در نشست شورای علمی کنگره امناءالرسل، شهید سید حسن نصرالله بهعنوان نماد مقاومت و ظلمستیزی روحانیت معاصر معرفی شد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» از روابطعمومی کنگره امناءالرسل، دبیر این کنگره روز شنبه در نشست فوق، بیان کرد: تلاش میشود تا در طرح کلی این کنگره ابعاد شخصیت شهید سید حسن نصرالله بهعنوان شاخص مقاومت و ظلمستیزی روحانیت در عصر حاضر موردتوجه قرار گیرد.
حجتالاسلام رضا اسکندری افزود: ۲ محور اصلی کنگره شامل الگوسازی در حوزههای علمیه و معرفی شهید نصرالله در سطح بینالمللی و همچنین تعامل حوزههای علمیه بهویژه قم، نجف و لبنان در گسترش اسلام و ترویج روح مقاومت و ظلمستیزی است.
وی در ادامه اهداف کنگره را تشریح کرد و گفت: کنگره به بررسی زمینهها و عوامل مؤثر بر شکلگیری شخصیت شهید نصرالله، مدیریت و رهبری در عرصه ملی و بینالمللی، نقش جهادی و سیاسی، ابعاد عبادی و اخلاقی، سبک زندگی خانوادگی و عاطفی، فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی، و خدمات آموزشی، اجتماعی و رفاهی خواهد پرداخت.
وی همچنین گفت: در محور دوم کنگره، نقش حوزههای علمیه در گسترش اسلام و مقاومت و همکاری علمای جبلعامل در ایران، عراق و دیگر کشورهای اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد.
دبیر کنگره امناءالرسل به برنامههای در نظر گرفتهشده برای تحقق اهداف کنگره اشاره کرد و گفت: این برنامهها شامل برگزاری نشستهای علمی، مصاحبه با شخصیتهای مرتبط با شهید نصرالله، جمعآوری و انتشار آثار و سخنرانیهای ایشان، فراخوان مقالات از حوزههای علمیه و دانشگاهها، و برگزاری جشنوارهها و مسابقات مختلف است.
نماینده آستان قدس رضوی نیز در این نشست، با اشاره به یکی از محوریترین اهداف کنگره، فرهنگسازی برای امتسازی را مورد تأکید قرارداد و افزود: شهید نصرالله در زمینه امتسازی به موفقیتهای چشمگیری دستیافت و او بهعنوان یک الگوی برجسته برای نسل جدید و نسلهای آینده روحانیت قابل معرفی است.
حجتالاسلام عبدالرضا ایزدپناه، همچنین به تأکید مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با علمای جهان اسلام اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بر لزوم گسترش افق نگاه حوزههای علمیه و نخبگان فرهنگی و پژوهشی فراتر از مرزهای ملی، طایفهای و قومی تأکید داشتند و خواستار مهاجرت این حوزهها از ملت به امت شدند.
وی تصریح کرد: ما در یک نظام اسلامی زندگی میکنیم که توانسته است شخصیتهای برجستهای مانند شهید سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی را تربیت و به جهان معرفی کند؛ بنابراین، باید این قهرمانان مقاومت را بهعنوان الگوهایی جهانی برای کسانی که در عرصه بینالمللی فعالیت میکنند، معرفی کنیم.
ایزدپناه بر اهمیت فرهنگسازی برای امتسازی و معرفی شهید نصرالله بهعنوان الگویی برای نسل جدید روحانیت تأکید کرد و گفت: کنگره باید در راستای حرکت از سطح قومیتها به امت اسلامی فعالیت کند.
تأکید بر جهانیسازی دیدگاهها
حجتالاسلام محسن مدنینژاد، نماینده جمع تقریب بینالمذاهب نیز در ادامه بر استفاده از هوش مصنوعی در ترجمه آثار شهید نصرالله تأکید کرد و گفت: تدابیر لازم برای نقشآفرینی متخصصان در فرایند تألیف آثار باید اندیشیده شود.
معاون آموزش حوزههای علمیه نیز با ارائه دیدگاههای خود برای باشکوه برگزارشدن کنگره امناءالرسل گفت: بعد امتسازی و مقاومت باید شاخص کنگره باشد، از طرفی مطالبی که رسانههای جهان درباره ایشان منتشر کردهاند احصا شده و جهانبینی سید حسن نصرالله را باید از نگاه رسانههای جهان تدوین کنیم.
حجتالاسلام مهدی رستمنژاد با بیان اینکه شخص شهید نصرالله موضوع تحقیق است و این موضوع باید برجسته شود، خاطرنشان کرد: موجی که سید حسن نصرالله در دنیا ایجاد کرده و الگوی اثرگذاری که در دنیا توانسته ایجاد کند را باید فراخوان داد و تحقیق نمود.
برنامهریزی برای تربیت عالمان ظلمستیز
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز با اشاره به اهمیت کنگره در تبیین شخصیت شهید نصرالله بهعنوان شاخص ظلمستیزی در چند دهه اخیر، گفت: خروجی کنگره باید برنامهریزی برای تربیت عالمان ظلمستیز با الگوگیری از شهید نصرالله باشد.
حجتالاسلام عباس اسکندری، همچنین پیشنهاد داد که علاوه بر موضوعات اصلی، ویژگیهایی مانند تواضع، خضوع در برابر رهبری و توکل به خداوند نیز در محورهای کنگره گنجانده شود.
کنگره امناءالرسل باهدف معرفی شهید سید حسن نصرالله بهعنوان نماد مقاومت و ظلمستیزی و ترویج گفتمان امتسازی در سطح بینالمللی، برنامهریزیهای گستردهای برای برگزاری این رویداد علمی و فرهنگی دارد.
این کنگره قرار است نیمه دوم سال آینده همزمان با سالگرد شهادت سید حسن نصرالله برگزار شود.
انتهای خبر /