printlogo


قیمت بالای مرغ و قصه جیب هایی که توان خرید ندارند/ بازارگردانی بی عیب و نقص سودجویان
 قیمت بالای مرغ و قصه جیب هایی که توان خرید ندارند/ بازارگردانی بی عیب و نقص سودجویان
کد خبر: 29707
مرغ روی خوش نشان نمی دهد و قیمت بالای آن در برخی استانها داد را درآورده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اگر قیمت مرغ در ده سال گذشته را با امروز مقایسه کنید انگار یک جهش تاریخی را تجربه کرده‌اید، درست ده سال قبل شاید قیمت هر کیلو مرغ به دو هزار تومان هم نمی‌رسید، اما امروز همان مرغ شاید حتی با کیفیت پایین‌تر به کیلویی ۳۱ هزار تومان رسیده است و این خود جای بسی تأمل دارد.

قیمت این کالای اساسی ماه‌هاست دستخوش تغییراتی شده است که هربار دلایلی برای آن تراشیده می‌شود، عده‌ای زمان جوجه کشی‌ها را دلیل آن می‌دانند و عده‌ای نیز عدم مدیریت توزیع این قلم جنس را عمده‌ترین دلیل گرانی آن عنوان می‌کنند و برخی دیگر فقدان یا ضعف نظارت، وجود دلالی و سودجویی مرغ را مهمترین دلیل کمبود و گرانی مرغ در استان می‌دانند.

فروشگاه مرغ

نابسامانی بازار مرغ در لرستان/ پرواز مرغ از روی سفره‌ها

با گرانی گوشت قرمز، مرغ پرچمِ سفیدش را بالا برد و خاضعانه بر سر سفره‌ها نشست و به عنوان غذایی لذیذ و محبوب مورد استقبال و تقاضای مردم قرار گرفت تا زینت بخش برخی سفره‌ها شود ولی همین غذای لذیذ سفره‌های اقشار کم درآمد نیز این روزها در بازار گرانی به سر می‌برد و گویا این خوراکی هم در حال پرکشیدن از سفره‌های مردم است.

این گرانی مرغ سبب شده بسیاری از خانوارها چشم از این ماده پروتئینی برداشته و آن را از سبد غذایی خود حذف کنند، پروتئینی که اقشار با درآمد پایین استان لرستان آن را جایگزین گوشت قرمز کرده بودند، اکنون حتی توان خرید این گوشت را ندارند، گلایه‌ای که حتی عرضه کنندگان نیز از آن اسم می‌برند.

حرکت خاکستری دلالان در بازار مرغ خراسان رضوی

وقتی کالا‌های مورد نیاز مردم مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات که تحت حمایت دولت با قیمت متعادل تولید شده، به چند برابر قیمت اصلی خود در بازار به فروش می‌رسد می‌توان سایه سنگین دلالان سودجو را در زنجیره تولید تا توزیع حس کرد که دست در جیب مردم کرده و برای خود کیسه دوخته‌اند.

کسبه شریف بازار را نمی‌توان هم ردیف دلالان رانتخوار بزرگی دانست که در قالب شرکت‌های آنچنانی در سایه افراد قدرتمند، محصولات را به چند برابر نرخ اصلی خریده و در بازار به چند برابر واقعی و عادلانه آن به فروش می‌رسانند.

در چند وقت اخیر، قیمت اقلام خوراکی مورد نیاز مردم از جمله برنج، لبنیات و تخم‌مرغ سیر صعودی را طی کرده است و این درحالی است که قدرت خرید مردم نیز روزبه‌روز کم و کمتر می‌شود. در چند روز گذشته و در میان اخبار گرانی سایر مواد خوراکی، قیمت مرغ گرم دوباره چراغ خاموش افزایش یافته و برخلاف قیمت مصوب یعنی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان با قیمت بیش از ۳۲ هزارتومان فروخته می‌شود.

مسئولان امر معتقدند دلیل گرانی مرغ گرم ناشی از افزایش چشمگیر تقاضا در مدت اخیر و همچنین کاهش جوجه‌ریزی در ماه‌های قبل بوده است، اما فروشندگان دلیل این افزایش قیمت را عواملی همچون نقش پررنگ دلال‌ها، قیمت بالای مرغ زنده درب مرغداری‌ها و خبر‌هایی مبنی بر گرانی قیمت مصوب مرغ در همین روز‌ها می‌دانند.

محمدمهدی یعقوب‌زاده مدیر دفتر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهارداشت: سالانه ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی تولید می‌شود.

