کارشناس سلامت کودکان و نوزادان مرکز بهداشت قم گفت: نیمی از نوزادان قمی در ۶ ماه اول زندگی از تغذیه انحصاری با شیر مادر بهرهمند میشوند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» انسیه محمودی اظهار داشت: تغذیه مطلوب نوزادان و شیرخواران، به عنوان یک موضوع مهم بهداشت عمومی در دهههای گذشته پذیرفته شده و مورد تأکید مجامع علمی و سازمان جهانی بهداشت است.
وی اضافه کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر برای ۶ ماه نخست عمر، علاوه بر تأمین تمام نیازهای تغذیهای کودک، آنتیبادیهای لازم برای مقابله با عفونتها را نیز فراهم میکند و تاکنون هیچ شیر مصنوعی یا ترکیب جایگزینی با کیفیتی مشابه این تغذیه طبیعی و الهی ساخته نشده است.
کارشناس سلامت کودکان و نوزادان مرکز بهداشت قم ادامه داد: بر اساس آخرین بررسیها، تنها ۵۱.۱ درصد از کودکان قم در ۶ ماه نخست عمر به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه میکنند و تداوم شیردهی تا پایان ۲ سالگی نیز در ۴۸.۴ درصد شیرخواران استان مشاهده میشود.
محمودی بیان کرد: این آمار نشان میدهد نیمی از کودکان از فواید بیشمار شیر مادر محروم هستند و نیاز به توجه جدی در زمینه آموزش و فرهنگسازی وجود دارد.
کاهش خطر بیماریهای حاد و مزمن
وی با اشاره به شواهد علمی ۳۰ سال گذشته، گفت: شیر مادر خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای حاد و مزمن مانند اسهال، عفونتهای تنفسی و گوارشی و برخی سرطانهای دوران کودکی را کاهش میدهد.
وی افزود: احتمال بقای کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، ۶ برابر بیشتر از شیرخوارانی است که از شیرخشک استفاده میکنند.
حفاظت دوسویه از مادر و کودک
کارشناس مرکز بهداشت قم تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر، ادامه همان حمایت و حفاظت دوران بارداری است و در سلامت جسمی و روانی مادر و کودک نقشی تعیینکننده دارد.
وی اضافه کرد: تحقیقات نشان داده است مادرانی که به فرزندان خود شیر میدهند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند و از احساس کفایت مادری بیشتری برخوردارند.
ضرورت حمایت همهجانبه از شیردهی
وی با تأکید بر اینکه حفظ، حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر یک استراتژی کمهزینه و اثرگذار برای ارتقای بقای کودک و کاهش بار بیماریهاست، گفت: شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با عنوان «شیر مادر؛ اولویت امروز، سلامت فردا» بر ضرورت حمایت همهجانبه از مادران و شیرخواران تأکید دارد.
انتهای خبر/