printlogo


هاشمی: آلودگی هوا موضوع جدیدی نیست
هاشمی: آلودگی هوا موضوع جدیدی نیست
کد خبر: 14606
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در برنامه پرونده ویژه که به موضوع آلودگی هوای تهران پرداخت و گفت: آلودگی هوا موضوع جدیدی نیست و هر ساله با آن دچار هستیم.

وی ادامه داد: آلودگی هوا از سال ۱۳۴۶ در تهران مطرح شده است و در جهان از چند سال قبل تر با این پدیده مواجه شده بودند.

محسن هاشمی گفت: در دنیا با تصویب قانون هوای پاک به سمت رفع این معضل حرکت کرده اند اما هنوز این موضوع را به طور کامل حل نکرده اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما نسبت به سلامت کودکان و سالمندان حساس هستیم و به همین دلیل تعطیلی های ما بیشتر از آنهاست.

وی تصریح کرد: وقتی شاخص ها بیش از عدد ۲۰۰ باشد شرایط هشدارگونه می شود و در آن کشورها هم تعطیلی ایجاد می شود. البته آنها بیشتر به سمت تعطیلی صنایع حرکت می کنند.

محسن هاشمی گفت: بعد از پیروزی انقلاب خیلی به موضوع هوا و آلودگی هوا پرداخته نشد زیرا مسایل مهم آری در کشور وجود داشت تا اینکه در زمان دولت آیت الله هاشمی این موضوع مطرح شد.

وی ادامه داد: این قانون در سال ۱۳۹۶ تکمیل شد و به اسم قانون هوای پاک شناخته شد و اگر درست اجرا شود می تواند مشکلات ما را حل کند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: آن چیزی که خوب نیست این است که تا هوا آلوده می شود حرف می‌زنیم و راه حل می دهیم اما بعد از آن فراموش میکنیم.

هاشمی تصریح کرد آقای رئیسی در همین دیدار اخیر گفتند ما فقط به دنبال گرفتن افراد متخلف نمی‌رویم و حتی کسانی که وظایف خود را هم انجام نداده اند را مورد توبیخ قرار می دهیم.

وی ادامه داد: در قانون هدفمندی یارانه ها آمده است که باید سالانه چهار هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا کند در حالی که یازده سال است یک ریال هم پرداخت نشده است.

هاشمی گفت: این قانون است و بدهی دولت است به حمل و نقل عمومی کشور و باید پرداخت شود. در همین ماجرای اخیر که سوخت گران شد هم باید پولی به حمل و نقل عمومی پرداخت شود اما تا امروز داده نشده است.

متروی تهران توسط وام بانکی ساخته شده است و اینکه می گویند شهرداری تهران به سیستم بانکی بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است بخشی از آن به همین دلیل است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز برای مترو بیش از ۳.۵ هزار میلیارد تومان فاینانس در نظر گرفته شده است اما به دلیل تحریم ها و به دلیل همان بدهکاری ها نه خارجی ها و نه بانکهای داخلی حاضر به کار نیستند.

وی ادامه داد: شهرداری گذشته شش هزار میلیارد تومان از بانک شهر استقراض کرده است و خط شش و هفت را آغاز کرده است که همان هم کامل نشده است.

محسن هاشمی تصریح کرد من اگر مدیرعامل مترو بودم پیگیری خیلی جدی میکردم تا آن فاینانس مترو محقق شود و مدیران فعلی هم باید این پیگیری را داشته باشند.

وی افزود در این دولت قوانین و مصوبات خوبی آمده است مثل دو میلیارد اختصاص یافته برای خرید واکن برای مترو و مناقصه هم برگزار شده است اما این موضوع دچار تاخیر شده است.

محسن هاشمی گفت: پیگیری جدی کردیم از سوی شهردار و بنده که خوشبختانه توانستیم تخصیص سازمان مدیریت را بگیریم و الان توپ در زمین شهرداری است و باید از این پس این را پیگیری بهتری داشته باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اگر این قرارداد موثر شود واگن ها وارد چرخه می شوند و تعداد مسافران مترو از ۲.۵ میلیون سفر در روز به بیش از ۵ میلیون نفر خواهد رسید.

وی گفت: برخی از کارها نیاز به یک پیگیری ویژه دارند و در حوزه کارهای مالی بیش از هشت سازمان نقش دارند.

محسن هاشمی تصریح کرد من از همین تریبون به آقای حناچی می گویم که لطفا این موضوع را که تا به اینجا موفق جلو آمده را بیش از پیش و محکم تر پیگیری کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد باید نوزده هزار اتوبوس به شهرهای کشور داده می شد اما این عدد را پایین آورده و به شش هزار اتوبوس رساندند و بعد آن را به سه هزار اتوبوس کاهش دادند.

وی ادامه داد: من امیدوارم این عدد دیگر کاهش پیدا نکند و وزارت نفت هم به وظایفش عمل کند.

محسن هاشمی در پاسخ به این سوال که مخاطب این بایدها چه کسی است گفت: شورای شهر یک شورای تقنینی است و من خودم به عنوان یک عضو هر روز صبح پیگیر این موضوع هستم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: البته یک سری سازمان های دیگر هم در حوزه کاهش آلودگی هوا نقش دارند و باید به مسؤولیت خودشان عمل کنند.

