printlogo


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس :
غرب و وعده‌هایی که هیچگاه عملی نمی‌شوند
کد خبر: 52717
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اگر روند مذاکرات ایران با غرب را از ابتدای انقلاب تاکنون بررسی کنیم، مشاهده می‌شود که هیچ‌گاه این مذاکرات برای ما منفعتی نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» حجت‌الاسلام وحی احمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اگر روند مذاکرات ایران با غرب را از ابتدای انقلاب تاکنون بررسی کنیم، مشاهده می‌شود که هیچ‌گاه این مذاکرات برای ما منفعتی نداشته است، اظهار داشت: در طول تاریخ موارد زیادی بوده که کشورهای غربی با ایران وارد مذاکره شده‌اند و وعده‌هایی داده‌اند؛ از جمله اینکه اگر ایران شرایط خاصی را فراهم کند و برخی اقدامات را انجام دهد، آنها به تعهدات خود عمل خواهند کرد؛ اما در تمام این موارد، هیچ‌یک از وعده‌ها و تعهدات به درستی اجرا نشده‌اند.
 
وی افزود: به عنوان مثال، در موضوع گروگان‌ها که مدت ۴۴۴ روز در اختیار ایران بودند، قرار بود پس از آزادسازی آنها، تمامی اموالی که آمریکا از ایران بلوکه کرده بود، آزاد شوند؛ اما این اتفاق نیفتاد. بر اساس توافقات صورت‌گرفته در الجزایر، این وعده‌ها همچنان باقی ماندند و هیچ‌گاه عملی نشدند.
 
وی خاطر نشان کرد: پس از آن، در لبنان، افغانستان و عراق نیز اینگونه موارد مشابه رخ داد که در آنها مسئولین جمهوری اسلامی ایران برای حل مسائل مختلف با کشورهای غربی وارد مذاکره شدند، اما در مقابل هیچ کالایی یا دستاوردی که در قبال این اقدامات باشد، به ایران داده نشد.
 
این نماینده مجلس ادامه داد: در مورد برجام نیز جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکراتی با کشورهای غربی شد و تعهداتی را امضا کرد، اما هیچ‌کدام از این تعهدات عملی نشد. آمریکا پس از مدتی از برجام خارج شد و ایران به اجرای تعهدات خود ادامه داد. 
 
وی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی نیز که به نوعی در این توافق نقش داشتند، همچنان تنها وعده‌هایی دادند و اقدام عملی خاصی صورت نگرفت، تصریح کرد: یکی از طرح‌هایی که اتحادیه اروپا برای جبران خسارت ایران معرفی کرد، سازوکاری به نام "اینستکس" بود که قرار بود ایران از طریق آن بتواند نفت خود را بفروشد و نیازمندی‌های اقتصادی خود را تأمین کند، اما حتی این طرح نیز هیچ‌گاه به طور کامل اجرایی نشد.
 
احمدی با بیان اینکه وضعیت امروز نسبت به گذشته بدتر شده است، گفت: پیش از این، میان اتحادیه اروپا و آمریکا تناسباتی وجود داشت، اما با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، تنش‌ها و شکاف‌ها میان این دو طرف بیشتر شده است.
 
وی اضافه کرد: ترامپ به دنبال گرینلند، مکزیک و کانادا است؛ این به نوعی به ایجاد تنش‌ منجر خواهد شد. زمانی که او می‌گوید که ناتو باید هزینه‌های بیشتری بپردازد، این به وضوح نشان‌دهنده تنش‌های جدید میان آمریکا و اروپا است. در این شرایط، باور به اینکه مذاکره می‌تواند مشکل ما را حل کند، یا اینکه مشکلات را با این روش گره بزنیم، قطعاً خطا است.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان گفت: آن‌ها در واقع با ماهیت اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند. مشکل اصلی آن‌ها با ماهیت ایران و اقتدار آن است و ما به جای اینکه بر مذاکره تمرکز کنیم، باید به دنبال راه‌های مؤثر برای رفع تحریم‌ها باشیم.


انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/52717