مسعود سلطانی فر وزیر ورزش امروز در گفت و گو با روزنامه ایران ورزشی نیز صحبت هایی درباره ورود زنان انجام داده که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
اظهارنظرهای نسنجیده نبود، زودتر مشکل زنان حل می شد
در موضوع ورود بانوان به ورزشگاهها اگر اظهارنظرهای نسنجیده و دخالتهای بیمورد آدمهای مختلف نبود و عوامل بیرونی تحریک نمیشدند، شاید ما این موضوع را زودتر سروسامان داده و حل کرده بودیم. در هر صورت این هم یک مطالبه داخلی اجتماعی ماست چون بالاخره در جامعهمان امروز اجازه دادهایم که خانمها در همه عرصهها وارد شوند و مشارکت کنند. عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و به هرحال از خیلی از جهات در زمینه مشارکت بانوان جلوتر از کشورهای منطقه هستیم. در کنکور ما میبینیم که بیش از 60 درصد از شرکتکنندگان خانم هستند و فقط 40 درصد آقا هستند.
**زنان در مشاغل مختلف وارد شدند
در بحث مشاغل مختلف، آموزش و پرورش، در هیأت علمی دانشگاهها، در عرصههای مختلف اقتصادی هم اخیراً خانمها خیلی وارد شدند و دارند تلاش میکنند.
**ورود زنان به ورزشگاه با سینما و کنسرت فرقی ندارد
خانمها اجازه دارند به برنامههای هنری مثل سینما، کنسرت و پارک بروند و به نظر من فضای استادیومهای ما به لحاظ فرهنگی و اجتماعی تفاوتی ندارد با سینماها، کنسرتها و پارکها. منظور این است که فضای اجتماعی و فرهنگی که در استادیومها هست با فضای کنسرتها، خیابانها، پارکها و سینماها تفاوت چندانی ندارد.
**زنان بیایند، کسی فحاشی و هتاکی نمی کند
شورای انقلاب فرهنگی در سال 1384 مصوبهای داشته در زمینه حجاب و عفاف. در آنجا با ورود بانوان به استادیومها مخالفت شده است. واقعیت این است که الان شاید در برخی دیدارها به خاطر اینکه رقابتهای باشگاهی را داریم و تماشاگرها در این رقابتها به یکدیگر نسبتهایی را میدهند، فضا مناسب حضور بانوان نباشد اما در دیدارهای ملیمان براساس تجربهای که داشتیم چنین فضایی وجود ندارد و فضا کاملاً آرام است. طرفداران داخلی ایران را تشویق میکنند و اگر تعداد انگشتشماری از تیم مقابل هم به استادیومهای ما بیایند، کسی فحاشی و هتاکی نمیکند.
**الزامات بین المللی را در نظر داریم
نیتمان این است که به خاطر الزامات بینالمللی و به خاطر مطالباتی که وجود دارد و حقوقی که بانوان ما دارند، این اتفاق بیفتد. هم الزامات بینالمللی را در نظر میگیریم و هم مطالبات اجتماعی و داخلی و هم حق و حقوقی که بانوان دارند. همانطور که بانوان حق دارند مثل آقایان به سینما، کنسرت، تئاتر و پارک بروند، حق دارند به استادیومها هم بیایند.
**فعلا فقط در بازی های ملی زنان به ورزشگاه می روند
تلاش میکنیم که این هماهنگی را به وجود بیاوریم تا زنان در بازی های ملی به ورزشگاه بروند. ممکن است در دیدارهای باشگاهی، کمی فضا نامناسب باشد. ما هم تأیید میکنیم و فعلاً تصمیمی در این رابطه نداریم. فعلاً تنها دیدارهای ملی را بررسی میکنیم، آن هم برای برخی رشتهها مشکلی نداریم. در حال حاضر درباره مسابقات داخل سالنی مثل والیبال، تقریباً بحث ورود بانوان در حال اجرا شدن است.
**در اردبیل نماینده رهبری اصرار کرد زنان به ورزشگاه بروند
در همین رویداد لیگ جهانی والیبال که در ارومیه و اردبیل داشتیم. در اردبیل نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه اردبیل تأکید کرده بود و گفته بود که من اصرار دارم حتماً خانمها بیایند. من هم که رفته بودم، ایشان به من گفتند که چه اشکالی دارد خانمها هم حضور داشته باشند. آنها با نظم و آرامش مسابقه را تماشا میکنند.
