printlogo


حجت الاسلام و المسلمین قرائتی:
برخی از سیلی های که امروز می خوریم؛ از بی تدبیری مسئولان است
کد خبر: 5863
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ریشه برخی از مشکلات اخیر کشور را در بی تدبیری مسئولان دانست و تأکید کرد: متأسفانه عید نوروز سال 1398 برای ملت ایران تلخ شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در مراسم گرامیداشت عید مبعث حضرت رسول الله (ص) و در حضور جمعی از عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به مسائل مربوط به سیل های اخیر در کشور اشاره و این پرسش را مطرح کرد: واقعا باید به این نکته اندیشید که اگر خانه ای به دلیل بی تدبیری یا بی توجهی مسئولان و ناظران امر، مُجوّز ساخت در جایی خطرناک مانند کنار رودخانه ها بگیرد و با آمدن سیل خراب شود؛ در این صورت چه کسی یا کسانی ضامن خواهند بود؟ شاید بهتر باشد این سؤال از مراجع معظم تقلید و فقها پرسیده شود که آیا تصمیم گیران و اعطاکنندگان این گونه مجوزها ضامن هستند یا خیر؟

این استاد و مفسّر قرآن کریم همچنین به نقل خاطره ای از حضرت امام راحل (ره) پرداخت و گفت: نقل است که ایشان در سال هایی که در نجف زندگی می کردند؛ برای سفرهای زیارتی به کربلا به ویژه در شب های جمعه از همراهان می خواستند تا یک اتومبیل خوب را اجاره کنند؛ در حالی که ساده زیستی امام چه در آن ایام و چه پس از آن زبانزد بوده و هست.

وی افزود: وقتی از ایشان دلیل و ضرورت خوب بودن اتومبیل را می پرسند امام می فرمایند که ماشین غیر ایمن، ممکن است انسان را به فنا و نابودی بکشاند؛ لذا از این خاطره مهم می توان چنین نتیجه گیری کرد که انسان باید همیشه مراقب صحت و سلامتی خود باشد که ساخت خانه ایمن نیز در همین زمینه و برای دور ماندن از بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل ارزیابی می شود.

پیامبر خدا (ص) تا ابد بهترین الگوی بشریت است
قرائتی در ادامه به الگو بودن همیشگی حضرت ختمی مرتبت (ص) برای همه بشریت اشاره کرد و بیان داشت: آیه شریفه «و لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه» نشان می دهد که آن حضرت در همه زمینه ها و برای همه انسان ها در هر زمان و مکان اسوه و الگویی نیکو و شایسته هستند و از این رو لازم است تا همه اقشار جامعه از سیره ماندگار آن حضرت غافل نباشند.

وی در عین حال با استناد به آیه شریفه «و استَغفِر لهم» - که دستور خداوند به رسولش برای طلب مغفرت کردن برای انسان هاست – اظهار کرد: این تعبیر به آن معناست که رسول خدا می تواند برای بندگان خدا واسطه شود؛ بنابراین این آیه در حقیقت، توسل و شفاعت را تأیید می کند و پاسخی به مخالفان توسل و شفاعت مانند وهابیت است.

نویسنده «تفسیر نور» در ادامه روح و باطن توحید را با روح ولایت یکسان خواند و گفت: وقتی دو روایت «کلمه لا اله الا الله حِصنی» و «ولایه علی بن ابی طالب حصنی» را در کنار هم قرار می دهیم، به این نتیجه می رسیم که روح توحید و روح ولایت یکی است.

اکثریت لزوما دلیل بر حقانیت نیست
وی اضافه کرد: رهبران در دنیا به چهار صورت روی کار می آیند که سه صورت آن، کودتا، اکثریت و جانشینی تحمیلی است؛ در حالی که نه کودتایِ مبتنی بر زور و قدرت خودکامه و نه جانشینی تحمیلی نمی تواند حقیقت را افشا کند. همچنین اکثریت نیز لزوما دلیل بر حقانیت نیست و این که ما امروزه به انتخابات روی می آوریم از درد لاعلاجی ماست؛ به بیان دیگر ما امروزه انتخابات و رأی اکثریت را به عنوان راه حل و نه لزوما راه حق قبول داریم و به ناچار از آن استفاده می کنیم.

بهره مندی از رهبر الهی، شُکرگزاری می خواهد
استاد برنامه تلویزیونی «درس هایی از قرآن» ادامه داد: تنها راه باقیمانده، انتخاب رهبر از سوی حق تعالی است که ما به لطف دین مبین اسلام، رهبر خود را نصب شده از سوی خداوند می بینیم و مبعث، عید همین انتصاب است که ادامه اش در غدیرخم اتفاق می افتد.

وی افزود: امروز هم در زمان غیبت امام معصوم (ع)، باز هم دین الهی، راه را به ما نشان می دهد و «مجتهدِ عادلِ بی هَوَس را که دنبال هواهای نفسانی خود نباشد» به عنوان فرد شایسته رهبری جامعه اسلامی معرفی می کند.

قرائتی در ادامه به این موضوع پرداخت که انسان به دلیل تعقّل، علم و وجود رهبر از دیگر موجودات متمایز می شود و از این رو لازم است تا مسلمانان به جهت بهره مندی از نعمت عید مبعث و رهبری حضرت رسول الله (ص)، همواره شُکرگزار حضرت احدیّت باشند.


انتهای پیام/120
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/5863