printlogo


ضرورت مشارکت کسبه در مرمت بازار کهنه قم
ضرورت مشارکت کسبه در مرمت بازار کهنه قم
کد خبر: 33636
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم گفت: مشارکت همه دستگاه‌ها و به ویژه کسبه در مرمت بازار کهنه ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، به‌ نقل از روابط‌ عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‎‌دستی قم، علیرضا ارجمندی امروز بیست و هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در جلسه‌ای که با کسبه بازار کهنه در مورد مشارکت در مرمت بازار برگزار شد، با اشاره به تفاهم‌نامه سه‌جانبه شهرداری، میراث‌فرهنگی و هیئت امنای بازار اظهار کرد: میراث‌فرهنگی قم متعهد به مرمت سقف، شهرداری قم متعهد به بهسازی کف بازار و هیئت امنا و کسبه بازار، متعهد به مرمت قسمت‌های داخلی و نمای درهای ورودی مغازه‌ها شده‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم با قدردانی از مشارکت شهرداری در مرمت بازار تاریخی شهر افزود: شهرداری با اصلاح زیرساخت‌ها و کف‌ سازی بازار کهنه به تعهدات خود عمل کرده است.

وی در ادامه از اختصاص حدود ۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای عملیات مرمت مجموعه تاریخی بازار قم شامل بازار کهنه، نو و تیمچه طبق تعهدات میراث‌فرهنگی در این تفاهم‌نامه خبر داد و افزود: اقدام‌های مرمتی شامل استحکام بخشی پایه‌ها، سبک‌سازی، عایق‌کاری و مرمت بام، اندود کاهگل و کف‌پوش بام، مرمت پوشش استحفاظی تیمچه بزرگ، ساخت و مرمت درهای چوبی سنتی، نصب درب‌های تیمچه خواهد بود.

ارجمندی با تاکید بر اهمیت مشارکت و همراهی کسبه در بازسازی بازار سنتی گفت: سامان‌دهی بازار کهنه بیش از هر چیز نیازمند مشارکت کسبه دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی قم با اشاره به اهمیت بازار کهنه در هویت بخشی تاریخی به شهر ادامه داد: بازار کهنه قم برای سامان‌دهی و تبدیل آن به بازارچه دائمی صنایع‌دستی نیازمند تسهیلات و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی است.

بازار کهنه قم با عمر بیش از حدود ۴۵۰ سال که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمی‌گردد کارگاه‌های صنایع‌دستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری، منبت‌کاری و … در آن فعال است.

 این بازار در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث‌فرهنگی رسید.


انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/33636