وی محور تحولات در تعلیم و تربیت کشورها را انجمنهای علمی و تخصصی دانست و گفت: همه تحولات در حوزه آموزش و پرورش در سراسر دنیا توسط انجمنهای علمی و تخصصی صورت گرفته است و تشکلهای علمی و تخصصی عامل تحول پایدار در آموزش و پرورش بودهاند و دولتها بیشتر در نقش اجرا هستند و این تشکلها از سیاستها و سیاستورزیها فاصله گرفتهاند و توانستهاند تحولات را در آموزش و پرورش کشورها ایجاد کنند.
بطحایی یا اشاره به پتانسیل عظیم جامعه فرهنگیان کشور، افزود: جمعیت یک میلیون و هفتصدهزار نفری شاغلان و بازنشستگان آموزش و پرورش جمعیت بزرگی است که میتواند همصدا و همسو برای شکستن برخی سدها از آنها استفاده کرد و ما نتوانستهایم چنین کاری انجام دهیم و یکی از تلاشهایم این بوده است که از این نیروی عظیم بهعنوان بزرگترین سرمایه استفاده کرده و مشکلات آموزش و پرورش را به کمک این جمعیت بزرگ حل کنیم.
وی با اشاره به خبری که در مورد یکی از کلاسهای درس در استان همدان و در رسانه ملی منتشر شد، گفت: با دیدن این موضوع بهسرعت مطلبی را در اعتراض توئیت کردم؛ اگر بهجای یک اعتراض، یک میلیون و هفتصد هزار فرهنگی این اعتراض را میکردند، چه اتفاقی میافتاد و چه تغییری میتوانست ایجاد کند و ما نیاز داریم تا از پتانسیلهای خود استفاده کنیم و این جمعیت در موارد مختلف حامی آموزش و پرورش باشند و با انعکاس و همصدایی نظرات خود در افکار عمومی و رسانهها مسیری برای حل مشکلات آموزش و پرورش ایجاد کنند.
وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: گشایش در کار معلمی زمانی اتفاق خواهد افتاد که سطح علمی، فرهنگی و هنری جامعه معلمان افزایش یابد بهطوریکه این شاخص بودن چنان قدرتمند باشد که مطالبه جامعه و دولتها افزایش حمایت از آموزش و پرورش و استفاده از پتانسیلهای معلمان شود.
وی گفت: متأسفانه پیشفرضهایی باعث شده است تا هر طرحی که برای گشایش در آموزش و پرورش داده میشود با مخالفتهای شدیدی مواجه شود و ما باید انرژی زیادی بگذاریم تا بتوانیم بخشهای مثبت طرحها را نشان دهیم و باید این پیشفرضها اصلاح شود و در این راه نیاز به حمایت تشکلها داریم.
بطحایی با اشاره به صحبتهای نمایندگان تشکلهای فرهنگیان در مورد دخالت نمایندگان در عزل و نصب مدیران آموزش و پرورش حتی تا سطح مدیر مدارس و مناطق اظهار کرد: دخالت نمایندگان در این امور در همه دولتها وجود داشته است و ما تلاش میکنیم تا با ایجاد تعادل و توازن با نمایندگان، از معیارهایمان در انتخاب و انتصاب مدیران عدول نکنیم.
وی در مورداجرای سند تحول آموزش و پرورش اظهار کرد: برنامه اجرایی سند تحول آماده شده است و ۷۲برنامه اجرایی برای آن مشخصشده است و نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای سند تحول داریم و با توجه به تأمین بودجهای که توسط دولت و مجلس انجام میشود،۷۲ برنامه اجرایی سند تحول قابلیت اجرا خواهد داشت.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/849 |