وی ادامه داد: ما در نظرسنجی انجام شده از مردم دریافتیم که اولویت مردم آلودگی هوا و ترافیک است اما اینکه چرا این موضوع محقق نشده است دلیلش این است که مدیریت یکپارچه شهری شکل نگرفته است.

مجری خطاب به هاشمی گفت در همین موضوع دوچرخه ها ما شاهد این بودیم که بدون دلیل برداشته شد و به نظر می رسد که معلوم نیست چه اتفاقی افتاده است.

وی به هاشمی گفت: به نظر می رسد حتی با مدیریت واحد شهری هم به مشکل می‌خوریم و یک چیزی به اسم سو مدیریت شهری داریم چقدر مدیریت نقش دارد و چقدر نبود پول؟

هاشمی گفت: این موضوع پنجاه پنجاه است یعنی پنجاه درصد پول و پنجاه درصد مدیریت. اگر ما وقت کافی را بگذاریم حتما به نتیجه می رسیم و شاید شما مدیرانی داشته باشید که با همین منابع اندک هم بتوانند کارهای بزرگی انجام بدهند.

مجری گفت گویا شما در یکی از جلسات گفتید آقای حناچی از تجربیات گذشته استفاده نمی‌کنند. هاشمی گفت این برنامه را به استیضاح آقای شهردار تبدیل نکنید.

وی ادامه داد: ما می دانستیم اولویت مردم حمل و نقل و ترافیک و آلودگی هواست و باید بیشتر این موضوع را پیگیری میکردیم اما این اتفاق نیافتاد آقای حناچی هم آنگونه که باید این موضوع را پیگیری نکردند.

هاشمی گفت: البته آقای حناچی بنایشان این است که موضوع را نرم پیگیری کنند زیرا می گویند شاید اگر سخت پیگیری شود کار پیش نرود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود اما ما در شورای شهر این موضوع را خیلی جدی تر پیگیری می‌کنیم و هر بار به یکی از مسؤولین میرسیم موضوع واکنش و اتوبوس را پیگیری میکنم.

مجری خطاب به هاشمی گفت: ما با پدیده ای مواجه بودیم که نام یک اتوبان به نام آیت الله هاشمی تغییر کرد هاشمی پاسخ داد آن تغییر نام به درخواست آقای قالیباف صورت گرفت.

وی ادامه داد کاش در حوزه مترو و اتوبوس هم شهردار می خواست تا این اتفاق رخ بدهد. هاشمی گفت: برای متروی ۲۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز است.

مجری گفت پس چرا خطوط بی ار تی آنقدر زود شکل گرفت. هاشمی پاسخ داد آن اتفاق چند سال قبل رخ داد و آقای قالیباف جسارت به خرج داد و رفت اتوبوسهای دیزلی آورد حتی می گفتند اتوبوسهای دیزلی غیرقانونی است.

هاشمی ادامه داد به نظرم مدیریت به جسارت نیاز دارد و آقای حناچی آن جسارت لازم را ندارد و کمی میترسد در حالی که من اگر شهردار بودم جسارت بیشتری به خرج می دادم.

مجری خطاب به رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: شما در برخی موارد می گویید که شورای شهر کاری از دستش بر نمی آید و با این حساب از این به بعد اگر کسی خواست کاندیدا شود باید بگوید کاری از دستش بر نمی آید.

هاشمی پاسخ داد در انتخابات کاندیداها عمدتا وعده های می دهند که شاید نتوانند اجرا کنند. برای مثال آقای روحانی هم وعده های دادند که نتوانستند به آن عمل کنند.

وی ادامه داد در قانون هوای پاک هجده دستگاه مسؤول هستند حالا شما فقط اسم شهرداری را به زبان می آورید. این هجده دستگاه هماهنگ کننده ای هم ندارند.

هاشمی در پاسخ به این سوال که شما به مردم حق نمی‌دهید که از عملکرد مسؤولان ناراحت باشند گفت: من اتفاقا به مردم حق میدهم عصبانی باشند اما شما نباید مردم را روبروی شهرداری قرار دهید.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: حمل و نقل عمومی ۴۵ هزار میلیارد تومان طلبکار است اما دولت این پول را نمی دهد و چرا شما به عنوان رسانه سراغ مجلس و دیوان محاسبات نمیروید.

وی گفت: چرا در همین موضوع اخیر به سراغ سرانه قوا نمیروید و چرا نمی‌گویید چرا پول حمل و نقل عمومی را نمی دهید.

مجری گفت: یعنی شما میگوید فقط شهرداری وظیفه پیگیری دارد؟ هاشمی پاسخ داد: من که گفتم باید همه دستگاه های متولی پای کار بیایند و وظایف شأن را عمل کنند.

مجری خطاب به هاشمی گفت: چرا وقتی کمیته کاهش آلودگی هوا مقرر میکند بلیت مترو نیم بها باشد مترو این مصوبه را عمل نمیکند.

هاشمی گفت: اینگونه تصمیم گیری ها باید با مصوبه شورا اجرایی شود.

در پایان مجری برنامه از هاشمی تشکر کرده و گفت ما چند باری هم از آقای حناچی دعوت کردیم اما ایشان دلشان نخواسته است به برنامه بیایند.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/14606