وی افزود: نیمه نخست آبان ماه امسال پنج میلیون و ۸۰۴ هزار و ۹۸۱ قطعه جوجه‌ریزی در واحد‌های پرورش طیور خراسان رضوی ثبت شده است.

یعقوب زاده تصریح کرد:۳۱ درصد حجم جوجه‌ریزی امسال در واحد‌های پرورش مرغ خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است. این در حالی است که در کل آبان ماه پارسال پنج میلیون و ۷۷۷ هزار قطعه جوجه‌ریزی در این استان انجام شده بود.

سقف واردات مرغ با مصوبه هیئت وزیران افزایش یافت

مدیر دفتر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: جوجه‌ریزی در واحد‌های پرورش مرغ خراسان رضوی نیمه نخست آبان ماه امسال ۲۸ هزار عدد بیشتر از حجم جوجه‌ریزی در تمامی ۳۰ روز آبان ماه سال گذشته بوده است.

یعقوب‌زاده عنوان کرد: ۹ میلیون جوجه‌ریزی برای آبان امسال هدفگذاری شده است که در صورت تحقق نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۵ درصد افزایش خواهد داشت. ظرف ۴۵ روز آینده با توجه به روند فعلی جوجه‌ریزی، حجم ورود مرغ گرم به بازار در خراسان رضوی میزان مطلوبی خواهد داشت.

به تازگی مرتضی مدنی، مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با حضور در نشست هماهنگی تهیه شیوه نامه توزیع مرغ گرم و منجمد در سطح استان با تاکید بر تشدید نظارت بر توزیع مرغ در خراسان رضوی اظهار کرد: برای کاهش تنش و بهبود روند توزیع و جلوگیری از افزایش قیمت مرغ در بازار خراسان رضوی، نماینده تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی بر کشتار مرغ کشتارگاه‌های استان و میزان تحویل مرغ از سوی مرغداری‌ها به کشتارگاه‌ها متناسب با نهاده‌های دولتی که دریافت می‌کنند تا زمان توزیع این کالا در بازار نظارت دارند.

وی افزود: مجموعه‌های بازرسی و نظارتی باید با دقت بیشتر بر نحوه توزیع مرغ نظارت کنند و در جریان روند انجام امور از فرایند کشتار، استحصال، تولید، بسته بندی، نگهداری و حمل نقل از نزدیک قرار گیرند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان اینکه مسئولین شهرستان‌ها باید با دقت بیشتر بر نحوه توزیع مرغ نظارت کرده و گزارشات مربوط به این موضوع را در اسرع وقت جهت پیگیری اطلاع دهند، خاطرنشان کرد: باید به صورت ویژه بر روند کشتار در کشتارگاه‌های طیور نظارت داشته و درصورت مشاهده هرگونه تخلف و مغایرت در مجوز‌های صادره، مراتب در اسرع وقت به ارگان‌های نظارتی استان اطلاع رسانی شود.

مدنی بیان کرد: نظارت اداره کل تعزیرات حکومتی استان و دستگاه قضا بر واحد‌های تولیدی و کشتارگاه‌ها در جهت اقتصاد مقاومتی، رفع موانع تولید است.

وی افزود:با هماهنگی و هم افزایی دستگاه‌های استان و تشدید نظارت بر مراحل توزیع مرغ از مرغداری‌ها تا مصرف کننده، به هیچ عنوان اجازه سوءاستفاده به افراد سودجو و برهم زنندگان معیشت مردم داده نمی‌شود. باید تصمیم گیری‌ها، تصمیم سازی‌ها و اجرای آن مخصوصا در کالا‌هایی که با معیشت مردم سر وکار دارد مطابق با شرایط حال حاظر و به نفع مردم باشد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی اظهار کرد:در برخی شهرستان‌ها جزیره‌ای عمل می‌شود و آمار تولید و سرانه مصرف شهرستان با هم همخوانی ندارد؛ بنابراین از سازمان جهاد کشاورزی می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی نمایند و مازاد تولید به شهرستان‌های دیگر ارسال شود.

یک شهروند مشهدی که با دل ناخوش از مغازه مرغ فروشی بیرون می آید و مشخص است قیمت بالای آن علت این حال بد است می گوید گرانی مرغ باعث شده تا میزان خرید و مصرف آن را کم کنیم، زیرا بضاعت مالی ما به اندازه کافی نیست و به میزان درآمد خانواده گوشت مرغ خریداری می‌کنیم.

