حالا دیگر محمد جواد باقری را با حرکات شمشیربازی با چشمان بسته میشناسند.هر چند که هنوز مدیران ورزشی استان نمیدانند فردی با چنین هنرنمایی در مشهد زندگی میکند.
بی توجهی به ورزش رزمی
باقری در ابتدا به سابقه ورزشی خود اشاره میکند و میگوید: از سال ۶۳ ورزش را با تکواندو شروع کردم سپس مدتی در کاراته فعالیت داشتم و از سال ۸۳ وارد دنیای ووشو شدم. چرا که به نظرم ووشو ورزش رزمی کاملی است.البته حدود ۲۰ سال است که با شمشیر و سلاحهای رزمی هم کار میکنم.
وی با اشاره به اقبال کم جوانان به ورزشهای رزمی میافزاید: متاسفانه جوانهای امروزی کمتر از رشتههای رزمی استقبال میکنند، اگر هم ورود میکنند،مدت زیادی دوام نمیآورند و از دنیای رزمی خداحافظی میکنند. ورزشهای رزمی سختیهای خاص خودشان را دارند البته جوانهای امروزی دنبال رشتههایی میروند که بیشتر دیده شوند، اشکال این هم بر میگردد به بی توجهی و اهمیت ندادن مسئولان به ورزشهای رزمی که الان به نظرم از نظر دیده نشدن جزو رشتههای فقیر محسوب میشود.
معضل تعدد سبک ها
وی معتقد است ووشوی استان وضعیت آن چنان خوبی ندارد و با بیان این که بخش تالو بهتر از سانداست، میگوید: خراسان رضوی در بخش تالو وضعیت بهتری دارد اما در بخش ساندا خیلی ضعیف است و در کشور جایگاه خوبی ندارد.چرا که در این حوزه متولی قوی و اهل فن نداریم که ورزشکاران خوب را پرورش دهد. نیازمند این است که از مربیان این حوزه بیشتر حمایت کنند تا باعث انگیزه آنها شود و ورزشکارانی مطرح پرورش دهند.
وی تعدد سبکها در بین رشتههای رزمی را هم یک ایراد میداند و میگوید: متاسفانه هم اینک تعدد سبکها در بین رشتههای رزمی خیلی زیاد است که اصلا خوشایند نیست.امروزه باشگاههای رزمی در شهر فراوان هستند اما هنرجو ندارند. باید در این زمینه کمی بیشتر توجه و نظارت شود تا سبکهایی که رسمی و اصولیتر هستند مورد توجه قرار گیرند.
درآمد مربیان
باقری درباره معضل درآمد زایی مربیان میگوید: متاسفانه در رشتههای رزمی، فروش احکام و کمربند بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و برخی مربیان از این طریق درآمد زایی میکنند و هنرجویان از نظر فنی رشد نمیکنند.از طرفی همین هنرجویان در آینده مربی میشوند که هیچ صلاحیتی ندارند و آنها هم به بحث درآمدزایی از طریق فروش احکام و کمربند توجه دارند.البته امروزه این موضوع کمتر شده ولی به نظارت بیشتری نیاز است.
پشت پرده حذف از "عصر جدید"
باقری در ادامه سخنان خود به حضورش در "برنامه عصر" جدید اشاره میکند و میگوید:با پیشنهاد یکی از دوستان فیلمی از اجرای حرکات با شمشیر را برای این برنامه فرستادم که پس از بررسیهای کارشناسان برنامه مورد تایید قرار گرفتیم و به تهران اعزام شدیم.
وی ادامه میدهد: حدود سه ماه تمرین مداوم داشتیم.در مرحله اول تایید شدیم و در مرحله دوم اجرای ما ۱۸۰ درجه تغییر داشت که مورد پسند همه داوران هم قرار گرفته بودیم اما متاسفانه در این مرحله رقیب ما یک نوجوان خواننده بود و هر دوی ما از سوی داوران انتخاب شده بودیم اما در مرحله انتخاب مردم، متاسفانه حذف شدم که نمیدانم چه سیاستی پشت پرده بود.
وی تصریح میکند:ما به فصل دوم انتقاد هم داشتیم. یکی این که رقابت ما با افرادی بود که از جنس اجرای کار ما نبودند.همچنین وقتی ما با رای داوران انتخاب میشدیم باز هم دوباره باید با رای مردم هم انتخاب شویم که این روش بی احترامی به رای داوران بود.من با رای داوران انتخاب شدم اما با رای مردم نه.
وی خاطر نشان میکند:حتی نمیدانیم که رای گیری از مردم انجام میشود یا نه و ملاک آن چیست. البته به نظرم مدیران شبکه سه سیما در روشهای رای گیری هم مقصر بودند، همه کارها به علیخانی بر نمیگردد.
وی اظهار میکند: اما با این وجود از عملکرد آنها راضی هستیم چرا که با این برنامه دیده شدیم حتی به ما در اجراها هم خیلی کمک کردند.
باقری درپاسخ به این سوال که در تمرینها آیا خطا یا مشکلی هم به وجود آمده است؟ میافزاید:در این زمینه خیلی تمرین داشتیم و خدا را شکر تاکنون آسیب دیدگی جدی نداشتیم.تبحر خاصی میخواهد.البته سرعت عمل خیلی مهم است یعنی جوری باید عمل شود که پس از ضربه، سریع شمشیر بر گردانده تا آسیبی وارد نشود.
وی در پایان سخنان خود میگوید:متاسفانه پس از حضور در این برنامه از مسئولان استانی کسی به سراغم نیامد حتی احوال ما را هم نپرسیدند. البته چند روز قبل دیداری با مدیر کل ورزش و جوانان داشتم و صحبتهایی برای حمایت از من شده است؛ اما به ناملایمات عادت کرده ایم.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/9922 |