printlogo


چرا هنوز شبکه ملی اطلاعات ایجاد نشده است؟
چرا هنوز شبکه ملی اطلاعات ایجاد نشده است؟
کد خبر: 19335
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، رضا تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی در برنامه پرسشگر با بیان اینکه آموزش هزینه دارد؛ آموزش حضوری یک هزینه‌هایی دارد و آموزش مجازی هم همینطور، اظهار کرد: چون برای این تعطیلات آمادگی نداشتیم خیلی‌ها از قبل برای مدارس و آموزش و حتی سرویس ایاب و ذهاب هزینه کرده بودند و اکنون گویی هزینه‌های اضافی دارد از خانواده‌ها دریافت می‌شود که باید درباره اینها در جای خودش بحث و تصمیم‌گیری شود.

وی افزود:  از آن سو در کشور ما تلاش شده برابر با قانون اساسی، رایگان بودن آموزش رعایت شود و مدارس و دولت هزینه‌ای بابت آموزش از خانواده‌ها طلب نکنند اما تأمین هزینه اینترنت و پهنای باند بحث دیگری است.

تقی پور اضافه کرد: در شورای عالی بحث شده که باید با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، تفاوتی بین پهنای باند داخل و خارج قائل شویم؛ قاعدتا برای پهنای باند داخلی نباید هزینه بالا داشته باشیم و این هزینه می تواند تا یک دوازدهم کاهش یابد؛ تلاش‌هایی هم صورت گرفته است و به عنوان مثال اکنون برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی یک سوم و برای سایت‌های داخلی یک دوم هزینه معمول اینترنت از مشترکان دریافت می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا شورای عالی فضای مجازی در رایگان کردن اینترنت برای آموزش و پرورش نقشی داشته و آیا ضعیف عمل کرده است یا خیر؟»، گفت: فلسفه اصلی شبکه ملی اطلاعات همین بوده و تا کنون محقق نشده است و یک مطالبه عمومی است؛ دو سند در این زمینه تصویب و چارچوب کار مشخص شده است و از اینجا به بعد وظیفه دولت بوده است که بودجه تصویب و آن را اجرا می‌کرد که اکنون درصد کمی اجرا شده است.

عضو شورای عالی فضای مجازی در واکنش به اظهارات رئیس سازمان فناوری اطلاعات مبنی بر در اختیار قرار ندادن دو فرکانس از سوی صداوسیما، گفت: در حال حاضر مشکل ما توسعه پهنای باند است و مشکل فرکانس های صداوسیما نیست. اولا اپراتورهای ما تجهیزاتی در این باند ندارند که بتوانند پهنای باند را افزایش دهند. دوم اینکه توسعه شبکه ما نامتجانس است و بین شبکه ثابت و موبایل تفاوت وجود دارد و ما نرم آن را رعایت نکردیم و شبکه را در قالب بی‌سیم توسعه دادیم و هزینه‌اش گران‌تر تمام می‌شود. همچنین در مصرف فرکانس باید مباحث اقتصادی را لحاظ کنیم.

تقی پور افزود: از نظر فنی به طور قاطع می‌گویم که هیچ اپراتوری تجهیزات راه‌اندازی فرکانس را ندارد. اگر می‌خواستیم حافظ منافع مردم باشیم باید شبکه ملی اطلاعات را راه می‌انداختیم.

وی درباره اینکه نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای تهیه محتوای حرفه‌ای ایجاد نکرده‌ایم، گفت: ما امروز در حیطه زیرساخت‌های ارتباطی مهیا هستیم اما مشکل ما آمادگی الکترونیکی است که این اتفاق کرونا باعث تسریع این روند مثلا در آموزش و پرورش شد که هنوز جای کار دارد و باید در تولید محتوای حرفه‌ای وارد شده و دولت بخش خصوصی را برای ایجاد نرم‌افزارهای حرفه‌ای تشویق کند تا تولید محتوا به سرعت افزایش یابد؛ توسعه فیبر نوری می‌تواند زیرساخت را ارزان کند و این پروانه از سال 91 صادر شده اما درصد پیشرفت بالا نبوده است.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/19335