به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،
آیین تحویل دهی و الحاق شناورهای گشتی «کلاس حیدر» به دریابانی نیروی انتظامی صبح روز (دوشنبه) در صنایع دریایی شهید درویشی بندرعباس با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر دریادار رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی برگزار شد.
شناور گشتی چیست؟ و چه قابلیت هایی دارد؟
شناور گشتی نوعی کشتی نظامی نسبتاً کوچک است که معمولاً برای وظایف دفاع ساحلی طراحی میشود. شناورهای گشتی در شکلهای متنوع و با مشخصات و قابلیتهای متفاوتی ساخته میشوند و ممکن است در نیروی دریایی، گارد ساحلی یا نیروی انتظامی یک کشور به کار گرفته شوند.
این شناورهای جنگی هم در محیطهای دریایی و اقیانوسی و هم در محیطهای رودخانهای استفاده میشوند و معمولاً وظایفی، چون مبارزه با قاچاق، مقابله با دزدی دریایی، نظارت بر ماهیگیری و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی را در مرزهای آبی یک کشور به اجرا درمیآورند. این شناورها در هنگام بروز حادثه برای عملیاتهای جستجو و نجات نیز فراخوانده میشوند.
در ارتشهای بزرگ دریایی شناورهای گشتی فراساحلی در گارد ساحلی خدمت میکنند، اما در بیشتر کشورها این شناورها در نیروی دریایی به کار گرفته میشوند. قایقهای موشکانداز و شناورهای اژدرانداز دو کلاس تقریباً شبیه به شناور گشتی فراساحلی هستند با این تفاوت که این دو دسته به عنوان شناورهای جنگی از قابلیت تهاجمی بالاتری برخوردارند.
شناور حیدر؛ تبلور خودباوری در صنایع دریایی
شناور کلاس حیدر با فرم بدنه ویژه از جنس آلومینیوم دریایی با قابلیت هیدرو دینامیکی بالا دارای ویژگی های تعادل در فورس های بالا و دریای مواج، متناسب با قابلیتهای مورد انتظار از شناورهای SAR و ویژه Self-righting جهت حفظ تعادل و غرق نشدن شناور حتی در زاویه رول بالا (۱۸۰ درجه ای) ساخته شده و در کشورهای مختلف جهان با ماموریت جستجو و نجات و نیز گشت و کنترل و بازرسی دریایی مورد استفاده قرار گرفته است.
بر اساس نیاز دریایی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ماموریت طراحی ساخت و تولید این شناور با رویکرد بومیسازی و بهبود ویژگیهای فنی و عملیاتی شناور مانند سرعت در دریا، قابلیت حرکت در موج، قابلیت زیست و همچنین ارتقاء ویژگی های رقابتی در مقایسه با شناورهای موجود در دنیا به سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع واگذار و چند مورد از این شناور از سال ۹۶ تکمیل و پس از انجام آزمایش های ساحل و دریا مراسم الحاق این شناور به نیروی انتظامی برگزار شد.
جنس بدنه شناور کلاس حیدر آلومینیوم دریایی و طول آن ۱۹.۳ متر، عرض ۴.۶ متر، آبخور ۱.۲ متر، ارتفاع عرشه اصلی ۲.۸ متر و حداکثر سرعت آن ۳۵ نات است.
امیر رستگاری مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت:تمام مراحل طراحی و ساخت این شناورهای پیشرفته گشتی توسط متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده است.
وی افزود: این شناورها قابلیت هیدرو دینامیکی بسیار مطلوب، سرعت زیاد، قابلیت عملیاتی مناسب و قابلیت حفظ تعادل درتمامی شرایط جوی را دارند.
مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: غرق نشدن در دریای طوفانی و توانایی ادامه ماموریت از ویژگیهای ممتاز این شناورها است.
امیر رستگاری افزود: فناوریهای سامانه رانش واتر جت بومی به این شناور قابلیت مانور بسیار خوب و سرعت بالا میدهد.
وی گفت: سرعت شناور گشتی حیدر ۳۵ گره دریایی معادل بیش از ۷۰ کیلومتر بر ساعت است و توانایی دریانوردی در آبهای عمیق و نیمه عمیق را دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: حدود ۴۰ درصد صرفه جویی ارزی و بیش از ۷۰ درصد ساخت این شناورها بومی و در سازمانهای مرتبط با وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای صنعتی داخلی صورت گرفته است.
ایران خودکفا و پیشرو در صنایع نظامی
ایران در طول این چند سال در صنعت کشتی سازی جنگی و نظامی پیشرفت بسیاری داشته است. پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در زمینه تجهیزات دریایی در چند زمینه بوده است. این پیشرفت به خصوص با الحاق گشتیهای حیدر در زمینه نیروی انتظامی به خوبی قابل رویت است. عموما کشتیهای گشتی آن نوع از شناورهایی هستند که در زمینه نیروی دریایی بیشترین فعالیت را دارند.
انتهای پیام/