این روانشناس با بیان اینکه زوجین برای داشتن روابط سالم به ابراز حمایتگری از یکدیگر نیازمند هستند، گفت: به همسر خود نشان دهید که از او حمایت میکنید. حمایت کلامی و غیرکلامی در رابطه، به همسرتان حس امنیت میدهد و منجر به پایهریزی اعتماد و صمیمیت بیشتر میشود.
او افزود: حمایت دلسوزانه زوجین نسبت به شخصیت و ارزشهای یکدیگر موجب بهبود کیفیت رابطه آنها میشود.
این روانشناس ادامه داد: گفتن جمله "دوستت دارم"، سنگ بنای رابطه زوجین است، با این وجود هنگامی که این رابطه پایهریزی شد، به مرور زمان، جمله دوستت دارم تبدیل به عادت شده و بیشتر شبیه واژههایی از اعماق وجود است تا حرفهای تکراری.
به گفته این روانشناس بیش از نیمی از زوجینی که رابطه آنها بیش از یک تا ۵ سال دوام آورده، جمله " دوستت دارم" را اساس حرفهای روزانه خود قرار دادهاند.
کاشفی افزود: گفتن جمله "متأسفم و ببخشید" از نکات مهمی است که زوجین باید بدانند، چراکه همه ما اشتباه میکنیم، اما پذیرش اشتباه برای برخی از افراد دشوار اس. زمانی که من اشتباهم را میپذیرم و مسئولیت آن را بر عهده میگیرم، بیانگر بلوغ فکری من است و عذرخواهی بیش از انکار، باعث تقویت اعتماد متقابل بین طرفین میشود.
این روانشناس با بیان اینکه بیان احساسات میتواند کمک کننده باشد، اضافه کرد: زوجین اغلب گفتگوی مختصری درباره مسائل روزمره با هم دارند.
او افزود: یکدیگر را ترغیب کنید تا همسرتان احساسات درونی خود را با شما در میان بگذارد و چنانچه یکی از رفتارهای شما طرف مقابل را آزار داد، به حرفهای طرف مقابل داستان نیز گوش دهید.
این روانشناس با بیان اینکه به حرفهای طرف مقابل تان گوش دهید، گفت: برای اکثر مردم کنارگذاشتن نقطه نظرهایشان و گوش دادن به نگرانیهای طرف مقابل بسیار دشوار است، همین امر ارتباط موثر را تقریباً غیرممکن میسازد.
کاشفی با بیان اینکه انتخاب زمان و مکان مناسب برای بیان احساسات و گوش دادن به حرفهای طرف مقابل بسیار مهم است، تصریح کرد: زمان صرف شام یا تماشای تلویزیون، هنگام کار با گوشی همراه و بودن مکان شلوغ مانع از این میشود که بتوانید احساسات خود را ابراز و به احساسات طرف مقابل خود توجه و واکنش مناسب نشان دهید.
این روانشناس گفت: مسائل را در زمان مناسب حل کنید و کشمکشهای مکرر و حلنشده فشار بیش از حدی را بر توان جسمی و روحی وارد کرده و میتواند سلامت جسمی- روانی و حس رضایت از زندگی را کاهش دهد.
او ادامه داد: دلیل دستیابی به تعادل و آرامش پس از بحثها، از اهمیت ویژهای برخوردار است و آنچه در اکثر کشمکشها دیده میشود این است که صدای افراد بالا میرود، پای مسائل گذشته به موضوع باز میشود (نبش قبر خاطرات تلخ گذشته) و در نهایت منجر به پرخاشگری کلامی و فیزیکی میشود، دقیقاً در همین لحظه بهتر است که نفس عمیقی بکشید و این نکته را به یکدیگر یادآوری کنید که الان زمان مناسبی برای حل مشکل نیست.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/11364 |