بسیاری از طرفداران این نوشیدنی، روز خود را بدون نوشیدن قهوه شروع نمیکنند.
برای بسیاری از ما، قهوه نوشیدن به عنوان راه حلی برای بیدار ماندن طولانی مدت محسوب میشود، اما آیا واقعاً تنها برای بیداری بیشتر کاربرد دارد؟
کافئین موجود در قهوه میتواند قدرت بدنی را افزایش و تا مدت زیادی نیز آن را در بدن شما حفظ کند.
قهوه دارای ارزش غذایی، ویتامین و مواد معدنی بالایی است که اگر چند فنجان در روز از آن بنوشید، تا حد قابل توجهی به سلامت بدنتان کمک خواهید کرد.
انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که نوشیدن قهوه در دمای مناسب باعث کاهش احتمال ابتلا به بسیاری از سرطانها میشود.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد، نوشیدن قهوه در عدم ابتلا به سرطان کبد، سرطان دهان، سرطان حلق و حنجره و همچنین سرطان رحم نقش مؤثری دارد.
همچنین یافتههای جدید نشان میدهد که قهوه با کم کردن سرعت گوارش غذا باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان روده نیز میشود.
دکتر چیریل راک، سرپرست این تیم تحقیقاتی، میگوید: استعمال سیگار باعث اختلال در عملکرد قهوه میشود و در نقطه مقابل این نوشیدنی کافئیندار قرار دارد.
در قهوه صدها ماده بیولوژیکی فعال از جمله، کافئین، فلاونوئیدها، لیگنینها و سایر پلی فنولها یافت میشود که این ترکیبات باعث افزایش مقدار انرژی، مهار آسیب سلولی، تنظیم ژنهای درگیر در ترمیم DNA میشوند.
همچنین ترکیبات موجود در این نوشیدنی معجزهگر دارای خاصیت ضد التهابی و مهار متاستاز (گسترش و جابجایی سلولهای سرطانی) است.
به گفته دانشمندان قهوه باید در دمای مناسب نوشیده شود، زیرا نوشیدن چای یا قهوه در دمای بالای ۶۵ درجه سلسیوس میتواند باعث سرطان مری شود.
پیشگیری از سرطان تنها یکی از خواص قهوه است و از دیگر خواص این نوشیدنی خوشبو میتوان به شادابی و نشاط، افزایش تمرکز و تثبیت بهتر خاطرات در ذهن اشاره کرد.
دانشمندان قهوه را به علت خاصیت فراوانی که دارد داروی معجزهگر نامیدهاند.
اما خبر خوب این است که سرانه مصرف قهوه در ایران روز به روز در حال افزایش است.
قهوه فقط به درد بیدار ماندن، سلامتی بدن و پذیرایی از یک جمع دوستانه نمیخورد، بلکه کارآفرینی هم میکند.
قهوه به دلیل مصرف بالا در جهان پس از نفت بیشترین گردش مالی را به خود اختصاص داده است.
در دنیا قهوه به سه شکل دم کردنی، فوری و میکس تولید میشود که تنها تعداد محدودی کارخانه در جهان وجود دارد که تولیدکننده تمام این محصولات با یکدیگر هستند و خوشبختانه ایران یکی از این تولیدکنندگان به شمار میرود.
ایران چند سالی است که با فرآوری دانه سبز قهوه به یکی از بزرگترین فرآوری کنندگان قهوه در خاورمیانه تبدیل شده است، به گونهای که تنها در شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری سالانه ۵۰۰ تن دانه قهوه فرآوری میشود.
برادران رئیسی توانستند با نیاز بازار و مردم به این دانههای قهوهای خیلی زود به فروش دانه قهوه برسند و هم اکنون قهوههای این واحد تولیدی به سراسر کشور ارسال میشود.
رئیسی تولید کننده قهوه در شهرکرد اظهار داشت: دانه سبز قهوه را از کشورهای هند، برزیل، کنیا و اندونزی وارد میکنیم.
او افزود: قهوه فرآوری شده را به تمام نقاط کشور ارسال میکنیم و حتی در پنج استان هم نمایندگی فروش دایر کرده ایم.
رئیس اضافه کرد: در کارگاه فرآوری قهوه ۱۲ نفر مشغول به کار هستند و اگر بخواهیم اشتغال غیر مستقیم را حساب کنیم برای ۱۰۰ نفر شغل ایجاد کرده ایم.
امین صلابت رئیس اداره صنایع غیرفلزی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این گونه طرحها به سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارند و همچنین بازار داخلی مناسب و امکان صادرات خوبی که برای قهوه وجود دارد، جزو طرحهای زود بازده محسوب میشوند.
او افزود: با متقاضیانی که علاقمند به راه اندازی کسب و کار در زمینه قهوه هستند همکاری لازم صورت میگیرد و تسهیلات و حتی زمین مورد نیاز به آنان داده میشود.
