فستفودها به دلیل اینکه سرشار از قند مصنوعی و نمک هستند در کنار همه مشکلاتی که برای گوارش به وجود میآورند، مشکلات پوستی شدیدی را هم برای مصرفکنندگان خود به همراه دارند که پیری زودرس، آسیب به بافتها، جلوگیری از کلاژنسازی ازاینقبیل مشکلات هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» فستفودها غذاییهایی با ظاهر جذاب و دلفریب خود هر فردی را مشتاق میکند تا برای یکبار هم که شده طعم آنها را بچشند؛ فستفودها متضاد غذای خانگی هستند و بسیار سریع برای خوردن آماده میشوند و در قالب انواع ساندویچها، برگرها و پیتزاها نگاهها را به خودشان جلب میکنند.
فستفودها برای اولینبار در روز هفتم ژانویه سال ۱۹۱۲ در آمریکا در رستوران اتومات به مشتریان ارائه شد و ازآنپس با استقبال مردم شعبههای دیگری در سراسر آمریکا به بخت و فروش این غذاها روی آوردند؛ سپس در سال ۱۹۴۰ مکدونالد وارد این عرصه شد و با یک ترفند خوب یک بسته غذایی شامل همبرگر، سیبزمینیسرخکرده، چند نوع شکلات و کوکاکولا را به مشتریان عرضه کرد؛ در ایران هم ساندویچیها نماد فستفود محسوب میشوند.
در زندگی ماشینی امروزی و به دلیل ترافیک شدید کاری، معمولاً افراد وقت تهیه غذا را ندارند به همین دلیل به مصرف فستفودها روی میآوردند؛ اما خوردن این غذاهای بهظاهر خوشمزه بیعیب و ایراد است و مشکلی برای بدن ایجاد نمیکند؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت فستفودها با کالری بالایی که دارند نهتنها وعدهای ناسالم هستند؛ بلکه صدمات جبرانناپذیری بهسلامتی و بدن انسان وارد میکنند که ممکن است بیماریهای خطرناک، کلسترول بالا و فشارخون بالا گریبان مردم را بگیرد.
نیلوفر محمدی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره به مضرات مصرف فستفودها اظهار داشت: مصرف فستفودها در دراز باعث بروز بیماریهایی نظیر مشکلات قلبی، دیابت، چاقی، مشکلات کلیوی، آسیبهای کبدی، اختلال در حافظه میشود و احتمال ابتلا به سرطان را به طرز ناگواری افزایش میدهد.
وی با اشاره به آثار مخرب مصرف فستفودها بیان داشت: فستفودها و غذاهای ناسالم نهتنها باعث مشکلات گوارشی میشوند، بلکه باعث ایجاد سندرم روده تحریکپذیر نیز میشوند و به دلیل افزایش سدیم در معده منجر به نفخ شدید میگردد و مشکلات دیگری مانند اسیدیته، سوءهاضمه و مشکلات گوارشی دیگری را در بدن ایجاد میکنند.
متخصص تغذیه با اشاره به تأثیر مخرب فستفودها بر سلامت روان گفت: فستفودها غذای پرچربی هستند به همین جهت باعث بروز بیماریهای روانی و چاقی در افراد خواهند شد؛ اگر چربی در بدن از حد نرمال خود عبور کند در برخی از اندامها انباشته شده و ایجاد چاقی در فرد میکند؛ از همین رو زمانی که بدن با چاقی روبرو شود اختلال در بخشهای دیگر بدن نیز آغاز شده و با استرسی که به فرد وارد میشود مشکلات روانی را نیز در پی دارد.
وی ادامه داد: امروزه علاقه دختران و پسران به این غذاهای بهظاهر خوشمزه و ناسالم زیاد شده و مصرف آن روبهافزایش است از همین جهت با افزایش وزن و چاقی مشکلات عدیدهای مانند مشکلات بلوغ، نازایی و غیره برای دختران و پسران در آینده پیشبینی میشود.
فستفودها به دلیل اینکه سرشار از قند مصنوعی و نمک هستند در کنار همه مشکلاتی که برای گوارش به وجود میآورند، مشکلات پوستی شدیدی را هم برای مصرفکنندگان خود به همراه دارند که پیری زودرس، آسیب به بافتها، جلوگیری از کلاژنسازی ازاینقبیل مشکلات هستند.
مریم افضلی متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره مشکلات پوستی ناشی از مصرف فستفودها اظهار داشت: مصرف فستفودها باعث بهمرورزمان باعث چرب شدن پوست و افزایش کلسترول و فشارخون میشود که این امر باعث تیرهشدن رنگ پوست شده و بافت پوست را تخریب کرده و حالتی خسته و پیر به چهره میدهد.
وی در ادامه بیان داشت: ایجاد لک و جوش به واسطه مشکلات هورمونی از مضرات دیگر مصرف فستفودها است که واسطه مواد نگهدارنده، قند مصنوعی، چربی اشباع شده باعث تداخل در تعادل هورمونهای بدن شده و ایجاد آکنه پوستی و بیماریهای دیگر هورمونی نظیر سندروم تخمدان پلیکیستیک میکند.
متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه قند مصنوعی و مواد نگهدارنده دشمن اصلی سلامت پوست است، گفت: قند مصنوعی و مواد نگهدارنده از تولید کلاژن پوست جلوگیری میکنند وبا تخریب بافت پوست روند طبیعی پوست و بدن را به هم میریزد؛ ایجاد چین و چروک و پیری زودرس پوست، جوش، فشارخون و حتی سرطان و اختلالات هورمونی سلامت پوست و مو را بهشدت به خطر میاندازد و چهره شاداب را به چهرهای بیحال و چروک تبدیل میکند.
احتمالاً به این موضوع اعتقاد دارید که غذاهای فستفود در وقت و هزینه تغذیه افراد صرفهجویی و کاهش ایجاد میکند؛ اما به چه قیمتی؟! به قیمت سلامتی و ابتلا به بیماریهای گوارشی و یا حتی سرطان!
مصرف این غذاهای دلفریب و ناسالم کمکی به انسان نمیکند و باعث ازدسترفتن سلامتی میشود پس با تغییر این روش تغذیهای و صرف کمی زمان برای تهیه ماد غذایی سالم و حس خوب در کنار خانواده، با مصرف غذای سالم و خانگی نشاط و سلامتی را به بدن خود هدیه دهیم.