از همین رو باید آبی که از طبیعت گرفته میشود تصفیه شود تا برای آشامیدن آماده شود. این تصفیه توسط دستگاههای تصفیه آب صورت میگیرد. دستگاه تصفیه آب به دستگاهی گفته میشود که برای جداسازی ذرات و آلودگیهای آب از آن استفاده میشود. این دستگاهها طی چندمرحلهای که برای آنها طراحی شده، مواد فیزیکی و شیمیایی و املاح نامطلوب آب را از بین میبرند.
دستگاه تصفیه آب با استفاده از فیلترهای مخصوص، آلودگیهای آب نظیر سرب، نیترات، نیتریت، مواد مضر محلول در آب، انگل، باکتری، قارچ و میکروبها، رسوبها، کلر و مواد معدنی اضافه را برطرف میکند. دستگاه تصفیه آب با ازبینبردن درصد بالایی از این آلودگیها، باعث بو و مزهی بهتری در آب میشود و آب سالمتری را در اختیار مصرفکنندگان میگذارد.
این دستگاه در انواع مختلف صنعتی و خانگی ساخته میشود و برای مصارف مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. دستگاههای آبشیرینکن خانگی اندازههای کوچکتر دارند.
بهازای یک لیوان آب شیرین سه لیوان پرت میشود
از همین رو مهندس مهدی نظرزاده در گفتگو با خبرنگار قم فردا در پاسخ به این سؤال که آب دستگاههای کارتی سطح شهر بهتر است یا آب، آبشیرینکنهای خانگی، اظهار داشت: آب دستگاههای کارتی موجود در سطح شهر از طریق مراجع مختلف کنترل میشود. آزمایشگاه آبفا و مرکز بهداشت استان کنترل و نظارتهایی بر روی کیفیت این آب دارند پس طبیعی است که آب شیرینی که از طریق دستگاههای کارتی سطح شهر ارائه میشود باکیفیتتر و مطمئنتر است.
وی ادامه داد: مهمترین دلیل استفاده از دستگاههای آبشیرینکن خانگی دسترسی راحت و سریع به آب شیرین و عدم نیاز به حملونقل است البته باید به این مسئله هم اشاره کرد که اگر از دستگاههای آبشیرینکن خانگی بهدرستی استفاده نشود مضرات زیادی در مباحث بهداشتی و سلامتی خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه با اشاره به میزان هدررفت آب در دستگاههای آبشیرینکن خانگی، گفت: دستگاههای آبشیرینکنهای خانگی به دلیل فرآیند اسمز معکوس، دارای پرت بالای آب هستند.
وی اضافه کرد: این دستگاهها به طور متوسط برای تولید یک لیوان آب شیرین، سه لیوان آب را بهعنوان پساب هدر میدهند که این مسئله بهخصوص در مناطقی که منابع آبی محدودی دارند، چالشی جدی است.
نظرزاده با اشاره به راهکارهای کاهش پرت آب در این دستگاهها خاطرنشان کرد: شهروندان میتوانند از پساب تولیدی این دستگاهها برای آبیاری باغچهها یا مصارف غیرشرب استفاده کنند هر چند که استفاده از آبشیرینکنها در مناطقی که دسترسی به شبکه دوم دارند، ضرورتی ندارد و بهتر است با افزایش آگاهی عمومی، استفاده از این سیستمها کاهش یابد.
وی ادامه داد: در جهت حفظ منابع آبی و مدیریت پایدار این منابع در کشور، باید در استفاده از دستگاههای آبشیرینکن خانگی در قم تجدیدنظر شود چرا که پرت آب بسیاری دارد و مردم میتوانند از جایگاههای عرضه آبشیرینکن کارتی استفاده کنند و یا اینکه حداقل آن آب پرت را جهت استفاده مصارف عنوان شده جمعآوری کنند.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/52456 |