printlogo


چگونه بر حسادت خود غلبه کنیم؟
کد خبر: 9667
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، زهرا امام روانشناس و مشاور  در خصوص چگونگی کنترل حسادت اظهار کرد: حس حسادت در انسان امری طبیعی است، اما در بیشتر مواقع این حس سلامت روان را مختل کرده و با تأثیر منفی بر زندگی، فرد را از موفقیت باز می‌دارد.

امام بیان کرد: کسانی که حسادت می‌ورزند، در واقع از نوعی احساس حقارت و کمبود رنج می‌برند و این افراد خود را برای جبران این کمبود‌ها ناتوان می‌بینند، به همین دلیل به موفقیت‌ها و خوشبختی دیگران حسادت می‌کنند.

این روانشناس گفت: این افراد احساس ناامنی می‌کنند و معمولا از احساس عدم ارزشمندی رنج می‌برند و گاهی اوقات هم حس برتری جویی و قدرت طلبی آن‌ها این حس منفی و آزار دهنده را برایشان به وجود می‌آورد.

وی تصریح کرد: معمولا این افراد نیازمند محبت و توجه هستند، اگر در کانون توجه قرار گیرند و احساس ارزشمندی، موفقیت و خوشبختی و محبوبیت کنند، حساسیت آن‌ها کم‌تر خواهد شد. لذا محبت و احترام به این افراد باعث به وجود آمدن حس مهم بودن و ایجاد امنیت روانی در آنان خواهد شد.

امام اضافه کرد: گاهی والدین یا اطرافیان با مقایسه کردن فرزندان شان با افراد دیگر، این حساسیت را در آن‌ها ایجاد می‌کنند. حال باید گفت که مردان و زنان دارای حس حسادت یکسان بوده، اما مردان بهتر می‌تـوانند این حس را پنهان کنند.

این روانشناس گفت: حسادت مستلزم ۴ شرط: مقایسه کردن (تو قابل مقایسه با من هستی)، احساس محرومیت (تو چیزی داری که من ندارم)، دوست داشتن نداشته‌ها (دوست دارم که آن را داشته باشم) و احساس بیچارگی (احساس بیچارگی می‌کنم که نمی‌توانم آن را داشته باشم) است.

وی ادامه داد: برحسادت خود غلبه کنید و فهرستی از مسائل و شرایطی که موجب برانگیخته شدن این حس در شما می‌شوند، تهیه کنید.

امام افزود: قدم اول برای مقابله با حسادت شناسایی این شرایط است، لذا احساس خود ارزشمندی را در خود تقویت کنید، همچنین حسادت معمولاً از احساس ناامنی و ارزش قائل نشدن برای خود نشأت می‌گیرد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: مقایسه خود با دیگران اشتباه است، در هنگام مقایسه، شما مشغول تماشای نکات مثبت دیگری و تمرکز بر نقایص خود هستید. به جای آن با دیدن نقاط قوت دیگری، او و خود را به خاطر داشتن نکات مثبت تحسین کنید و به تقویت نقاط قوت خود بپردازد.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/9667