اما گاهی اوقات دزدی وسیله یا مال شخص نیست بلکه فرد اقدام به برق دزدی میکند یعنی برقی که متعلق به خودش نیست و پولش را فرد دیگری میدهد استفاده میکند و به وسیله آن نور خانه خود را تامین میکند.
البته این جور محمولههای زیادی را به خود اختصاص داده و فرد شاکی برای شکایت از این دو است باید شکواییه سرقت از برق را در دادسرا و دادگاههای کیفری مطرح کند فرد مجرم باید بر اساس قانون مجازات اسلامی مجازات شود.
هرکس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیر مجاز از آب، برق، تلفن، گاز و شبکه فاضلاب کند، علاوه بر جبران خسارت وارده به پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده محکوم میشود.
فرد شاکی میتواند از آن شخص که بدون اجازه از انشعاب و کنتور برق اقدام به استفاده غیر مجاز از برق کند با ارائه شکواییه سرقت برق در مراجع قضایی صالح شکایت خود را مطرح کند تا دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر کند.
در ماده ۶۶۰ قانون مجازات بیان شده هر کس بدون پرداخت حق انشعاب و اخذ انشعاب برق و مبادرت به استفاده غیر مجاز از و برق کند علاوه بر جبران خسارت وارده به جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده محکوم خواهد شد و اگر مرتکب این جرم از ماموران شرکتهای مذکور باشد به حداکثر مجازات محکوم میشود.
بر همین اساس قانونگذار مجازات جرم سرقت برق را پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده به محکوم اعلام کرده است علاوه بر این فرد مجرم باید کلیه خسارات وارده را نیز جبران کند و اگر فرد مرتکب از ماموران شرکت برق باشد مجازات وی پرداخت دو برابر جزای نقدی و جبران خسارت خواهد بود.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/21268 |