printlogo


وزیر نفت هدف از احداث پتروشیمی در میانکاله را توضیح دهد
 وزیر نفت هدف از احداث پتروشیمی در میانکاله را توضیح دهد
کد خبر: 32686
یک کارشناس محیط زیست گفت: با وجود گذشته بیش از ۳ هفته از کلنگ‌زنی پتروشیمی همچنان اعتراضات مردم, رسانه‌ها و فعالان محیط زیست به این پروژه ادامه دارد, لذا باید وزیر نفت با حضور در جمع خبرنگاران هدف از انجام این پروژه را تشریح کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محسن موسوی خوانساری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با اهمیت منطقه میانکاله گفت: تالاب بین‌المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله در سال 1348 طبق مصوبه شورایعالی سازمان شکاربانی به عنوان "منطقه حفاظت شده" اعلام شده است و در سال 1354 به عنوان پناهگاه حیات وحش میانکاله ارتقا یافته است. همچنین این منطقه در سال 1354 در کنوانسیون رامسر و در سال 1355 به عنوان یکی از 9 ذخیره‌گاه زیست‌کره در کمیته برنامه انسان و کره مسکون یونسکو معرفی و انتخاب شده است.

وی بیان کرد: از نظر قانونی احداث پتروشیمی در این منطقه ممنوع است چرا که بر اساس بند الف ماده 2 تصویب نامه در خصوص استقرار واحدهای صنعتی در استان‌های گیلان, مازندران و گلستان, استقرار صنایع شیمیایی در این استان‌ها به جز در شهرک‌های صنعتی لوشان و مراوه ممنوع است و صنایع شیمیایی در صورت دارا بودن فاضلاب صنعتی نباید در این مناطق احداث شوند.

این کارشناس توسعه پایدار ادامه داد: مورد دیگر این است که حدود 90 هکتار از اراضی که قرار است برای احداث پتروشیمی اختصاص داده شود, جزء اراضی ملی و متعلق به منابع طبیعی است که از پیش از انقلاب اسلامی، اهالی منطقه در این منطقه چرای دام می‌کنند و تغییر کاربری این اراضی، آسیب زیادی به معیشت این افراد وارد می‌کند.

موسوی یکی از ابهامات بزرگ در تأسیس پتروشیمی میانکاله را تأمین گاز برای پتروشیمی عنوان کرد و گفت: دولت باید پاسخگو باشد که با توجه به این که خوراک پتروشیمی، گاز است و در حال حاضر هر 3 استان شمالی کشور ما با مشکل کمبود گاز رو‌به‌رو هستند وحتی برای تأمین گاز آن‌ها از ترکمنستان گاز وارد کردیم, چه دلیلی دارد که بخواهیم در این منطقه پتروشیمی تأسیس کنیم؟

وی ادامه داد: زمانی که ما در جنوب کشور صنعت عظیم پتروشیمی و متخصصان کاربلد در این حوزه را داریم, دلیلی ندارد که صنایعی که باید در جنوب مستقر شوند را در شمال احداث کنیم. به طور کلی چه بخواهیم گاز این پتروشیمی را از شمال کشور تأمین کنیم و یا این گاز را توسط خطوط انتقال از جنوب کشور تأمین کنیم, در هر صورت این کار اشتباه است.

عضو هیئت مدیره آب و خاک پایدار ایران به ادعای اشتغال‌زایی در این منطقه به دنبال احداث پتروشیمی اشاره کرد و گفـت: در جنوب کشور جوانان ما سال‌هاست که با صنعت پتروشیمی آشنایی دارند اما مردم شمال کشور در این حوزه تخصصی نداشته و با صنعت پتروشیمی آشنایی ندارند و باید بر اساس تخصص آن‌ها برایشان اشتغالزایی کنیم.

موسوی به تهدید حیات پرندگان مهاجر این منطقه اشاره کرد و هشدار داد: این منطقه سالانه میزبان میلیون‌ها پرنده زمستان‌گذر است و احداث پتروشیمی در این منطقه می‌تواند سبب تغییر مسیر این پرنده‌ها و آسیب به ظرفیت‌های گردشگری این منطقه شود.

وی به پایین رفتن تراز آب دریای خزر و مشکلات عدیده منطقه تالاب میانکاله اشاره کرد و توضیح داد: در حالی که شخص رئیس جمهور در سفر خود بر لزوم احیای وضعیت رو به زوال میانکاله تأکید کرده بود و به دنبال راهکار برای احیای این منطقه بود اما شاهد هستیم که برای تأسیس پتروشیمی در این منطقه اقدام شده است که این اقدام دقیقاً در خلاف جهت احیای آن است.

این کارشناس محیط زیست به لزوم پاسخگویی مسئولین به مردم تأکید کرد و گفت: با وجود گذشته بیش از 3 هفته از کلنگ‌زنی پتروشیمی همچنان اعتراضات مردم, رسانه‌ها و فعالان محیط زیست به این پروژه ادامه دارد, لذا باید رئیس سازمان محیط زیست باید با حضور در جمع خبرنگاران در رابطه با مجوزهای زیست محیطی این طرح روشنگری کند و وزیر نفت نیز هدف از انجام این کار را تشریح کند.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/32686