مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار گفت: مجامع عمومی شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نشست خبری برگزاری مجامع الکترونیکی شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت، امروز با حضور محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در محل سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
فهیمی در این نشست با بیان اینکه شرکت سرمایهگذاری استانی تهران و البرز از هم جدا شده و مراحل ثبت سرمایه آن انجام میشود، گفت: در دو استان تهران و البرز هم امکان ثبتنام برای انتخابات آینده وجود دارد.
وی با بیان اینکه بزرگترین انتخابات اقتصادی کشور برای انتخاب اعضای هیأت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد امسال و به صورت الکترونیکی برگزار میشود، گفت: در تعداد 14 شرکت استانی سرمایهگذاری قبلاً مجمع نوبت اول برگزار شده و چون به حدنصاب نرسیده بودند، براساس قانون تجارت در نوبت دوم این مجامع با هر تعداد از اعضا این جلسات رسمیت پیدا میکند.
وی گفت: مجامع عمومی عادی به طور فوقالعاده شرکت سرمایهگذاری استانی برگزار میشود که طبق قانون تجارت با حداقل 50 درصد به علاوه یک نفر از اعضا رسمیت پیدا میکند، اما اگر در اولین دعوت، این حدنصاب حاصل نشد، در دعوت دوم، 10 روز بعد انجام خواهد شد که آن موقع با هر نصابی از اعضا رسمیت پیدا میکند، بنابراین تأکید ما بر این است که با حداکثر مشارکت افراد، این مجامع برگزار شود.
فهیمی ادامه داد: فلسفه وجودی شرکت این است که اکثریت برای اقلیت تصمیم بگیرند، اما اگر تعداد مشارکتکنندگان اندک باشد، برعکس این اتفاق خواهد افتاد. در مورد تعداد ک اندیداهای هیأت مدیره هم، کسانی که خود را دارای شرایط میدانند، با ثبتنام در سامانه ستان setan میتوانند تقاضای خود را برای عضویت در هیأت مدیره این شرکتها اعلام کنند که باید حداقل دارای مدرک لیسانس مرتبط یعنی در رشتههایی مانند اقتصاد، حسابداری، حقوق و مدیریت باشند و همچنین سابقه قابلتوجهی در مشاغل مرتبط در شرکتها داشته باشند که این افراد بعد از احراز صلاحیت، توسط کمیتهای در سازمان بورس به عنوان کاندیدا معرفی میشوند و سهامداران عدالت در هر استان میتوانند به آنها رأی بدهند.
وی اظهار داشت: از ابتدای واگذاری سهام عدالت تاکنون 2.5 میلیون نفر فوت کردهاند و برای تعیینتکلیف سهام این افراد نیاز به انحصار وراثت وجود دارد که تاکنون فقط 120 هزار نفر مراجعه و انحصار وراثت ارائه کردهاند.
وی همچنین در مورد سؤالی مبنی بر اینکه چه لزومی دارد که سهامداران عدالت در سامانه سجام ثبتنام کنند، گفت: براساس مقررات مقابله با پولشویی، هر کسی که میخواهد خدمتی دریافت کند باید احراز هویت شود و از سامانه جامع اطلاعات مشتریان و یا همان سجام در واقع تنها سامانهای در کشور است که شناسایی و احراز هویت مشتری را به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میدهد و در این سامانه حداقلهای مورد نیاز برای قانون مبارزه با پولشویی رعایت میشود و سوابق این افراد از نظر هویتی و مشخصات آنها نگهداری میشود.
فهیمی همچنین با بیان اینکه شرایط کرونا و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی ایجاب میکند که مردم کمتر در محافل حضور پیدا کنند، گفت: برای احراز هویت در سجام، امکان احراز هویت با هوشمصنوعی و از طریق الکترونیکی وجود دارد، اما در عین حال 2 هزار دفتر کارگزاری در سراسر کشور و نیز شعب منتخب بانکها و دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک برای احراز هویت مشمولان سهام عدالت و مشتریان بورسی وجود دارد. ثبتنام در سجام کاملاً رایگان است، اما در دفاتر پیشخوان مبالغی برای احراز هویت گرفته میشود.
وی همچنین در مورد واریز سود سهام عدالت گفت: برای اولین بار توزیع سود از طریق مکانزیم بازار سرمایه انجام شد و نه براساس هر نفر رقم معین، بلکه براساس هر نفر به میزان تعداد دارایی، مقدار مشخصی بود، برای سهامداران عدالت به روش مستقیم یا غیرمستقیم در 36 شرکت بورسی واگذار شد.
وی گفت: در مرحله اول 50 درصد از سودهای دریافتی از 36 شرکت سرمایهپذیر دریافت شده و به صورت تجمیعی براساس تعداد سهام هر فرد واریز شد و 50 درصد بقیه سود هم در آینده نزدیک که از شرکتهای سرمایهپذیر دریافت شود، به حساب مشمولان دارنده سهام عدالت واریز میشود.
