printlogo


بیکاری در استراتژیک‌ترین استان کشور جان می گیرد!
روایتی از انسان‌هایی که در آتش بیکاری جزغاله می‌شوند/ قاچاق سوخت، بزرگترین تهدید سرمایه های انسانی جنوب کشور
روایتی از انسان‌هایی که در آتش بیکاری جزغاله می‌شوند/ قاچاق سوخت، بزرگترین تهدید سرمایه های انسانی جنوب کشور
کد خبر: 30149
قاچاق سوخت را می توان یکی از پدیده های مخرب سال های اخیر استان های جنوب شرق کشور دانست، معضلی که انسان های متعددی را برای رسیدن به نان شب‌شان به کارهایی وادار نموده که عاقبت آن جزغاله شدن استخوان هایشان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، ارزان بودن سوخت در کشور از یک‌سو و همچنین استقبال گسترده کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس از این سوخت ارزان از سویی دیگر باعث شده است که این معضل خطرناک در جنوب ایران رقم بخورد.

موقعیت های اتصال به دریای استان هایی همچون هرمزگان و سیستان و بلوچستان و همچنین وجود کشتی های تجاری و لنج های باربری در آب های خلیج فارس و دریای عمان شرایط خرید از سوداگران این عرصه را فراهم ساخته است.

حمل سوخت های قاچاق توسط مردم محلی از یک طرف و از طرفی دیگر خرید واسطه ها و انتقال آن به کشورهای مورد تقاضا، تجارتی پر خطر را در جنوب ایران ایجاد نموده است، که در این کار اقتصادی پر خطر که خلاف موازین قانونی کشور ایران  اسلامی نیز می باشد، تنها جوان ایرانی متضرر این موضوع هستند، چرا که در این مسیر مرگ آفرین هر روز بر اساس تصادفات و آتش سوزی ناشی از این اقدام خطرناک از دنیا می روند.

در سال های اخیر هفته ای نبوده است که در مناطق شرق و غرب استان هرمزگان شاهد عبور و مرور خودروها و نیسان های آبی رنگ حامل تانکرهای پر از گازوئیل قاچاق نباشیم.

عباسی یکی از شهروندان هرمزگانی ساکن شرق استان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: شغل اداری ام در مرکز استان مرا مجاب نموده که به صورت هفتگی برای سرکشی از خانواده ام در شهرستان میناب در رفت و آمد جاده ای باشم.

چیزی که اهمیت ندارد جان آدمی است

این شهروند هرمزگانی با بیان اینکه پدیده قاچاق سوخت در استان هرمزگان به خصوص در شرق این استان استراتژیک به یک معضل تبدیل شده است، افزود: در این مسیر پر پول چیزی که اهمیت ندارد جان آدمی است.

عباسی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد حادثه های ناگوار برآمده از حمل سوخت قاچاق در نقاط مختلفی از شرق این استان هستیم، تصریح کرد: بسیاری از جوانان این دیار در این شغل کاذب پر خطر بر اثر حادثه و سانحه در سوخت های قاچاقی که حمل داشته اند بر اثر سانحه و اشتعال، سوخته اند و از پیکرشان چیزی جز استخوان های جزغاله شده شان باقی نمانده است.

قاچاق سوخت ماحصل آمار بیکاری در هرمزگان

نظری یکی از بانوان بندرعباسی نیز در این رابطه گفت: معضل بیکاری در استان هرمزگان به خصوص برای نیروهای بومی باعث شده است که جوانان این استان به شغل های کاذبی روی بیاورند که ماحصل آن داغدار شدن خانواده های زیادی در این استان است.

این بانوی بندرعباسی با بیان اینکه در شبکه های اجتماعی کلیپ های متعددی از سوختن جوانان هرمزگانی بر اثر سانحه تصادف با خودروهای حامل سوخت قاچاق منتشر شده است، افزود: انتشار چنین صحنه های دلخراشی روح هر انسانی را مکدر می سازد.

وی ضمن محکوم دانستن این پدیده انسان کٌش، از مسئولان استانی درخواست کرد که نسبت به سر و سامان دادن به این معضل اجتماعی واکنش مناسبی داشته باشند.

