وی ادامه داد: دلیل نامیدن آن به «قاتل خاموش» بیعلامت بودن آن تا مراحل پیشرفته است. بسیاری از افراد تا زمانی که دچار عوارض جدی مانند سکته قلبی یا مغزی نشوند، متوجه بیماری خود نمیشوند.
این متخصص قلب و عروق با اشاره به عوارض عدم کنترل این بیماری، گفت: فشارخون بالا میتواند به اندامهای حیاتی بدن آسیب بزند به عنوان مثال قلب که باعث افزایش خطر سکته قلبی، نارسایی قلبی و بزرگ شدن قلب میشود و یا مغز که احتمال سکته مغزی را افزایش میدهد و یا کلیهها، چشم و عروق که میتواند مشکلات جدی را برای فرد یا بیماری به وجود بیاورد.
وی در ادامه به عوامل افزایش فشارخون اشاره کرد و عنوان کرد: در ابتدا باید بگوئیم که دو نوع فشارخون داریم؛ فشارخون اولیه که علت مشخصی ندارد و در سن بالای ۴۰ سال و بر اثر چاقی و عدم تحرک و مصرف زیاد نمک ایجاد میشود و فشارخون ثانویه که ناشی از بیماریهای کلیوی، اختلالات هورمونی یا مصرف برخی داروها به وجود میآید.
اسلامی در ادامه با اشاره به چگونگی پیشگیری از فشارخون بالا، تأکید کرد: برای کنترل و کاهش خطر ابتلا به فشارخون باید سبک زندگی را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: یکی از موارد مهم در این مسیر رژیم غذایی مناسب است؛ یعنی کاهش مصرف نمک، افزایش مصرف میوه و سبزیجات و همچنین مصرف غلات کامل و لبنیات کمچرب است همچنین باید به صورت منظم ورزش کرد و استرس و وزن خود را کنترل کرد.
این متخصص حوزه سلامتی در خاتمه عنوان کرد: فشارخون قابل پیشگیری و کنترل است. حتی اگر علامتی ندارید، حداقل سالی یکبار فشارخون خود را چک کنید. با تغذیه سالم و تحرک، از عوارض جبرانناپذیر این قاتل خاموش جلوگیری کنید.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/53918 |