ساز ناکوک قیمت‌ها در بازار مرغ ‌استان مرکزی

افزایش قیمت مرغ موضوعی است که مردم استان هم از آن گلایه دارند به طوری که یکی از شهروند اراکی درباره این گرانی می‌گوید: گرانی مرغ سبب شده تا میزان مصرف و خرید آن را کاهش دهیم، زیرا بضاعت مالی ما به اندازه کافی نیست و به میزان درآمد خانواده گوشت مرغ خریداری می‌کنیم.

با این حال، فروشندگان و عرضه‌کنندگان شهری مرغ هم از وضعیت گرانی به شدت گلایه دارند به طوری که یکی از فروشندگان می‌گوید: با کاهش توان خرید مرغ، تقاضا برای خرید گوشت سفید هم کم شده و همین سبب رکود فروش ما نیز شده است.

هرچند مسئولان استان مرکزی در سازمان جهادکشاورزی، اتحادیه مرغ گوشتی استان مرکزی و نیز "علیرضا نظری" عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از مشکلات تولید سخن گفته و وعده حل این مشکل را می‌دهند، اما باید دید چه زمانی مردم طعم این حل مشکل را در سفره خود خواهند چشید؟

فروش مرغ

آشفته‌بازار مرغ در کردستان/ بازهم قیمت پَر کشید

علی خدایی یکی از شهروندان سنندجی درباره افزایش قیمت مرغ در چند روز گذشته اظهار کرد: به نظر بنده دلیل این همه گرانی و افزایش قیمت ابتدا از نبود نظارت بر بازار توسط مسئولان و کم کاری آن‌ها نشأت می‌گیرد.

وی افزود: اگر امروز بازار در همه جهت دچار تلاطم شده است از بی‌مسئولیتی افرادی است که بیشترین ضرر را به مردم تحمیل می‌کنند چراکه این مردم هستند که از این تلاطم بازار آسیب می‌بینند.

این شهروند سنندجی تصریح کرد: واقعا باید مسئولان فکری به حال این مردم کنند چراکه این افزایش قیمت‌ها و گرانی‌ها زندگی را بر مردم تنگ کرده است.

وی گفت: اینکه امروز مرغ به کیلویی ۳۱ هزار تومان رسیده است شاید چند سال پیش فقط به مانند یک شوخی بود، اما امروز این شوخی به یک حرف جدی تبدیل شده و معیشت مردم را تحت تأثیر خود قرار داده است.

محمدی یکی دیگر از شهروندان سنندجی گفت: قیمت حال حاضر مرغ واقعا باعث شده تا این ماده غذایی مهم به تدریج از سفره خیلی از خانوار‌های سنندجی حذف شود و این خود زنگ خطری برای سلامت جامعه نیز می‌تواند به شمار بیاید.

وی افزود: در حال حاضر که مرغ به کیلویی ۳۱ هزار تومان رسیده است، مسئولان باید تلاش خود را انجام دهند تا این افزایش قیمت‌ها تداوم نداشته باشد و بنظر بنده بهترین راهکار در این باره ابتدا کوتاه کردن دست دلالان چه از بازار نهاده‌های دامی و چه از پرورش و توزیع مرغ در بازار است.

این شهروند سنندجی تصریح کرد: متاسفانه کار به جایی رسیده است که برای برخی از خانواده‌ها یک وعده گوشت سفید یا قرمز به یک غیر ممکن و رویا تبدیل شده و این زنگ خطر بزرگی برای مسئولینی است که شاید از حال و وضع مردم بی‌خبر هستند.

در ادامه مرتضی شیری یکی از عرضه‌کنندگان مرغ در سنندج اظهار داشت: این افزایش پی در پی قیمت مرغ تنها به مصرف‌کنندگان آسیب وارد می‌کند.

وی افزود: با افزایش قیمت مرغی که در چند وقت اخیر اتفاق افتاده است خریداران مرغ به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده و مردم کمتر نسبت به خرید مرغ مراجعه می‌کنند.

این بازاری سنندجی در پایان تنها راه مبارزه با این گرانی‌های افسار گسیخته را نظارت بر بازار دانست و گفت: با وجود این تورم و گرانی‌ها تنها قشر ضعیف هستند که آسیب می‌بینند و جدای از آن‌ها کاسب‌هایی ماننده بنده نیز دچار کساد بازار می‌شوند.

