مدیر منطقه شش شهرداری قم با اشاره به نارضایتی و حق مردم در استفاده از سرانه فضای سبز گفت: به دلیل اختصاص سرانه کم منطقه ۶ یکی از فقیرترین مناطق از نظر فضای سبز است.
احمد ترکمن در گفتگو با خبرنگار
قم فردا، با اشاره به اینکه منطقه ۶ یکی از کم سرانهترین مناطق از لحاظ سرانه فضای سبز میباشد، اظهار داشت: باتوجهبه اینکه منطقه ۶ در محدوده قدیمی و بافت فرسوده قرار دارد و توسعه مناسبی صورت نگرفته است. خیابان امامزاده ابراهیم تا ابتدای کشاورز و قلعه کامکار در بافت قدیمی و فرسوده قرار دارند که متأسفانه در سنوات قبل هیچگونه سرانه فضای سبز برای بافت قدیمی در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: از محدوده خیابان شهید کرمی تا بلوار کشاورز، تنها در خیابان آیتالله کاشانی یک بوستان کوچک و محدود و یک بوستان در خیابان ۲۰ متری مطهری وجود دارد که بعد خیابان ۲۰ متری مطهری تا بلوار کشاورز هیچ فضای سبز و بوستانی حتی به متراژ ۱۰ متر وجود ندارد.
مدیر منطقه شش شهرداری قم با اشاره به نارضایتی و حق مردم در استفاده از سرانه فضای سبز اظهار داشت: سرانه فضای سبز در منطقه ۶ به میزان ۳.۳۶صدم متر و سرانه جنگلی که تنها بوستان صدری است به میزان ۱ متر و ۴۵ سانتیمتر میباشد که این سرانه کمی بشمار میآید و به همین دلیل منطقه ۶ یکی از فقیرترین مناطق از نظر فضای سبز است ولی در چند سال گذشته اقداماتی در جهت ایجاد فضای سبز آغاز شده است که در همین راستا با برنامههای شهرداری و پیگیریهای شورای شهر بوستان شهریار در شهرک فاطمیه احداث و به فضای سبز منطقه اضافه شد.
وی با اشاره به سیاستها و برنامههای شهرداری برای سال ۱۴۰۰ بیان داشت: حدود ۳۵ هزار متر توسعه در زمینه فضای سبز داشتهایم که شامل رمپ لوپ بزرگراه امام علی (ع) و احداث پل سلام در این محور میباشد که شامل ۱۷ هزار متر است و ۱۸ هزار متر مابقی نیز در جایی که جمعیتی بیش از ۲۳۰ هزار نفر را داراست میزان قابلتوجهی نیست.
ترکمن با اشاره به بهسازی بوستانهای موجود اظهار داشت: موزاییک فرش در قسمتهای معابر و آلاچیقها در بوستان نرگس با اختصاص ۱۰۰۰ متر، بهسازی معابر اطراف بزرگراه امام علی (ع) حدود ۷۰۰ متر، بهسازی معابر و کاشت نهال در بلوار طهرانی مقدم در حدود ۱۱۰۰ متر میباشد؛ از لحاظ احداث نیز کوچه ۳۰ خیابان سیدالشهدا در دستور کار میباشد که بعد از عملیات عمرانی عملیات کاشت نیز انجام میگیرد.
وی با اشاره به برنامههای شهرداری منطقه ۶ برای سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۰ چیزی حدود ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای بودجه فضای سبز درنظر گرفته شده بود اما این بودجه کم است و برای سال ۱۴۰۱ بودجه ۱۴ میلیارد تومان را در نظر گرفتهایم ولی باتوجهبه تملک املاک در بافت قدیمی و یا زمینهای قدیمی که در اطراف مساجد وجود دارد و خریداری آنها توسط شهرداری باید حدود ۴۰ میلیارد تومان برای فضای سبز باید هزینه کنیم.
مدیر منطقه شش شهرداری قم با اشاره به تملک برخی املاک توسط شهرداری خاطرنشان کرد: با قولهایی که توسط شورای شهر و تاکید آقای شهردار به موضوع در رفع مشکل فضای سبز وبا شناسایی مکانهایی در بلوار سوم خرداد و مکانهای دیگر در پی احداث بوستان در این منطقه هستیم که در خیابان شهید هوشنگی تملک مکان به پایان رسیده و اواخر امسال عملیات عمرانی و احداث بوستان را آغاز خواهیم کرد.
وی در خصوص بوستان بانوان در منطقه ۶ گفت: منطقه ۶ تنها منطقهای است که در حال حاضر دارای دو بوستان اختصاصی بانوان به نامهای تبسم و اردیبهشت میباشد که در حال حاضر تجهیز و تکمیل شده است.
ترکمن با اشاره به اقدامات عمرانی انجام شده توسط شهرداری منطقه ۶ اظهار داشت: در بحثهای زیرساختی تاکنون مواردی در دستور کار گرفته و انجام شده از قبیل آب خام در آبیاری باغچههای طولی در بلوار سوم خرداد نیز انجام شده که تاحدامکان از آبیاری تانکری در این باغچهها کاسته شود.
وی ادامه داد: مورد دیگر احداث و بهرهبرداری از پل سلام میباشد که با رفع نواقص در حال تکمیل میباشد، بازگشایی ابتدای بلوار حضرت معصومه (س) نیز با تملک اراضی انجام گردید که از ابتدای میدان کشاورز تا بلوار شهید صیاد شیرازی جدولگذاری و اسفالت شد.
ترکمن با اشاره به برنامههای پیشرو بیان داشت: در حال حاضر در پی بازگشایی خیابان شهیدان امامی هستیم، در مورد آبهای سطحی که مشکلات متعددی در منطقه به وجود آورده با بررسی زیرساختها عملیات هم لولهگذاری انجام شده و مورد آخر که انتقال آبهای سطحی خیابان امامزاده ابراهیم تا خیابان کارگر میباشد در مرحله انتخاب پیمانکار است و بهزودی آغاز میشود.
مدیر منطقه شش شهرداری قم باتوجهبه تاکید مقام معظم رهبری در رسیدگی به مناطق محروم گفت: مسئولین شهری و مجموعه شهرداری و شورای شهر نگاه ویژهای به این منطقه داشته باشند زیرا در حال حاضر منطقه ۶ جز مناطق کمبرخوردار و دارای بافت فرسوده بسیار زیاد است و از هیچگونه امکاناتی زیرساختی بهره نبرده و از نظر ماشینآلات در جهت انجام عملیات عمرانی نیز در حداقلها است. لازم به ذکر است باتوجهبه درآمدهایی که از خود منطقه بهدستآمده و کمکهایی که در حال حاضر به این منطقه میشود هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به دیگر مناطق از نظر توسعه داریم
مصاحبه: محمدعلی رجبی
انتهای پیام/