وی با اشاره به اینکه ارزش پول ملی به نوسانات بازار ارز بستگی دارد، افزود: این موضوع، بسیار حائز اهمیت است که اگر ارز در چرخه عرضه و تقاضا در گردش باشد نوسان بهوجود نمیآید، اما یک خلأ فرهنگی منجر میشود که مردم ارزی که باید در چرخه مفید اقتصادی قرار داشته باشد را در خانه نگهداری و از فعالیت مفید اقتصادی دور کنند، تزریق ارزهای خانگی به بازار، افزایش قدرت پول ملی، تنظیم بازار ارز و در نهایت رونق تولید را به دنبال خواهد داشت، بنابراین همانطور که قبلتر هم تأکید داشتیم مردم روی این کالا سرمایه گذاری نکنند.
این عضو شورای عالی کانون صرافان با اشاره به تفاوت صرافیهای بانکی با سایر صرافیها، تأکید کرد: تمام صرافیهایی که در حوزه بازار ارز فعالیت میکنند مجوز رسمی بانک مرکزی را دریافت کردهاند و تفاوت چندانی بین صرافیهای بانکی و غیر بانکی وجود ندارد.
وی افزود: سایر صرافیها ارز مورد نیاز خود را بدون دخالت هیچ نهادی، از طریق عرضه و تقاضا تأمین میکنند و در این بین زحمت صرافیهای غیر بانکی برای مدیریت بازار ارز بیشتر است.
سلطانزاده درباره کاهش ۲ هزار تومانی نرخ ارز در بازار آزاد، گفت: کاهش نرخ ارز در هفتهای که گذشت به دلایل مختلفی بستگی دارد، در این هفته فعالیت بیش از پیش صادرکنندگان و واردکنندگان در سامانه نیما و تزریق بیشتر ارزهای رایج نظیر دینار و درهم، منجر شد تا بازار آزاد از این موضوع تأثیر بپذیرد.
رئیس شورای عالی کانون صرافان اذعان کرد: موضوع دیگری که منجر به کاهش نرخ ارز در بازار آزاد شد، حفظ قدرت اقتصادی و صلابت سیاسی در اتفاقات اخیر در سطح بین المللی بود. اظهارات اخیر مقامات کشوری در حوزه سیاسی تأثیر بسیار زیادی در بازارهای کشور از جمله ارز دارد.
سلطانزاده در پایان با اشاره به تغییرات ایجاد شده در سامانه سنا بیان کرد: بانک مرکزی امکان فروش ۲ هزار یورو ارز به هر ایرانی را طبق دستورالعملی فراهم کرده است، اما متأسفانه سامانه سنا در روزهای اخیر تنها یکبار امکان خرید ارز را به هر فرد میدهد. یعنی اگر فردی در حال حاضر ۱۰۰ یورو احتیاج داشته باشد و بخواهد مابقی دریافتی خود در روزهای دیگر سال و یا فردای آن روز انجام دهد سیستم این اجازه را به وی نمیدهد، این موضوع صرافان را در هفته گذشته بسیار تحت فشار قرار داده است که امیدواریم بانک مرکزی برای این موضوع راهکار فوری داشته باشد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/8774 |