صبح روز گذشته ۲۴ دی ماه امسال بود که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری رزمایش اقتدار دریایی ۹۹ خود از دو دستاورد جدید رونمایی کرد. این دستاوردها در دو کلاس ناوبندر و ناو موشکانداز بودند که هر دو اهمیت استراتژیک دارند. مراسم رونمایی از این دو دستاورد جدید با حضور سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی از فرماندهان نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار و این دستاوردها به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش الحاق شد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز دستاوردهای متفاوتی را طراحی کرده و ساخته است که در تمام کلاس های تجهیزات دریایی از جمله زیردریایی، ناوشکن، ناو موشک انداز و بسیاری از دستاوردهای دیگر همچون موشکهای کروز را به کمک جهاد خودکفایی این نیرو و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید و به ناوگان خود الحاق کرده است. نیروی دریایی ارتش در حوزه تامین امنیت دریامحور نیز در کنار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وظیفه تامین امنیت خلیج فارس و آبهای سرزمینی ایران را بر عهده دارند. اما در این میان نقش نیروی دریایی ارتش در تامین امنیت خلیج فارس بیشتر به چشم میآید.
روز گذشته ۲۴ دی ماه امسال دو دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش به نامهای ناوبندر مکران و ناو موشک انداز زره رونمایی و به ناوگان نیروی دریایی ارتش الحاق شد. ناو بندر مکران نداجا در کنار شناور شهید رودکی ندسا دو کشتی عملیاتی مخصوص پشتیبانی از نیروهای حاضر در صحنه عملیات هستند. ناو بندر مکران، ۱۲۱ هزار تن وزن دارد و میتواند ۸۲ هزار تن انواع نیازمندیهای پشتیبانی یگانهای شناور رزمی را حمل و بدون ارتباط با ساحل یک هزار شبانه روز در دریا حضور داشته باشد.
مشخصات ناوبندر مکران به شرح زیر است:
طول: ۲۲۸ متر.
عرض: ۴۲ متر.
ارتفاع: ۲۱/۵ متر.
وزن مجموع: ۱۲۱ هزار تن.
ظرفیت بار و مهمات: ۸۲ هزار تن.
سرعت: ۱۵ گره دریایی.
قابلیتهای ویژه: جرثقیل فوق سنگین دریایی، توانایی حمل ۵ فروند بالگرد، استفاده از بالگردهای مین روب، ضد زیردریایی و رزم سطحی برای عملیاتهای نیروهای ویژه و عملیاتهای موشکی، حضور یک گردان تکاور دریایی، تعبیه شناورهای تندرو و زیردریاییهای مرطوب، فعالیت به عنوان ناو اطلاعاتی، و محل نشست و برخاست انواع پهپادهای دریایی نظیر پلیکان.
تسلیحات ویژه: قایقهای تندرو و زیردریایی عملیات ویژه، پرتابگرهای کانتینتری موشک، سکوهای توپخانه پدافندی و رادار جستجوی سطحی و سایر تجهیزات الکترونیکی نظامی (کادر زرد)، چهار قایق تندرو با ظرفیت ۱۲ نفر و مجهز به راکت انداز ۱۱ لوله ۱۰۷ میلیمتری و چهار زیردریایی عملیات ویژه السابحات-۱۵ به همراه ظرفیت ۱۵۰ نیروی عملیات ویژه از دیگر قابلیتهای ناوبندر مکران است.
همچنین پهپادهای مختلفی قابلیت اجرای عملیات از روی ناوبندر مکران را دارند از جمله پهپاد عمود پرواز پلیکان با برد ۱۲۰۰ کیلومتر که مجهز به سامانههای الکترواپتیک بوده و توانایی اجرای عملیات شناسایی و هدف یابی و نظارت هوایی روی محیط پیرامونی شناور را در فواصل مختلف دارد.
ناو موشک انداز زره از ناوهای موشک انداز کلاس پیکان است که پیشتر چهار فروند از آن به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش الحاق شده بود و امروز پنجمین فروند از آن به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش الحاق شد.
