printlogo


عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتگو با قم فردا :
دولت باید با اجرای دقیق سیاست از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند/ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانش‌بنیان
دولت باید با اجرای دقیق سیاست از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند/ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانش‌بنیان
کد خبر: 33359
عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانش‌بنیان، گفت:باید این سیاست با کمترین فشار بر اقشار محروم اجرایی شود، یارانه پرداختی باید هوشمند باشد و از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند.
محمدجواد توکلی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو باخبرنگار قم فردا با اشاره به حذف ارز ترجیحی و ضرورت کمک به دولت برای گذر از این مرحله سخت، اظهار داشت: ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدا ناقص متولد شد، دولت پیش نباید می‌گذاشت که نرخ بازار آزاد از این نرخ فاصله بگیرد، که این کار را نکرد و هم اکنون شاهد مشکلاتی مثل قاچاق و مانند آن هستیم.
وی ادامه داد: دولت فعلی در حال حاضر باید تاوان سیاست های اشتباهی که در دولت قبل از سال ۱۳۹۷ گرفته شد را بدهد و امید داریم که پس از این، دولت موفق به تثبیت وضعیت اقتصادی کشور و مهار تورم شود و مهمتر از همه بتواند چرخ تولید داخلی را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد.
استادیار گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) عنوان کرد: در هر حال دولت تصمیم خود را برای اجرای این سیاست گرفته است و می خواهد قیمت اقلامی مثل آرد و روغن و.. را تعدیل کند، حال که چنین است باید کمک کرد که این سیاست با کمترین فشار بر اقشار محروم اجرایی شود. یارانه پرداختی باید هوشمند باشد و از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند.
وی تصریح کرد: مهمتر از همه این است که دولت سیاست مشخصی برای کنترل قیمت ارز آزاد داشته باشد وگرنه ما سال آینده دوباره از شکاف قیمتی این بار بین ارز ۲۳ هزار تومانی و ارز آزاد سخن خواهیم گفت که الان فاصله شأن حدود ۵ هزار تومان است.
توکلی افزود: یکی از اشتباهات ما در دهه‌های اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
وی عنوان کرد: در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکت های دانش‌بنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.


انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/33359