تحقیقات نشان داده است مصرف سماق میتواند به تنظیم قند خون به ویژه در افرادی که به بیماریهایی مانند دیابت مبتلا هستند کمک کند. قند خون بالا میتواند در کوتاه مدت منجر به علائمی همچون بی حالی، سردرد، ادرار مکرر و تشنگی شدید شود. در بلند مدت سطح بالای قند خون پیامدهای وخیمی مانند آسیبهای عصبی، مشکلات کلیوی و ناتوانی در ترمیم زخمهای بدن را درپی خواهد داشت. نتایج برخی تحقیقات از تاثیر مثبت سماق در تنظیم قند خون حکایت دارد.
همچنین مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است مصرف سماق میتواند کلسترول بد خون را کاهش دهد که این امر منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. محققان میگویند پژوهش بر روی موشها نشان میدهد مصرف سماق به طور همزمان باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون میشود.
از سوی دیگر، به دلیل آنکه سماق دارای آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است میتواند در مبارزه بدن با رادیکالهای آزاد موثر باشد و از این راه، مانع آسیب رسیدن به سلولها شود. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در سماق خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
پوکی استخوان یکی از بیماریهای رایج است که با افزایش سن خطر آن در افراد بیشتر میشود. برآورد میشود ۲۵ درصد زنان بالای ۶۵ سال از پوکی استخوان در بخش گردن، ستون فقرات و ران رنج میبرند. تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان میدهد مصرف سماق میتواند روند تنزل حجم استخوانها را کاهش داده و مانع از پیشرفت بیماری پوکی استخوان شود.
متخصصان تاکید دارند به دلیل سطح مناسب آنتی اکسیدانهای موجود در سماق، مصرف این گیاه برای افرادی که از دردهای عضلانی رنج میبرند بسیار مفید است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/23370 |