**ملاحظات شرعی و اخلاقی را رعایت می کنیم
ما داریم از کانالهای مختلف با رعایت ملاحظات شرعی و فرهنگی و اخلاقی، هماهنگیهایی بین دستگاههای موثر و دستاندرکار ایجاد میکنیم که حضور بانوان را در دیدارهای ملیمان تحقق بدهیم. امیدوار هستیم با همان سمت و سویی که در چند دیدار گذشته داشتیم، این اتفاق رخ دهد مثل بازی دوستانه تیم ملی یا بازی پرسپولیس - کاشیما در فینال لیگ قهرمانان آسیا و بازیهایی که جنبه ملی دارد، حالا یا بازیهای ملی یا بازیهای تیمهای باشگاهی با تیمهای باشگاهی خارجی میتوانیم زمینه حضور بانوان را فراهم کنیم.
** ضرب الاجلی در کار نبود
ضربالاجلی نداشتیم برای حضور بانوان. انتظارم این است که شرایط امروز کشور ما که مردم بیش از هر زمانی نیاز به شور و نشاط و شادی و شعف و امید دارند، رسانههای ورزشی ما به دروغ التهاب و استرس ایجاد نکنند. مثلاً درباره مسأله ضربالاجل، ماجرا به این صورت است که نامهای که نوشته شده از سوی آقای اینفانتینو، برای آقای تاج نوشته شده که انتظارمان این است که پیرو بحثهایی که داشتیم در مسابقات مقدماتی تحقق پیدا کند اما تهدیدی وجود نداشته که اگر این کار را نکردیم چه اتفاقی میافتد.
**به اینفانتینو گفتیم شرایط را مهیا می کنیم
در دیدارهایی که به صورت جداگانه با آقای اینفانتینو داشتم و آقای رییس جمهوری جداگانه داشتند، ایشان این تقاضا را مطرح کردند. ما هم همین بحث را گفتیم که داریم هماهنگی لازم را انجام میدهیم تا شرایط حضور بانوان را فراهم نماییم. ما برای حضور بانوانمان ورودی جدا، معبر جدا، مکان جدا، سرویس و خدمات جدا و همه این موارد را در استادیومهایمان پیشبینی میکنیم. الان در سینماها خانمها و آقایان میروند کنار هم مینشینند و کسی مانعشان نمیشود. در استادیومها اما میگوییم معبر جدا، ورودی جدا، مکان جدا، سرویس و خدمات جدا، انتظامات جدا در یک گوشه استادیوم مشخص میکنیم، اینها هم میروند مینشینند. اصلاً تهدید به تعلیق وجود نداشت.
**در بازی مهرماه تیم ملی ورود زنان را مهیا می کنیم
امسال یک بازی داریم که باید این کار را انجام دهیم. مهر ماه در تهران تیم ملی بازی دارد و بازی خانگی بعدی فروردین برگزار خواهد شد. ما واقعاً میتوانیم همه ملاحظات شرعی و اخلاقی را رعایت کنیم و در هر بازی چند هزار نفر از خانمها بیایند، بلیت بخرند و در استادیوم حضور داشته باشند.
**باز هم باید گزینشی اقدام کنیم
درباره بحثهایی که در این رابطه انجام میدهیم، خیلیها معتقدند که مثلاً ما باز هم چند بار به صورت گزینشی بانوان را به استادیومها ببریم و ببینیم که چطور پیش میرود. به هر صورت اتفاق افتاده، ما چند بار آزمایش کردیم و هیچ مشکلی به وجود نیامد. تقریباً همه عوامل هم تأیید کردند که مشکل خاصی نبود. بعضیها هم در این بین رفتند فیلمهایی گرفتند و پخش کردند. به هرحال فکر میکنم با رعایت همه موارد شرعی و اخلاقی و فرهنگیمان بتوانیم این مشکل را حل کنیم و این فشار و هزینه سنگینی که نظام دارد در بیرون برای این قضیه بیمورد میپردازد را نپردازد.
**زنان ما 70 سال است این اجازه را ندارند
عربستان یک سال است که اجازه داده خانمها بروند رانندگی کنند. خانمهای ما بیش از 70 سال است، از زمانی که خودرو آمده این اجازه را داشتند. این اجازه را داشتند که مدیریت کنند. این اجازه را داشتند که وزیر شوند، اجازه داشتند که در مجلس، نماینده مجلس شوند. اجازه داشتند که در بالاترین سطح تصمیمگیری و برنامهریزی کشور بنشینند. حالا این چه چیزی است که ما جلوی آن را میگیریم و برای نظام جمهوری اسلامی هزینهای ایجاد میکنیم بهعنوان تنها کشوری که در دنیا به خانمها اجازه حضور در استادیومهایش را نمیدهد. من که سراغ ندارم دیگر کشوری به غیر از ما باقی مانده باشد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/11423 |