برای واکاوی بیشتر این موضوع، دغدغه این‌روز‌های مردم را از «شهریار حنیفی»، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان پیگیری کردیم که وی افزایش قیمت چند روز اخیر در بازار مرغ کشور و استان را ناشی از قطع ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی برای تامین نهاده عنوان کرد.

وی افزود: در حال حاضر قیمت مرغ درب مرغداری‌ها ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومان، در عمده فروشی‌ها ۲۹ هزار تومان و در خرده فروشی‌های سطح استان کردستان ۳۱ هزار تومان عرضه می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان علت افزایش قیمت گوشت مرغ در گذشته را قیمت بالای گوشت مرغ در تهران دانست و گفت: بسیاری از مرغداران گوشت مرغ را به صورت قاچاق از شهرستان‌ها برای فروش و سود بیشتر به تهران برده و همین خود باعث افزایش قیمت می‌شود.

وی بیان کرد: قیمت ۳۱ هزارتومانی عرضه مرغ در استان مصوبه کشوری است و با این شرایط هیچ‌گونه کاهش قیمتی نخواهیم داشت و احتمالا با افزایش قیمت بیشتر نیز مواجه خواهیم شد!

حنیفی در پایان سخنان خود تصریح کرد: نسبت به واردات ۲۰۰ تن مرغ منجمد برای مصارف عمده در استان اقدام کرده‌ایم تا کمبودی در عرضه مرغ در بازار حس نشود.

در ادامه سید نجیم حسینی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان اظهار داشت: ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مرغ در خرده فروشی‌ها را ۳۱ هزار تومان و در مرغداری‌ها ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده و اگر کسی بیش از این قیمت‌های مصوب نسبت به فروش مرغ اقدام کند گرانفروشی کرده و با او برخورد قانونی می‌شود.

وی افزود: گا‌ها شاهد این بوده‌ایم که افرادی برای خروج مرغ استان و فروش آن با قیمت بیشتر در سایر استان‌ها مبادرت می‌ورزند، بنابراین برای جلوگیری از این امر اپلیکیشنی طراحی شده تا میزان فروش مرغدارها، کشتارگاه و خرده فروش‌های سطح استان را مشخص کند تا از خروج بی‌رویه مرغ از کردستان جلوگیری شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان تصریح کرد: برای جلوگیری از قاچاق مرغ مرغداران موظف هستند تا مرغ را با فاکتور به فروش برسانند و مجوز خروج بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان ۲۰ لاشه‌کش مشغول به فعالیت هستند که باید همگی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام کنند.

حسینی اعلام کرد: اداره پست هم موظف شده است تا نسبت به توزیع مرغ در سطح خرده فروشی‌های استان اقدام کند تا کمتر در بازار مرغ تشویش ایجاد شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان یادآور شد: مردم استان می‌توانند هرنوع شکایتی را باشماره ۱۳۵ در میان گذاشته تا مأموران ما در کوتاه‌ترین زمان نسبت به پیگیری شکایت اقدام کنند.

خالد جعفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز اظهار داشت: قیمت ۳۱۱ هزار تومان برای هرکیلو مرغ در بازار قیمت مصوب کشوری است.

وی افزود: تا به امروز بیش از قیمت مصوب مرغ در بازار با قیمت دیگری عرضه نشده است.

جعفری خاطرنشان کرد: درست است در روز‌های اوایل افزایش قیمت مرغ سکته‌ای در عرضه مرغ در استان ایجاد شد، اما خوشبختانه هم‌اکنون هیچ مشکلی در تامین مرغ در کردستان وجود ندارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه امیدواریم تا پایان سال این قیمت مرغ تغییری نکند، گفت: از مهمترین دلایل تعیین نرخ قیمت گوشت مرغ نرخ ارز ترجیحی است که برای تامین نهاده‌های دامی استفاده می‌شود.

گلایه ‌کاشانی‌ها از ‌‌بازار مرغ

افزایش قیمت مرغ در شهرستان کاشان سبب شده است تا علاوه بر آنکه سفره مردم نیز کوچکتر شود فروش واحد‌های صنفی نیز کاهش پیدا کند و همین موضوع باعث شده که فروشندگان نیز در این شرایط متحمل ضرر و زیان بشوند.

عموم مردم در سطح شهرستان کاشان نیز بر کاهش خرید این محصول پروتئینی تاکید دارند و دلیل این موضوع نیز افزایش قیمت است و این افزایش قیمت اگرچه به صورت کشوری است، اما این موضوع به کوچک شدن سفره مردم منجر شده است و مردم در این شرایط ضرر می‌کنند.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/29707