printlogo


قطعنامه ضدایرانی رأی نمی‌آورد/ هر طرحی که تغییری در برجام دهد را نمی‌پذیریم
 قطعنامه ضدایرانی رأی نمی‌آورد/ هر طرحی که تغییری در برجام دهد را نمی‌پذیریم
کد خبر: 19642
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیش از ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، اظهار کرد: آمریکایی‌ها از تمام توانشان در دوران کرونا در بالاترین سطوح وزارت امور خارجه استفاده کردند، شخص وزیر خارجه شان سفر‌هایی داشت به کشور‌های مختلف، اما به این نتیجه رسیدند که این قطعنامه در نهایت کمتر از ۵ رأی می‌آورد و در برخی پیش‌بینی‌ها در نیویورک گفته شد که این قطعنامه یک یا دو رای می‌آورد. این کار باعث می‌شد که انزوای آمریکا در دنیا کاملا به صورت واضح نشان داده شود.

وی افزود: آمریکایی‌ها این سند را پخش کردند و اعلام کردند که روز دوشنبه به صورت رسمی پخش می‌کنند و روز سه شنبه رای گیری می‌کنند، دیروز بعد از ظهر شنیدیم که رای گیری را به عقب انداختند و یک قطعنامه کوتاه در چند بند و با همان هدف تنظیم کردند و به صورت موزیانه تلاش کردند همان هدف را در چند بند به نتیجه برسانند، زیرا برای شعور اعضای شورای امنیت احترام قائل نیستند و فکر می‌کنند اگر یک مطلب را از ۵ صفحه به ۵ خط تبدیل کنند اعضای شورای امنیت فکر می‌کنند این مطلب تغییر محتوایی کرده است.

وزیر امور خارجه گفت: قطعنامه بسیار غیرقانونی است، آمریکایی‌ها می‌خواهند از مکانیزم شورای امنیت برای نابودی شورای امنیت استفاده کنند و من یقین دارم که این قطعنامه رأی نخواهد آورد و تعداد آراء آن بسیار کم خواهد بود و به احتمال زیاد ما با قطعنامه جدید روبرو نخواهیم بود.

وی افزود: آمریکایی‌ها می‌دانند این قطعنامه رأی نمی‌آورد و ادعا کردند بعد از اینکه قطعنامه‌شان شکست خواهد خورد از روش «اسنپ بک» استفاده می‌کنند. این روش کاملا مشخص است و آمریکا از لحاظ حقوقی هیچ جایگاهی برای اسنپ بک ندارد و سه متحد اروپایی آمریکا اعلام کردند که آمریکا نمی‌تواند اسنپ بک بکند، درواقع نماینده اتحادیه اروپا که هماهنگ کننده برجام است به صراحت اعلام کرد که امریکا حق اسنپ بک ندارد و روسیه و چین هم موضع شان مسخض است.

ظریف گفت: این مساله از لحاظ حقوقی انقدر مشخص است که همان روز‌های خروج ترامپ از برجام آقای بولتن که درواقع طراح خروج آمریکا از برجام بود صریحا در پاسخ به سوالی که آیا شما می‌توانید از اسنپ بک استفاده کنید، گفت ما از برجام خارج شدیم و این حق را نخواهیم شد، زیرا فکر می‌کردند خروج از برجام و فشار حداکثری می‌تواند ایران را ظرف چند ماه از پای دربیاورد.

وزیر امور خارجه گفت: امروز که آمریکایی‌ها در آن سیاست خود شکست خورده اند، فکر می‌کنند حقوق بین‌الملل هم با شکست و بالا و پایین شدن آمریکا تغییر می‌کند و معتقدند که می‌توانند اسنپ بک کنند.

وی ادامه داد: آمریکا اگر اسنپ بک بکند، هیچ ارزش قانونی ندارد و نتیجه‌ای که از این اسنپ بک حاصل شود به اذعان همگان بی ارزش خواهد بود و درواقع هیچ اثری نخواهد داشت. چین و رسیه موضع‌شان را اعلام کردند و کشور‌های دیگر عضو برجام هم علیرغم برخی مواضع غیر قابل قبولشان با این قضیه موافق نیستند.

ظریف در پاسخ به سوالی درخصوص طرح اروپا برای تغییر در برجام، گفت: اگر اروپایی‌ها این طرح را به آمریکا داده‌اند، اما به ما نداده‌اند. ما هیچ طرحی که تغییری در برجام داده شود را نمی‌پذیریم.

وزیر امور خارجه در واکنش به ادعای ترامپ که من ظرف چند هفته با ایران به توافق می‌رسم، گفت: ایشان سه سال و نیم وقت داشته است و کسی که در این مدت نتوانسته کاری بکند در چند هفته هم قطعا نمی‌تواند کاری بکند. واضح است که به ترامپ مشاوره غلط دادند. در همین بحث اسنپ بک وقتی بولتون با غرور اعلام می‌کند ما از قطعنامه شورای امنیت خارج شدیم و نمی‌توانیم از اسنپ بک استفاده کنیم، زیرا خیال می‌کرد که نیازی ندارند و با فشار حداکثری مردم ایران را به زانو دربیاورند.

وزیر امور خارجه گفت: بعد از دو سال و نیم امتحان آن سیاست و سه سال و هشت ماه دولت ترامپ، به این نتیجه رسیده اند که سیاست شان غلط بوده است. راه این مساله مشخص است، باید به تعهداتشان برگردند و خسارات مردم ایران را بدهند و شرارت خود را درمنطقه متوقف کنند، ان زمان شرایط فرق خواهد کرد.

ظریف با اشاره به حادثه لبنان گفت: فاجعه‌ای که در بیروت اتفاق افتاد تمام دنیا را متاثر کرد و در یک شوک روانی قرار داد و همه مردم دنیا با مردم لبنان ابراز همدری کردند. اما آمریکا علیرغم کرونا و این فاجعه هنوز تحریم‌های غیرقانونی علیه لبنان را ادامه می‌دهد و کشور‌های منطقه ادعای سیاسی بی‌موردی را در این زمینه مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه دولت و ملت لبنان با جدیت تحقیق می‌کنند که در این فاجعه چه اتفاقی افتاده است و چه کسانی مسئول بروز آن بودند، لازم است که در اولویت به مسائل انسانی و بازسازی لبنان متمرکز شوند. گروهی می‌تواند از این شرایط بهره برداری سیاسی کند، آن‌هایی که تلاش کردند بهره برداری سایسی کنند موفق نبودند، زیرا مردم از بهره برداری سیاسی از این حوادث واکنش نشان می‌دهند. ما معتقدیم امروز انسجام مردم لبنان لازم است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/19642