شاهد جزغاله شدن جوان هرمزگانی بودم

حسینی یکی از افرادی است که خود از نزدیک شاهد فوت راننده خودرو حامل سوخت قاچاق بوده است.

این شهروند هرمزگانی ضمن تشریح این ماجرا اظهار کرد: مدتی پیش، در مسیر مواصلاتی شرق استان، هنگامی که در حال تردد در این محور پر تردد بودم، در محدوده ای از این محور با تجمع مردم روبرو شدم که پس از نزدیک شدن به محل اجتماع، متوجه شدم یکی از هم استانی هایمان در درون خودروی پر از سوخت قاچاق در حالی بدنش می سوخت که هیچ کسی کاری از دستش بر نمی آمد.

حسینی با بیان اینکه از دیدن این صحنه دلخراش تا چند روز دچار کابوس شده بودم گفت: متاسفانه تا کنون فکری اساسی برای رفع این معضل نشده است و هر از گاهی شاهد اخبار ناگواری از فوت افراد در این رابطه هستیم.

وی یکی از عوامل روی آوردن جوانان و مردم محلی به این معضل اجتماعی را درآمدزایی هنگفت در این مسیر دانست و گفت: سوخت در کشور ما نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ارزان تر است و به همین دلیل متقاضیان زیادی از طریق مبادی غیر رسمی دارد.

این شهروند هرمزگانی با بیان اینکه این اکثریت تقاضا باعث شده است که هزینه های هنگفتی بابت خرید سوخت به صورت غیر رسمی به افراد حامل آن پرداخت شود، خاطرنشان کرد: وقتی یک فرد می تواند هزینه یک سال کار کارمندی و کارگری را در کم ترین زمان ممکن بدست آورد، به این کار پر خطر روی می آورد.

هر چند که نیروی های نظامی و مسئولان ذیربط تلاش های فراوانی را برای مبارزه با قاچاق سوخت انجام می دهند؛ اما همچنان شاهد رونق این شغل کاذب بیش از پیش هستیم.

بیش از ۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق سوخت در هرمزگان/ ۶۷ فروند شناور غیرمجاز قاچاقچیان توقیف شده است

مجتبی قهرمانی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان با اشاره به تأکیدات ریاست محترم قوه قضاییه در خصوص لزوم مبارزه بی امان با پدیده قاچاق، اظهار کرد: در این راستا با تمرکز اقدامات در قالب یک قرارگاه مشترک به منظور مدیریت صحیح و سامان دهی عرضه سوخت و کنترل هوشمند مصرف آن از شهریور ماه امسال قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در استان هرمزگان تشکیل شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت استان هرمزگان متشکل از نیروی انتظامی، مرزبانی، اداره کل اطلاعات، اداره کل تعزیرات حکومتی، نیروی دریایی سپاه، سپاه امام سجاد (ع) ،نیروی دریایی ارتش، فرمانداری شهرستان بندرعباس، شرکت پخش فرآورده های نفتی، اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل بنادر و دریانوردی و سایر ادارات و ارگان ها در صورت لزوم می باشد، به تشریح عملکرد این قرارگاه طی سه ماه اخیر پرداخت.

دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس افزود: در این بازه زمانی تعداد ۱۷ جلسه تخصصی با متولیان امر تولید و عرضه سوخت انجام شده است و با همفکری و مشارکت تمامی اعضا، تمهیدات لازم به منظور پیشگیری از عرضه خارج از چرخه قانونی سوخت اتخاذ گردیده که در نتیجه آن و با توجه به آمار، کاهش هفت درصدی مصرف سوخت به میزان شش میلیون لیتر در استان هرمزگان را شاهد می باشیم.

قهرمانی از مسدودسازی ۹۰۰ عدد کارت سوخت مهاجر متعلق به قاچاقچیان و کشف میزان یک میلیون و یکصد و چهل هزار و هفتاد لیتر سوخت قاچاق توسط نیروی انتظامی نیز به عنوان دیگر دستاوردهای قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در استان هرمزگان نام برد.

