printlogo


چگونه فرزندانی فهمیده تربیت کنیم؟
 چگونه فرزندانی فهمیده تربیت کنیم؟
کد خبر: 25017
تربیت فرزندان همیشه کار سختی بوده است؛ به طوری که پدر و مادر‌ها را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، کدام دسته از کودکان، جواب سر بالا به والدین خود می‌دهند؟ کدام دسته هستند که وانمود می‌کنند حرف پدر و مادر خود را گوش نمی‌دهند یا با صدایی بلندتر از صدای معلمشان به این حرف ها گوش می‌دهند؟

تنها یک کلمه است که می‌تواند نشانگر خارج شدن کودک از حالت عادی و کنترل باشد و آن یک کلمه «احترام» است، اما چگونه می‌توان فرزندی تربیت کرد که به والدین، معلم، دوستان و افراد دیگر احترام بگذارد؟

 

قطعاً، احترام به دیگران با آموزش ارتباط دارد، اما آموزش فقط مربوط به اخلاق خوب نیست. احترام را نباید با ترسی که کودک ممکن است در خصوص شخصی داشته باشد، اشتباه گرفت.

آموزش احترام به کودک کمک می‌کند تا او بفهمد هیچکس بهتر از شخص دیگری نیست و همه افراد، بدون استثنا مانند او مستحق احترام هستند. بنابراین، احترام نه تنها یک قاعده "آداب معاشرت"، بلکه امری طبیعی و خودجوش خواهد بود.

چگونه فرزندانی فهیمده تربیت کنیم؟

نکات

یاد گرفتن ارزش‌ها (به عنوان احترام) در دوران کودکی نه تنها از طریق توضیح دادن اینکه کودکان می‌توانند با گفتن «متشکرم» این کار را انجام دهند بلکه عمدتا از طریق رفتار هم به کودکان منتقل می‌شود.

کودکان به رفتار بزرگسالان توجه می‌کنند و وقتی بزرگسالان چیزی را می‌گویند و رفتاری متفاوت از گفتار خود دارند، فرزندانشان به راحتی آن را درک می‌کنند.

به عنوان مثال، صرفا صحبت کردن در مورد احترام به یک فرد دیگر و داشتن یک نگرش از پیش تعیین شده فایده‌ای ندارد. 

به یاد داشته باشید که فرصت‌های زیادی برای بزرگسالان وجود دارد تا اهمیت ارزش‌هایی مانند احترام، سخاوت و همبستگی را نشان دهند و بیشتر این ارزش ها به صورت روزمره اتفاق می‌افتند.

هر عملی، یک عکس‌العمل به همراه دارد

اگر رفتار کودک نامناسب است، سعی کنید در عکس‌العمل اغراق نکنید. هنگامی که آرام هستید و به روشی تربیتی (نه تنبیهی) با او صحبت می‌کنید، کودک تمایل دارد که به شیوه‌ای فهمیده واکنش نشان دهد و اگر کودک به این روش عادت کند، احترام خود او حتی در شرایط استرس‌زا نیز حفظ خواهد شد.

گوش دادن به گفته‌های کودک بسیار مهم است، زیرا اصل احترام، گوش دادن به حرف دیگری است. اگر به حرف کودک گوش دهیم، او احساس احترام می‌کند و یاد می‌گیرد که به دیگری گوش فرا دهد و به او احترام بگذارد.

استفاده از تحسین به جای ترساندن کودک

هرگز فرزند خود را تهدید نکنید چراکه از هر نظر، این روش تربیتی، سالم و درست نیست و بیشترین دستاوردی که برای شما به همراه دارد این است که کودک به جای احترام، احساس ترس می‌کند.

نکته دیگر این است که وقتی والدین از روش انتقادی استفاده می‌کنند، کودکان تمایل بیشتری به بحث کردن پیدا می کنند و روش صحیح این است که به دنبال تحسین کردن کودک باشید و ویژگی‌های بارزی که دارد را تحسین کنید. چرا که او تمایل به تکرار این مسئله دارد.

چگونه فرزندانی فهیمده تربیت کنیم؟

فرزندانتان را درک کنید و به  آن ها کمک کنید تا آن  ها شما را درک کنند

سعی کنید تا احساسات فرزندانتان را درک کنید و با او از اهمیت درک کردن احساسات یا دیگر ویژگی‌های دیگران صحبت کنید.

با فرزند خود درباره اصطلاح «همدلی» صحبت کنید. چراکه چیزی کمتر از قرار دادن خود در جای دیگری نیست.

این مسئله می‌تواند صحبت کردن درباره احترام و رفتار قابل قبول و غیر قابل قبول را آسان‌تر کند و این ایده خوبی است که با تشویق نظرات و برداشت آن‌ها در مورد شخصیت‌ها و عملکرد آن‌ها داستانی تعریف کنید و از داستان برای ایجاد یک موقعیت موازی با آنچه ممکن است در زندگی واقعی، زمین بازی، کلاس درس و یا دیگر موقعیت‌ها اتفاق بیفتد، استفاده کنید.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/25017