مشخصات ناو موشک انداز زره به شرح زیر است:
طول: ۴۷ متر.
ارتفاع: ۱۵ متر.
سرعت: ۳۵ گره دریایی.
تسلیحات: یک توپ ۷۶ میلیمتری فجر ۲۷، یک توپ ضد هوایی ۴۰ میلیمتری و موشکهای کروز قدیر با برد ۳۰۰ کیلومتر.
قابلیتهای ویژه: سامانههای ارتباطی، شنود و جنگ الکترونیک پیشرفته.
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در آیین رونمایی و الحاق ناوبندر مکران و ناو موشک انداز زره گفت: نیروهای مسلح کشورمان و به ویژه نیروی دریایی راهبردی ارتش در کنار ماموریتهای ارزشمند دفاعی خود با استقرار در سواحل مکران به عنوان پیشگام در توسعه و آبادانی این سواحل و مناطق محروم گام نهاده و حرکت کرده و اقدامات ارزشمندی را آغاز کرده است. نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمام دورانهای مسئولیتی خود با کمال قدرت و اقتدار ماموریتهای دفاعی خود را به انجام رسانده است. اگر نیروهای دریایی جهان به فولاد و آتش خود افتخار میکنند، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر فولاد و آتش، ایمان و اعتقاد به قدرت لایزال الهی دارد و آنجا که قدرت الهی پشتوانه یک نیروی انسانی است، هیچ قدرتی تاب مقاومت در برابر آن را ندارد.
وی ادامه داد: ارتش و سپاه دو بازوی قدرتمند نظام و صنایع دفاعی به عنوان پشتوانه قدرتمند آنها با قدرت تمام و با هم افزایی کامل ماموریتهای دفاعی خود را به انجام میرسانند، به طوری که دشمنان هیچ گونه قدرت عرض اندام در آبها و مناطق تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را ندارند.
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این مراسم اظهار کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمام دورانهای مسئولیتی خود با کمال قدرت و اقتدار ماموریتهای دفاعی خود را به انجام رسانده است. اگر نیروهای دریایی جهان به فولاد و آتش خود افتخار میکنند، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر فولاد و آتش، ایمان و اعتقاد به قدرت لایزال الهی دارد و آنجا که قدرت الهی پشتوانه یک نیروی انسانی است، هیچ قدرتی تاب مقاومت در برابر آن را ندارد. ارتش و سپاه دو بازوی قدرتمند نظام و صنایع دفاعی بعنوان پشتوانه قدرتمند آنها با قدرت تمام و با هم افزایی کامل ماموریتهای دفاعی خود را به انجام میرسانند به طوری که دشمنان هیچ گونه قدرت عرض اندام در آبها و مناطق تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را ندارند.
امیر دریادار حمزهعلی کاویانی سخنگوی رزمایش اقتدار دریایی ۹۹ نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این رزمایش به صورت غیرمترقبه انجام میشود و در مدت زمان بسیار کوتاهی از زمان ابلاغ یگانهای شرکت کننده به منطقه گسترش یافتند، گفت: با برگزاری این رزمایش خواهیم توانست قابلیت واکنش به موقع و موثر در مقابل شرایط احتمالی ناشی از تهدید دشمن را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم تا با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت بتوانیم عملکردی متناسب با سطح تهدید داشته باشیم.
سرلشکر باقری در بخشی دیگری از سخنان خود در مراسم با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته و روز به روز با قدرت بیشتر از تمامی منافع خود حمایت خواهد کرد، تاکید کرد: ما دریای سرخ را که در دورههای اخیر شناورهای تجاری جمهوری اسلامی با برخی تعرضات محدود مواجه شدند، مجددا در منطقه گشت دریایی خود قرار خواهیم داد و امنیت کامل شناورها و ناوگان نفتکش و تجاری خود را در آن دریا هم برقرار خواهیم کرد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/23508 |