printlogo


در گفتگو با قم فردا مطرح شد؛
مویز؛ بمب انرژی، فراتر از یک شیرینی
کد خبر: 55476
کارشناس تغذیه با اشاره به اشاره به فواید مصرف مویز گفت: مویز تنها یک خشکبار شیرین نیست؛ بلکه یک غنی‌سازی طبیعی و قدرتمند برای خون و انرژی بدن است که مصرف روزانه آن می‌تواند به سلامت قلب، استخوان‌ها و حافظه کمک شایانی کند.
 سعید احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» با اشاره به جایگاه مویز در هرم غذایی اظهار داشت: مویز در گروه میوه‌ها قرار می‌گیرد و به دلیل داشتن قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز، یک منبع انرژی سریع‌الوصول است، در کنار این، حاوی فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است که آن را به یک میان‌وعده ایده‌آل، به‌ویژه برای رفع خستگی بین روز تبدیل می‌کند.
 وی با اشاره به اینکه یکی از شناخته‌شده‌ترین خواص مویز، تأثیر آن بر کم‌خونی است، گفت: مویز منبع بسیار خوبی از آهن است که برای ساخت گلبول‌های قرمز خون حیاتی است همچنین وجود مقادیر قابل‌توجهی از ویتامین C و خانواده ویتامین‌های B به‌ویژه B6 در مویز، به جذب بهتر این آهن در بدن کمک می‌کند و در نتیجه برای افراد مبتلا به کم‌خونی فقر آهن بسیار مفید است.
 کارشناس تغذیه با اشاره به نقش مویز در سلامت سیستم گوارش بیان داشت: مویز سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول است. این فیبرها مانند یک حجم‌دهنده به مدفوع عمل کرده و به دفع راحت‌تر و منظم آن کمک می‌کنند بنابراین مصرف متعادل آن می‌تواند در پیشگیری و درمان یبوست مؤثر باشد، علاوه بر این، فیبر موجود در مویز به تغذیه باکتری‌های مفید روده نیز کمک می‌کند.
 وی با اشاره به نقش مویز در سلامت قلب ابراز داشت: پتاسیم بالای موجود در مویز به کنترل فشارخون کمک می‌کند، از طرفی، فیبر آن در کاهش کلسترول بد خون (LDL) نقش دارد همچنین آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در آن از التهاب عروق خونی جلوگیری کرده و در مجموع، این عوامل باعث ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شوند.
 احمدی با اشاره به نقش آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز خاطرنشان کرد: مویز، به‌ویژه انواع تیره آن، منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها است، این ترکیبات با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از آسیب سلولی که منشأ پیری و بیماری‌هایی مانند سرطان است، جلوگیری می‌کنند.
 وی با اشاره به نقش مویز در تقویت حافظه و سلامت مغز گفت: آنتی‌اکسیدان‌های مویز از سلول‌های مغزی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند همچنین عناصری مانند بور که در مویز یافت می‌شود، در بهبود تمرکز و هماهنگی بین چشم و دست مؤثر شناخته شده‌اند؛ به دانش‌آموزان و افراد مسن مصرف متعادل آن توصیه می‌شود.
 کارشناس تغذیه با اشاره به نقش مویز در سلامت استخوان‌ها بیان داشت: مویز حاوی کلسیم و یک ماده معدنی کمیاب به نام بور است، بور نقش کلیدی در جذب کلسیم و منیزیم دارد و به طور مستقیم در سلامت و استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی‌استخوان مؤثر است.
 وی با اشاره به میزان مصرف مویز خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین نکته، رعایت اعتدال است؛ به دلیل کالری و قند طبیعی نسبتاً بالا، مصرف زیاد آن می‌تواند برای افراد دیابتی یا افرادی که در حال کاهش وزن هستند، مشکل‌ساز باشد، توصیه می‌شود این افراد مصرف خود را با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه تنظیم کنند.
 اصغری با اشاره به میزان مصرف روزانه مناسب مویز برای یک فرد سالم چقدر گفت: به‌طورکلی، مصرف حدود یک‌مشت کوچک معادل ۲۰-۳۰ گرم در روز به‌عنوان یک میان‌وعده سالم کافی است، این مقدار تقریباً معادل یک تا دو قاشق غذاخوری پر است.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر/150
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/55476