printlogo


استاد حوزه و دانشگاه:
امام رضا، تجلی عمیق‌ترین ارتباط عاطفی مردم است
کد خبر: 53809
استاد حوزه و دانشگاه گفت: عمیق‌ترین ارتباط معنوی و عاطفی در ارادت به امام رضا (ع) متجلی شده است در لحظات خاص و در موقعیت‌های حساس مانند تحویل سال نو که یکی از مراسم‌های باستانی ایرانیان است مردم در حرم امام رضا (ع) تجمع می‌کنند.
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین مهدی سعیدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار داشت: وجود مقدس امام رضا (ع) به‌عنوان چهره تابناک آسمان امامت و ولایت منشأ خیروبرکت برای همه بشریت، جهان اسلام و به‌ویژه ما ایرانیان است.
وی افزود: ارتباط عاطفی و معنوی که بین ملت ایران و وجود مقدس امام رضا (ع) برقرار است از جنبه‌های مختلفی قابل‌بررسی است که به تاریخ، فرهنگ، سنت‌های مذهبی و حتی تجربه‌های شخصی زائران مرتبط می‌شود امام معصوم به‌عنوان انسان کامل و خلیفه الله دارای یک خصوصیات ممتازی است که وقتی این چهره و خصوصیات توسط انسان‌هایی دریافت و فهمیده می‌شود موجب شکل‌گیری این ارتباط معنوی و عاطفی می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور استان قم ادامه داد: وقتی که امام رضا (ع) به دستور مأمون عباسی برای پذیرش مقام ولایتعهدی از مدینه به خراسان آمدند با حضور خودشان موجب شور، شوق و اشتیاق وافری از سوی ملت ایران شدند و ایرانیان از همان زمان به میزان شناختی که از وجود مقدس پیدا کردند محبت و ارادتشان هم به ایشان بیشتر شد.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: این محبت روزبه‌روز بیشتر شد و امروز هم حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد نه یک مکان زیارتی بلکه یک مرکز مهم فرهنگی و اجتماعی است که نقش مهمی را در همگرایی مذهبی مردم ایفا می‌کند خصوصاً از دوران صفویه تا به امروز این مکان یکی از ارکان هویت اسلامی و شیعی در ایران بوده و همواره مورد توجه مردم قرار داشته است.
سعیدی خاطرنشان کرد: امام مظهر جمال و جلال الهی است این مظهریت جاذبه ایجاد می‌کند اگر این جاذبه‌ها توسط مردمانی بصیر، آگاه و شایسته دریافت شود خاصیت آن انس، الفت و علاقه بیشتر است لذا می‌بینیم که هرچه شناخت ایرانی‌ها نسبت به مکتب اهل‌بیت (ع) بیشتر می‌شود هم کمیت و هم کیفیت ارادت، تابعیت و اطاعت نسبت به اهل‌بیت خاص امام رضا (ع) بیشتر می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز زیارت امام رضا (ع) به‌عنوان یک تجربه معنوی و به‌عنوان یک سفر نشاط‌آور معنوی برای همه کسانی که به این خاندان از جمله امام رضا (ع) ارادت و محبت دارند محسوب می‌شود مردم در مشکلات و گرفتاری‌ها وقتی به حد اضطرار می‌رسند آن جایی که می‌تواند آرامش و نشاط معنوی را به انسان بازگرداند حرم امام رضا (ع) است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: بسیاری از ملت ایران معتقد هستند امام رضا (ع) دارای کرامت و شفاعت‌های خاصی است و حکایت و روایت‌های فراوانی در مورد عنایت این امام نقل شده است که ارتباطات عاطفی مردم را تقویت می‌کند این باورها باعث شده که بسیاری از در لحظات سخت زندگی خود و علی بن موسی‌الرضا متوسل شوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور استان قم اضافه کرد: در میان شاعران و بزرگان ادبیات فارسی مانند محتشم کاشانی و شهریار مشاهده می‌کنیم شعرهای در وصف امام رضا (ع) سروده‌اند که این حاکی از عشق و ارادت به امام رضا (ع) است، معماری حرم امام رضا (ع) نشان از تجلی عاطفی، معنوی و ذوقی ایرانی‌اسلامی در ارادت به امام رضا (ع) است.
سیره امام رضا (ع) جذب کننده بود
سعیدی بیان داشت: امام رضا (ع) از خود آثار و برکات زیادی به‌جای گذاشتند از جمله روایات فراوان همچنین سیره حضرت  در برخورد با مخالفان از جمله جلسه‌ای که مأمون با بزرگان ادیان دیگر برگزار کرده بود تا شخصیت علمی امام رضا (ع) را زیر سئوال ببرد؛ اما نحوه مواجهه امام آن‌چنان عالمانه، کریمانه، آزاداندیشی و بردباری بود که همه را به‌سوی خود جلب کرد.
وی گفت: امروز می‌بینیم که عمیق‌ترین ارتباط معنوی و عاطفی در ارادت به امام رضا (ع) متجلی شده است در لحظات خاص و در موقعیت‌های حساس مانند تحویل سال نو که یکی از مراسم‌های باستانی ایرانیان است مردم در حرم امام رضا (ع) تجمع می‌کنند.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: گرایش مردم به معنویت و شخصیت‌ها و انسان‌های کامل در اینجا نمایان می‌شود عید نوروز عید باستانی ایرانیان است؛ اما گره‌زدن آن با معنویت بااخلاق و با ارادت به امام رضا (ع) حاکی از آن ارتباط عمیق عاطفی معنوی و اخلاقی مردم ایران با امام رضا (ع) است.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی متأثر از این فضای معنوی و این ارتباط عاطفی مردم با خاندان عصمت و طهارت است امام خمینی (ره) به‌عنوان بنیان‌گذار این انقلاب و نظام می‌فرماید پایتخت معنوی ایران مشهد است؛ یعنی محل سقط و محل تجمع محبت‌ها و تجلی محبت خالصانه و ارتباط عاشقانه ملت با امام در حرم امام رضا (ع) متجلی می‌شود رزمندگان و شهدای ما در دوران جنگ یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که به آنجا پناه می‌بردند و متوسل می‌شدند حرم امام رضا (ع) بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور استان قم تأکید کرد: در شب قدر که شب تقدیر و سرنوشت است یکی از پرازدحام‌ترین مکان‌ها برای عرض حاجات و تضرع حرم امام رضا (ع) است همه این‌ها به این معنی است که مردم به این امام شناخت پیدا کرده و ارتباط عمیق عاطفی برقرار کرده‌اند.


انتهای خبر /170

 
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/53809