مدیرعامل سمات همچنین در مورد سود 13 شرکت غیربورسی سهام عدالت گفت: این شرکت ها هنوز سودی تقسیم نکردهاند و زمانی تقسیم میشود که در مجامع شرکت ها سود شناسایی و برای توزیع بین سهامداران مشخص شود.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره فروش سهام عدالت گفت: تاکنون 3.2 میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت بخشی از سهام خود را فروختهاند و برای این منظور 13 هزار میلیارد تومان پول فروش سهام عدالت را دریافت کردهاند. فروش سهام عدالت با بقیه سهام فرقی ندارد و اکنون ا فرادی که درخواست فروش سهام خود را دادهاند، تا زمانی که سهام آنها در بازار خریدار ندارد، این سفارشها تجمیع شده و بعداً که فروخته شد، پول آن به حساب افراد واریز میشود.
فهیمی همچنین گفت: حدود 4 تا 5 هزار نفر افرادی هستند که در مورد فروش سهام عدالت خود سؤال دارند که مرتب با شماره 1569 شرکت سرمایهگذاری تماس میگیرند و مشکلات خود را برطرف میک نند. همچنین 700 هزار نف راز متقاضیان فروش سهام عدالت این درخواست خود را لغو کرداند و ما از بتدا گفتهایم سهام عدالت برای نگه داشتن است و توصیه میشود به مردم که سهام خود را نفروشند و از عایدی آن استفاده کنند.
مدیرعامل سمات همچنین در مورد اعطای کارت اعتباری برای دارندگان سهام عدالت گفت: اعطا ی کارت اعتباری دو بخش دارد که یکی زیرساخت آن برای امکان توثیق این سهام به صورت مکانیزه است که این امکان فراهم شده و بانک ها میتوانند سهام عدالت افراد را وثیقه بانک بگیرند. بخش دوم، تأمین اعتبار برای کارت اعتباری است که باید انجام شود و تاکنون دو بانک ملی و تجارت این امکان را فراهم کرده و تسهیلاتی برای مشمولان سهام عدالت درنظر میگیرند و معادل 50 درصد ارزش روز سهام عدالت افراد، کارت اعتباری خرید دراختیار مشتریان قرار میدهند. بقیه بانکها هم به تدریج به این کار ملحق میشوند.
فهیمی تأکید کرد: کسانی که بخشی از سهام عدالت خود را فروختهاند ک ارت اعتباری به آنها تعلق نمیگیرد و از 49 میلیون نفر سهام عدالت حدود 3.2 میلیون نفر که بخشی از سهام خود را فروختهاند، نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
وی اضافه کرد: کارتهای اعتباری تا یک ماه بدون سود خواهد بود و بیش از یک ماه تبدیل به وام سه ساله با سود 18 درصد میشود که دارندگان کارت اعتباری میتوانند از پایانههای فروش تعیین شده استفاده کنند.
وی گفت: کسانی که در زمینه سهام عدالت سؤالی دارند به مرکز پیام شرکت سپردهگذاری با شمارهگذاری 1569 تماس بگیرند و مشکلات خود را بیان کنند.
مدیرعامل سمات همچنین در مورد اینکه آیا الزامی برای واریز سود شرکتها از طریق سجام وجود دارد، گفت: برای شرکتای مشمول سهام عدالت الزام وجود دارد، اما برای بقیه شرکتهای بورسی هنوز الزامی نیست و اختیاری است، اما توصیه میشود سود سهام شرکتها را به صورت متمرکز از طریق سجام واریز کنند تا مردم در شرایط کرونایی در بانک ها معطل نشوند.
در این مراسم همچنین محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس گفت: کسانی که میخواهند عضو هیأت مدیره شرکتهای سرمایه گذاری استانی شوند، طبق دستورالعمل باید احراز صلاحیت شوند و مدارک تحصیلی و سابقه کار، تجربه آنها و نوع رشته تحصیلی باید امتیازهای لازم را به دست بیاورند و کسانی که صلاحیت آنها تأیید شد، برای انتخاب در مجامع اعلام میشوند.
رئیس سازمان بورس همچنین در مورد حق رأی افراد گفت: مثل همه مجامع، افراد مشارکت کننده براساس تعداد سهام رأی دارند و میتوانند رأی خود را ارائه کنند و هرکس سهم بیشتری داشته باشد میتو اند رأی بیشتری هم به کاندیدای مورد نظر بدهد.
وی همچنین در مورد اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت گفت: زیرساختهای لازم در سازمان بورس برای وثیقه گرفتن سهام عدالت فراهم شده است و قابلیت وثیقهگیری این سهام برای بانکها وجود دارد.
انتهای پیام/