وی همچنین اعلام کرد: میزان ۴ میلیون و ششصد و ده هزار لیتر سوخت قاچاق توسط دریابانی استان هرمزگان و ۶۳۳ هزار لیتر سوخت قاچاق نیز توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب اقدامات قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت، کشف و ضبط شده است.

این مقام ارشد قضایی با اشاره به رصد مستمر و اقدامات ضربتی قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در اقصی نقاط استان هرمزگان، از توقیف تعداد ۶۷ فروند شناور حامل سوخت قاچاق و توقیف تعداد ۴۵۶ دستگاه خودروی سبک و ۱۳۰ دستگاه کامیون و خودروی سنگین نیز خبر داد و تأکید کرد: به منظور صیانت از منابع ملی، مقابله با قاچاق سوخت با جدیت پیگیری می شود و دستگاه قضایی با تمام توان و بدون اغماض با قاچاقچیان برخورد خواهد کرد.

دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس، تعیین شعب ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق سوخت را از مهم ترین حوزه های فعالیت قرارگاه مقابله با قاچاق سوخت در استان هرمزگان برشمرد و تصریح کرد: بر این اساس؛ یکصد و هشتاد فقره پرونده قضایی در دو شعبه دادسرای ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق سوخت و پولشویی تشکیل شده است.

وی تعداد متهمان بازداشتی به اتهام قاچاق سوخت از نهادهای متولی را ۷ نفر و تعداد متهمان دستگیر شده مربوط کلیه پرونده های قاچاق سوخت را ۳۶۷ نفر اعلام کرد.

این مقام قضایی، کار آمدسازی بازرسی ها، نظارت جدی و مؤثر به وسیله سامانه های هوشمند و تعامل جدی با حراست و حفاظت مجموعه های متولی و مرتبط با این حوزه را از دیگر اهداف تشکی قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در استان هرمزگان بیان کرد و یادآور شد: در این راستا بازدید موردی از نحوه اختصاص سوخت به سه هزار دستگاه اتوبوس صورت گرفته است و پایش عرضه سوخت به ۳۵۰۰ دستگاه تجهیزات مستقر در اسکله شهید رجایی‌ با توجه به عرضه حجم بالای سوخت به این تجهیزات نیز انجام شده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه تشدید نظارت‌ها از سوی متولیان تولید و عرضه فرآورده‌های نفتی به جلوگیری از قاچاق سوخت منجر خواهد شد از ۳۰ مورد بازدید سرزده از جایگاه های عرضه سوخت واحد های تولیدی و صنعتی در سطح استان خبر داد.

مجتبی قهرمانی همچنین ضمن تأکید بر مقابله و برخورد قاطعانه دستگاه قضایی استان هرمزگان با قاچاق سوخت به منظور صیانت از سرمایه‌های ملی خاطر نشان کرد: مبارزه با قاچاق از اولویت‌های مهم و مستمر در جهت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور است و شهروندان می‌توانند در صورت اطلاع از فعالیت قاچاقچیان، مراتب را هر چه سریع‌تر به قرارگاه عملیاتی مقابله با قاچاق سوخت استان هرمزگان اطلاع دهند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان در پایان اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، نظارت جدی و مؤثر بر توزیع سوخت، آموزش و اطلاع رسانی عمومی و همینطور اجرای طرح های حمایتی معیشتی را از دیگر حوزه های فعالیت قرارگاه مقابله با قاچاق سوخت در استان هرمزگان برشمرد و تأکید کرد: خوشبختانه با تشکیل قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت و در نتیجه تمرکز اقدامات، شاهد کارآمدسازی نظارت ها و تشدید برخورد با متخلفین می باشیم که این موضوع، سامان دهی عرضه سوخت و کنترل هوشمند مصرف را در پی داشته است.

گفتنی است پدیده قاچاق سوخت در سال های اخیر به شیوه های مختلفی در استان های جنوبی کشور ادامه دارد که نیاز حمایت بیشتر مسئولان و دستگاه قضایی برای برچیدن این معضل اجتماعی است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/30149