سالانه ۸ هزار تن دانه قهوه سبز به طور رسمی وارد ایران میشود، که با در نظر گرفتن وارادات غیر رسمی این رقم به بالاتر از این هم میرسد.
رئیسی تولید کننده قهوه در شهرکرد گفت: امروزه به دلیل نوسانات قیمت دلار در بازار واردات قهوه هم برای ما مشکل شده است.
چرا واردات؟ آیا ایران این سرزمین چهار فصل منطقه خوبی برای کشت قهوه نیست؟
در اینترنت به دنبال جوابی برای این پرسشها بودیم که این خبرها توجهمان را جلب کرد!
مرتضی آهوری یکی از فعالان بخش کشاورزی است که سعی دارد تا با تولید نهال قهوه در چابهار این محصول تلخ، اما با سود شیرین را در این منطقه بارور سازد،او به صورت آزمایشی تعداد زیادی نهال قهوه را تولید کرد.
«جوان پژوهشگر نوشهری با جمعآوری ارقام مختلف قهوه که در دنیا کشت میشدند و مقایسه آنها با یکدیگر در شرایط آب و هوایی نوشهر، به گونهای از قهوه دست یافت که همه فاکتورهای لازم برای رشد در شرایط آب و هوایی شمال ایران و به ویژه نوشهر را داشت.»
«نخستین درخت قهوه کشور در شهرستان میناب هرمزگان به بار نشست.»
خسرو بالی جوان پژوهشگر نوشهری اظهار داشت: کشور ایران با توجه به تنوع شرایط آب و هوایی میتواند محیطی مناسب برای تعدادی از محصولاتی باشد که میتوانند در زمینه صادراتی برای کشور ارزآوری داشته باشند.
او افزود: شمال ایران که دارای آب و هوایی معتدل و مناسب در طول سال است شرایط خوبی را فراهم آورده است تا با وارد کردن و کشت محصولاتی که تا به حال در ایران تولید آن رایج نبوده است بتوان محصولی با عملکرد و درآمد بیشتر به کشاورزان محلی معرفی کرد که نمونه بارز آن میوه «کیوی» است و بنابراین از سال ۱۳۹۱ شروع به تحقیق و مطالعه درباره این گیاهان کردم و در گام نخست کار بر روی گیاه قهوه را متمرکز شدم.
بالی اضافه کرد: با جمعآوری ارقام مختلف قهوه که در دنیا کشت میشدند و در مقایسه آنها با یکدیگر در شرایط آب و هوایی نوشهر به گونهای از قهوه دست یافتم که همه فاکتورهای لازم برای رشد در شرایط آب و هوایی شمال ایران و به ویژه نوشهر را داشت.
او ادامه داد: این فاکتورها شامل مقاومت به سرما در فصل سرد، قدرت باردهی مناسب، خاک مناسب برای کشت، تأمین نیاز گرمایی لازم برای گلدهی و پختگی میوهها بوده است.
بالی گفت: این گونه درختچهای قهوه جزء گیاهان آندراستوری بوده یعنی در سایه رشد خوبی دارد و هرچند میتواند در نور خورشید کامل هم رشد کند و کاشت آن در سایه سبب کندی رسیدن میوه میشود، اما سبب افزایش کیفیت شده و درختچه نیاز به تمیز کردن و آفت کشهای کمتری دارد.
او افزود: با توجه به تعداد روزهای ابری زیاد در نوشهر این یک مزیت عمده برای کاشت این گیاه در این شهر است و یا حتی میتوان آن را به صورت ترکیبی در زیر سایه درختان مرکبات که بخش عمدهای از باغات شهر را شامل میشود، کشت کرد و سبب افزایش تولید و درآمد باغداران شد.
بالی اضافه کرد: این تحقیقات به صورت آزمایشی انجام شده است و کشت انبوه و فرآوری میوه قهوه که محصولی استراتژیک بوده و سالانه مقدار زیادی ارز برای واردات آن از کشور خارج میشود نیاز به نگاه ویژه مسئولان دارد تا ضمن جلوگیری از واردات آن، ایران را به یکی از صادرکنندگان آن تبدیل کرد.
این پژوهشگر نوشهری دانههای قهوه تولید شده را برای یکی از فرآوری کنندگان فعال در تهران ارسال کرد که با استقبال مواجه شد.
بالی وقتی از مسئولان مربوطه درخواست حمایت کرد تا بتواند قهوه را در سطح وسیعی کشت کند با بی توجهی رو به رو شد.
هم اکنون فرآوری قهوه در ایران تا ۱۲ برابر ارزش افزوده به همراه دارد و در صورتی که دانه قهوه در ایران کشت شود این عدد به ۳۰ برابر هم میرسد.
حالا باید دید که انرژی این بازار پر سود را چه کسانی دریافت میکنند و چه کسانی هم در سایه بی حمایتی کامشان تلخ میشود.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/21296 |