رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم با اشاره به اینکه تبعیض در انجام پروژه ها بین مناطق وجود ندارد گفت: منتهی به این علت که در گذشته پروژه های عمرانی در مناطقی مانند نیروگاه و چهارمردان کمتر انجام شده این مناطق تشنه انجام پروژه های عمرانی است و هرچه پروژه در این مناطق انجام شود باز هم کم است.
مصطفی ملایی رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، در پاسخ به این سؤال که چرا پروژه های عمرانی در قم با تأخیر به بهره برداری می رسد گفت: اینگونه نیست که همه پروژه های عمرانی در قم با تأخیر به بهره برداری می رسد، به صورت مثال پروژه شهیدان محمود نژاد که قرار بود طی یک سال و چند ماه به پایان برسد اما این پروژه زیر یک سال به پایان رسید، البته ممکن است برخی از پروژه ها افتادگی های داشته باشد اما اینطور نیست که همه پروژه ها در قم با تأخیر به بهرهبرداری میرسد .
ملایی ادامه داد: اگر هم تغییری در بهره برداری و به پایان رسیدن پروژه های عمرانی در استان قم اتفاق بیفتد به این دلیل است که تهیه بودجه و تحقق بودجه مسیر پر پیچ و خمی دارد از طرفی بحث مدیریت یکپارچه است ممکن است برخی از پروژه ها به دستگاههای دیگر مربوط باشد که با آن دستگاه ها برای اینکه پروژه را به پیش ببرند باید هماهنگیهای صورت گیرد که از پیش بینی خود پروژه از حیث فنی زودتر و دیرتر می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه سازی در پروژه ها بسیار حائز اهمیت است در پروژههای عمرانی ممکن است تعارضاتی وجود داشته باشد معارضات ممکن است از حیث همسایه ها و مراکزی تجاری که وجود دارد باشد و رفع موانع باید انجام شود همچنین ممکن است وجود تأسیسات آب، گاز و برق باعث شود که پروژه با تأخیر انجام شود همچنین تملک ها از جمله مواردی است که ممکن است زمان بندی بهره برداری پروژه را به تأخیر بیندازد.
مشاور عالی و عضو شورای راهبردی سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همچنین ممکن است همزمان چندین پروژه در سطح شهر انجام شود که ممکن است از آنچه مطلوب و مد نظر بوده فاصله بگیرد از طرفی وجود تورم باعث می شود که پروژههای عمرانی نهتنها در استان قم که در استانهای دیگر نیز دچار مشکل شود زیرا قیمتهایی که در زمان انجام پروژه برآورد شده بود در طول پروژه تغییر میکند و افزایش پیدا میکند ممکن است تورم به قدری در طول پروژه بالا برود که کل پروژه را با مشکل روبرو کند.
ملایی در پاسخ به این سؤال که آیا در انجام پروژههای عمرانی بین مناطق مرفه و کمتر برخوردار در استان قم تبعیض وجود دارد؟ گفت: بنده اعتقادی به این مسئله که بین مناطق برای انجام پروژههای عمرانی تبعیض وجود دارد ندارم، مشکلاتی که ممکن است برای پروژههای عمرانی در سطح شهر به وجود بیاید در همه مناطق وجود دارد اما باید به این نکته توجه داشت که تشنگی انجام پروژههای عمرانی در برخی از مناطق بیشتر است و مناطقی مانند نیروگاه، و چهارمردان به قدری پروژه انجام نشده است که هرچقدر هم پروژه عمرانی برای آن مناطق انجام می شود باز هم کم است اما مردم تصور میکنند که تبعیضی وجود دارد در صورتی که اینگونه نیست.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری ادامه داد: می توان گفت پروژه ها در مناطق کمتر برخوردار مانند چهارمردان، نیروگاه، اسماعیل آباد و شهرقائم انجام میشود اما نیازمند انجام پروژه های بیشتر است این دقیقاً مصداق فرمایش رهبر معظم انقلاب است که فرمودند که در قم به قدری کار انجام نشده است که میطلبد پروژه های بسیار زیادی در این شهر انجام شود باید یک نگاه ملی به قم به وجود بیاید که بودجههای ملی به قم بیش از قبل اختصاص داده شود.
مشاور عالی و عضو شورای راهبردی سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اینکه چرا پروژه مانند پروژه اختران آنقدر زمان بر شده گفت: یکی از علتهای اصلی آن نبود بودجه است بودجه این پروژه فراتر از توان استان بود.
وی ادامه داد: برگزاری جشن نیمه شعبان یک پروژه ملی و بین المللی است و باید بودجه ملی برای آن اختصاص داده شود در صورتی که یک بودجه ملی برای برگزاری جشن نیمه شعبان در قم وجود ندارد در حالی که در این روز مردم از دیگر شهرها و حتی از دیگر کشورها به قم می آیند تقریباً همه بودجه از استان قم از طرف مردم تأمین می شود.
انتهای پیام/170