printlogo


وعده شهردار سابق تهران آب رفت
کد خبر: 602
در حالی افشانی شهردار سابق تهران وعده داده بود که تا شهریور ۹۸ تهران خالی از متکدی خواهد شد، مدیرعامل سازمان رفاه شهرداری تهران گفت: میزان متکدیان کاهش خواهد یافت ولی حذف نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، سیدنجم‌الدین محمدی در نشست خبری خود که در گرم‌خانه خاوران برگزار شد، اظهار کرد: نخستین گرم‌خانه شهر تهران در سال 83 و در پارک تختی به‌صورت سازه چادر شکل گرفت.

وی تصریح کرد: پس از این و با توجه به فوت چند نفر از کارتن‌خواب‌ها ضرورت گرم‌خانه‌های مقاوم و استاندارد در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و این در حالی است که در سال 85 اداره کل آسیب‌های اجتماعی شهر تهران تشکیل شد و موضوع کاهش آسیب و خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: پس از برنامه‌ریزی شهرداری تهران در خصوص احداث گرم‌خانه‌های دائمی، گرم‌خانه‌هایی در منطقه بهمن، صباشهر و خاوران احداث شد، ضمن این‌که 2 مرکز شبانه‌روزی نیز در منطقه لویزان و اسلام‌شهر جهت خدمت‌رسانی به‌صورت شبانه‌روزی در نظر گرفته شد.

محمدی با اعلام این‌که خدمات در گرم‌خانه‌ها براساس زمانبندی در نظر گرفته‌شده ارائه می‌شود، گفت: این افراد از غروب آفتاب در این مراکز حاضر می‌شوند و خدمات دریافت می‌کنند و افرادی که نیاز به خدمات شبانه‌روزی داشته باشند قطعاً در دو مرکز لویزان و اسلام‌شهر پذیرش می‌شوند.

وی با اشاره به نحوه فرایند پذیرش افراد در گرم‌خانه گفت: بعضی از افراد به‌صورت خودمعرف و یا از طریق گشت‌های سطح شهر و یا از طریق سامانه 137 شناسایی و به گرم‌خانه‌ها هدایت می‌شوند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: گرم‌خانه‌ها مراکز شبانه‌روزی نیستند، اما تلاش گسترده‌ای برای ارائه خدمات پس از پذیرش پیش‌بینی شده است.

محمدی راجع به خدمات ارائه‌شده عنوان کرد: تلاش شده است این خدمات پیوسته باکیفیت و البته به‌موقع ارائه شود، ضمن این‌که در سال 88 سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران تشکیل شد و هدف از تشکیل این سازمان ارائه خدمات پیوسته به آسیب‌دیدگان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: خدمات در سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در 3 معاونت تخصصی ارائه می‌شود  که از آن جمله می‌توان به خدمات حمایتی، توانمندسازی، و رفاه اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران همچنین درباره وظایف شهرداری‌ها و به‌ویژه شهرداری تهران گفت: قانون در این زمینه وظایف دستگاه‌ها از جمله شهرداری تهران را مشخص کرده است، که از آن جمله می‌توان به ساماندهی ناهنجاری‌های شهر و همچنین فراهم کردن امکانات و زیرساخت‌های لازم و متناسب با سرانه‌های آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد.

محمدی با اظهار این‌که در گذشته اقداماتی در خصوص زیرساخت‌ها در حوزه خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان ایجاد شده است، تصریح کرد: اگرچه در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفته، اما زیرساخت‌ها متناسب با سرانه‌ آسیب‌های اجتماعی شهر تهران نیست، ضمن این‌که در برنامه 5ساله سوم نیز پیشنهادی از سوی سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران صورت گرفته است که توجه لازم به زیرساخت‌ها جهت ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی بشود.

وی اظهار امیدواری کرد که دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی نیز از جمله بهزیستی و کمیته امداد به وظایف خود در خصوص ساماندهی افراد آسیب‌دیده عمل کنند.

محمدی با تأکید بر این‌که شهرداری تهران در بحث کارتن‌خواب‌ها و افراد بی‌پناه در سطح شهر وظایفی را به‌عهده دارد، گفت: ایجاد فضای امن برای افراد آسیب‌دیده و بهبود وضعیت آنها مورد توجه شهرداری تهران قرار دارد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: یکی از برنامه‌های سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران راه‌اندازی 44 گرم‌خانه در 22 منطقه تهران است و در واقع ما باید در هر منطقه 2 گرم‌خانه داشته باشیم، که این موضوع به شهرداران مناطق نیز ابلاغ شده است.

وی با بیان این‌که ظرفیت گرم‌خانه‌ها در سطح شهر تهران در فصل پاییز و زمستان دو برابر می‌شود، تأکید کرد: یکی از دغدغه‌های سازمان رفاه شهرداری تهران اطلاع‌رسانی به‌موقع به شهروندان است که امیدواریم در این زمینه رسانه‌ها همکاری لازم را با سازمان رفاه شهرداری تهران داشته باشند.

محمدی افزود: در طول شبانه‌روز 35 گشت در سطح شهر تهران اقدام به جمع‌آوری افراد کارتن‌خواب و بی‌پناه می‌کنند که از این تعداد 15 گشت سیار در شب فعالیت خود را انجام می‌دهند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان این‌که باید تدبیری در خصوص راه‌اندازی گرم‌خانه‌ها در سطح محلات نیز انجام شود، گفت: این گرم‌خانه‌ها باید در دسترس افراد باشند تا آنها به‌راحتی به این مکان‌ها انتقال پیدا کنند و به‌طور متوسط در هر گرم‌خانه 150 کارتن‌خواب و بی‌پناه ساماندهی شود.

وی ادامه داد: با تمهیدات پیش‌بینی‌شده ما می‌توانیم در فصل پاییز و زمستان 8 الی 9 هزار نفر کارتن‌خواب و بی‌پناه را در گرم‌خانه‌ها و مراکز بهاران در سطح شهر تهران ساماندهی و نگهداری بکنیم.

محمدی افزود: در حال حاضر 17 گرم‌خانه در سطح شهر تهران با ظرفیت‌های مختلف فعالیت دارند که البته ظرفیت این مکان‌ها در فصل پاییز و زمستان دو برابر می‌شود.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: مراکز بهاران در سطح محلات نیز آمادگی ارائه خدمات به افراد آسیب‌دیده را دارد و اگر زمانی نیاز باشد 14 مرکز بهاران نیز همانند گرم‌خانه‌ها آماده پذیرش افراد آسیب‌دیده و بی‌پناه خواهند بود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مراکز بهاران در سطح شهر تهران به تعطیلی کشیده شده‌اند گفت: طی هفته آینده مرکز بهاران آماده پذیرش خواهد بود.

محمدی همچنین در خصوص برنامه‌ریزی سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در خصوص جمع‌آوری متکدیان در سطح شهر تهران، گفت: در این رابطه باید تمام دستگاه‌ها از جمله بهزیستی و کمیته امداد ورود پیدا کنند و این افراد را ساماندهی کنند، ضمن این‌که با همه اقدامات




انتهایی پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/602