجوانان ۱۵ سال پیش که حالا مردی برای خود شدهاند به دل داشته و این موضوع همچنان به نوجوانان امروز سرایت پیدا کرده است.
این پروژه در دولتهای دهم، یازدهم و دوازدهم به خاطرات پیوست، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم نگاهها بار دیگر به این ورزشگاه جلب شد.
دولت شهید رئیسی عزم خود را جذب کرد تا این پروژه را به بهرهبرداری برساند. در همان سفر نخست رئیسجمهور که در ۹ دی ۱۴۰۰ انجام شد منابع مالی خوبی برای این پروژه اختصاص یافت.
با پیگیریهای ابراهیم سانی خانی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم اعتبارات لازم برای این پروژه در چند مرحله جذب شد. اما در یک روز سرد زمستانی در بهمنماه ۱۴۰۱ سقف تازه نصب شده این ورزشگاه به دلیل بارش برف فروریخت.
ابراهیم سانیخانی اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید این پروژه اواخر دهه هشتاد با نظر دولت وقت در قم کلنگزنی شد.
وی افزود: در ادامه بنا به دلایل متعدد همچون عدم اختصاص اعتبارات مالی این پروژه با وقفه چندین ساله مواجه شد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم در ادامه تصریح کرد: بعد از استقرار دولت شهید رئیسی در قم، وزیر ورزش نگاه مثبتی به این پروژه داشت و با تلاش استاندار وقت این پروژه جز مصوبات سفرایشان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: دولت تصمیم جدی بر تکمیل این پروژه گرفته بود و اعتبارات اولیه مربوطه را هم به لطف خدا توانستیم جذب کنیم.
سانیخانی افزود: با نگاه مثبت وزارت ورزش و مجموعه دولت موفق شدیم ۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر دولت جذب و وارد استان کنیم.
وی اشاره کرد: با هزینه جذب شده پیمانکار نصب سقف را آغاز کرد و تقریباً روزهای پایانی خود را سپری میکرد که متأسفانه به دلیل بارش برف چندینساعته سقف این ورزشگاه نیمهکاره فروریخت.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم در ادامه تأکید کرد: نکته مهمی که شاید مردم قم نمیدانند این است که از همان ابتدا شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور متولی این پروژه بوده و اداره کل نقشی در ساخت این پروژه و حتی انتخاب پیمانکاران نداشته است.
وی توضیح داد: شرکت توسعه به دلیل قصور پیمانکار و بروز این حادثه از وی شکایت کرده و مراحل حقوقی این موضوع در حال طیشدن است و امروز منتظر رأی نهایی دادگاه هستیم.
سانیخانی بیان داشت: براساس شنیدهها و پیگیریهایی که داشتم مثل اینکه پیمانکار محکوم به پرداخت خسارت شده و باید قیمت آن را به روز پرداخت کند. این پروژه درحال حاضر پیشرفت ۴۰ درصدی دارد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم در ادامه گفت: اینکه ادامه این پروژه را پیمانکار جدید یا همان قبلی بخواهد ادامه دهد دست استان نیست و تصمیمات بهصورت کلان در شرکت توسعه گرفته میشود.
سانیخانی در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: درحال حاضر علاوه بر مسائل حقوقی، کارشناسان این شرکت درحال ارزیابی وضعیت مقاومت سازه هستند. باتوجه به گذشت مدت زمان زیاد باید ارزیابی شود که آیا این سازه تحمل اداره کار را دارد ویا اینکه باید موضوع مقاومسازی را هم دنبال کرد.
وی در ادامه با اشاره به نظر دولت چهاردهم نسبت به این پروژه، اظهار کرد: هفته گذشته در سفری که به وزارتخانه داشتم جلسهای با آقای وزیر دراینخصوص برگزار کرده و ایشان هم بر تکمیل این پروژه نیمهکاره تأکید کردند.
سانیخانی گفت: آقای دنیا مالی و مجموعه دولت نگاه مثبتی به این مجموعه دارد و از استاندار قم هم درخواست کردهایم بحث اختصاص منابع دولتی به این پروژه را دنبال کنند.
وی ادامه داد: برآورد میشود برای تکمیل این سازه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه لازم است و در صورت تأمین اعتبار ظرف ۲ سال میتوان آن را بهرهبرداری کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان عنوان کرد: بنده جهت نظارت بیشتر اداره کل و تسریع در روند کار پیشنهاد دادم بحث ترک تشریفات با پیمانکار قبلی انجام و این پروژه به استان قم سپرده شود تا ما با تعامل بسیج سازندگی و سایر دستگاهها آن را به سرانجام برسانیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این گره ۱۵ساله در دولت محترم چهاردهم گشایش پیدا کند تا خانواده ورزش قم با استفاده از این ورزشگاه شیرینکام شوند.
انتهای خبر /