وی افزود: شاخص اهدا خون استان هم از هر ۳۰ نفر به ازای یکهزار نفر به ۲۸ نفر کاهشیافته و آمار اهداکنندگان مستمر خون استان هم حدود یک و نیم درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: این درحالی است که میزان مصرف خون و فرآوردههای آن در مراکز درمانی استان افزایش یافتهاست.
نوریان با اشاره به اینکه با کاهش ذخایر خونی مواجه هستیم گفت: البته نیازهای درمانی استان به خون و فرآوردههای آن تامین میشود، ولی ذخایر خونی رو به کاهش است و باید جبران شود.
وی بابیان اینکه تنها سرمایه انتقال خون مردم هستند، افزود: خون و فرآوردههای آن جایگزین مصنوعی ندارد و منبع دسترسی به آن تنها خون هم نوعان و انسانهای دیگر است و چون زمان ماندگاری خون محدود است، باید اهدا خون بهصورت مرتب و مستمر صورت گیرد.
وی ادامه داد: آقایان هر سه ماه و بانوان هر چهار ماه یکبار میتوانند اهدا خون داشته باشند، بدون اینکه هیچ مشکلی بهسلامت آنها وارد شود و از این طریق برای نجات جان بیماران اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون قم گفت: از همه شهروندان میخواهیم برای اهدا خون مراجعه کنند تا ذخایر خونی استان بهخصوص در این ایام سرد سال با کمبود مواجه نشود.
وی بیان کرد: مردم قم میتوانند با مراجعه به ۲ مرکز روحالله واقع در میدان روحالله در دو بخش آقایان و بانوان از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و دیگری در مرکز ۱۵ خرداد واقع در بلوار عمار یاسر مختص آقایان از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۴ خون خود را اهدا کنند.
وی ادامه داد: طی روزهای یکشنبه و سهشنبه در مرکز ۱۵ خرداد از آقایان در دو نوبت بعدازظهر هم تا ساعت ۱۸ خونگرفته میشود.
نوریان گفت: سن اهدا خون به سمت سالمندی میرود، بنابراین باید جوانان را به اهدا خون تشویق و ترغیب کنیم تا این سنت پسندیده که عامل نجات بیماران است، بیشازپیش در جامعه ترویج شود.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/13684 |