printlogo


در سمینار تأثیر کارکردهای تربیتی خانواده در کاهش آسیب‌های اجتماعی مطرح شد؛
ضرورت استفاده از نخبگان و روش های علمی برای مقابله با آسیب های اجتماعی / خانواده ها در معرض بیشترین آسیب ها
ضرورت استفاده از نخبگان و روش های علمی برای مقابله با آسیب های اجتماعی / خانواده ها در معرض بیشترین آسیب ها
کد خبر: 29279
کارشناسان خانواده در سمینار تأثیر کارکردهای تربیتی خانواده در کاهش آسیب‌های اجتماعی بر ضرورت استفاده از نخبگان و روش های علمی برای مقابله با آسیب های اجتماعی تاکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  در ابتدای این جلسه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم  اظهار داشت: خانواده اولین نهادی است که فرد در زندگی خود با آن روبرو می‌شود و در واقع اولین نهاد اجتماعی است.


وی ادامه داد: تربیت افراد در خانواده‌ها شکل می‌گیرد و این تربیت و تکامل اثرات خودش را در جامعه می‌گذارد.
حمیدوند افزود: باید تلاش کنیم تا در درون خانواده‌ها باتربیت صحیح و درست افراد را مستقل بار بیاوریم تا به‌صورت مستقل بتوانند در جامعه زندگی کنند.
وی تاکید کرد: نهادهای اجتماعی و سمن‌ها باید هماهنگی یکدیگر و هم‌افزایی در مسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی گام بردارند.

اصلاح جامعه و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تنها از مسیر خانواده محوری می‌گذرد


مجید کافی جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز در ادامه این سیمنار طی سخنانی اظهار داشت: جامعه مجموعه‌ای از روابط است و هر یک از افراد یک نقشی را در خانواده گرفته است مانند پدر مادر و فرزندان و علاوه بر این هر یک از افراد به لحاظ عاطفی نیازهای همدیگر را برطرف می‌کنند
وی ادامه داد: امروز با پیشرفت رابطه‌ای مجازی نیز شکل‌گرفته است که یک رابطه جدید و نو است.
کافی ابراز داشت: در تاریخ هر زمانی که تحولی ایجاد شده در خانواده نیز تأثیر گذاشته است به‌عنوان‌مثال در طی قرن‌های گذشته وقتی اقتصاد از خانواده گرفته شد و به حاکمیت داده شد خانواده‌های گسترده به خانواده‌های هسته‌ای تبدیل شدند.
کافی تصریح کرد: باید بر خانواده‌های هسته‌ای و نوین تاکید ویژه‌ای صورت بگیرد به‌طوری که تمام مزایای خانواده‌های سنتی و هسته‌ای باید بارها به مردم در قالب‌های مختلف بازگو شود.
وی با بیان این که اصلاح جامعه و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تنها از مسیر خانواده محوری ممکن است، گفت: رهبر انقلاب نیز بر روی این مهم تاکید دارند و در سیاست‌های ابلاغی خانواده نیز بر آن اشاره فرموده‌اند و در این میان خانواده محوری یکی از نکات خوبش این است که میانه کار را برای اصلاح آموزه‌های اجتماعی در نظر گرفته است.
کافی بیان داشت: خانواده محوری بیشتر به سمت پیشگیری اولیه می‌رود و در ادامه نیاز به حاکمیت و نهادی مربوطه است و البته نهادهای مردمی و اجتماعی نیز می‌توانند نقش مهمی داشته باشند.
تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های حاکمیت در خانواده‌ها نقش مهمی دارد


دکتر فاطمه سادات رازقی روان‌شناس و مشاور خانواده نیز در این سمینار طس سخنانی اظهار داشت: شخصیت افراد ابتدا در خانواده‌ها شکل می‌گیرد و این نقش مهم خانواده را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: انسان سرنوشت خودش را با انتخاب‌های خودش می‌سازد و هراندازه که انسان انتخاب‌های خوبی داشته باشد مسیر زندگی‌اش مناسب و صحیح است.
 رازقی ابراز داشت: در این مسیر افراد نیاز به راهنمایی دارند و باید با راهنمایی‌هایی که صورت می‌گیرد افراد انتخاب‌هایی درستی داشته باشند تا دچار آسیب‌های اجتماعی نشوند.
وی بیان داشت: رسانه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی و سینمایی در همه ابعاد نقش مهمی دارند و باید برنامه‌ریزی مناسبی در تهیه و تولید فیلم‌ها صورت بگیرد.
روان‌شناس و مشاور خانواده تصریح کرد: هر تصمیمی که در حاکمیت گرفته می‌شود در خانواده نقش مهمی دارد به‌خصوص در این زمینه آموزش‌وپرورش مسیر زندگی افراد و نوع نگاه افراد به جامعه را شکل می‌دهد.
وی در زمینه راه‌حل‌ها تاکید کرد: باید مسیرها و انتخاب‌های صحیحی را در طول زندگی در جلوی افراد بگذاریم تا بتوانند در مسیر زندگی انتخاب درستی داشته باشند چرا که نسل جدید با یک راه و مسیر اقناع و سیر نمی‌شود.
رازقی تصریح کرد: برای شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیازمند به‌کارگیری نظرات کارشناسان هستیم که باید بیش از گذشته به آن‌ها توجه شود.

ازدواج نباید ابزاری برای ترک اعتیاد باشد


سعیده بیداد روان‌شناس و مشاور خانواده نیز در این سمینار اظهار داشت:  یکی از آسیب‌های اجتماعی که با آن روبرو هستیم موضوع اعتیاد است که خانواده‌های زیادی با آن روبر هستند.
وی ادامه داد: نوع برخورد خانواده‌ها با موضوع اعتیاد افراد به‌خصوص اعتیاد فرزندان بسیار مهم و تعیین‌کننده است.
بیداد افزود: بسیاری از خانواده‌ها زمانی که با اعتیاد فرزندان خودشان روبرو می‌شوند خصوصاً فرزندان پسر آن‌ها را به سمت ازدواج سوق می‌دهند تا از شر اعتیاد رها شود که کاملاً غلط و اشتباه است.
وی تاکید کرد: ازدواج نباید ابزاری برای ترک اعتیاد باشد که بزرگ‌ترین اشتباه است و باید خانواده‌ها بعد از ترک اعتیاد کامل فرزندان به سمت ازدواج آن‌ها بروند.
روان‌شناس و مشاور خانواده تاکید کرد: نحوه برخورد خانواده‌ها با اعتیاد نیز بسیار مهم است بهتر است که خانواده‌ها زمانی که متوجه اعتیاد فرزندان می‌شوند به‌صورت غیرمستقیم آسیب‌های این اعتیاد را به آن‌ها بیان کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه برخورد قهری و اولیه با فرزندان به‌خصوص در سنین نوجوانی موجب می‌شود که فرد بیشتر به سمت مواد مخدر روی بیاورد.
بیداد خاطرنشان کرد: افرادی که دچار اعتیاد می‌شوند با خلأهای زیادی روبرو می‌شوند که خصوصاً در زمینه عاطفی نیازمند کمک هستند که باید خانواده‌ها در این زمینه وارد عمل شوند

محمدحسین چاوشیان رئیس مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم نیز طی سخنانی بر ضرورت تربیت معنوی در خانواده ها تاکید کرد و گفت: خانواده سالم در گرو توجه به تربیت و معنویت است.

در پایان این مراسم از سمن های منتخب استان با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

گفتنی است پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، به عنوان جامی رسانه این مراسم را در راستای رسالت اجتماعی و فرهنگی خود پوشش داد.

انتهای پیام/110


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/29279