وی ادامه داد:طرح بسیج سلامت نوروزی از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ با تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بینراهی، زائرسراها، هتلها و مهمانپذیرها آغاز شد و ۱۴ فروردین پایان یافت اما به دلیل تقارن با ماه مبارک این نظارت ها تا پایان رمضان ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز بهداشت قم با اشاره به نظارت های بهداشتی در طرح نوروزی، گفت: چهار هزار و ۱۳۱ نظارت بهداشتی در طرح سلامت نوروزی توسط کارشناسان بهداشت محیط و ۳۷۶ مورد نظارت در قالب گشت مشترک با سازمانهای مرتبط انجام شد.
وی ابراز داشت: در این بازدیدها ضمن انجام نمونهبرداری از ۸۴ مورد مواد غذایی مشکوک و یک هزار و ۱۸۱ مورد کلرسنجی و کنترل کیفی آب شرب، تعداد ۱۹۹ اخطاریه بهداشتی صادر و ۱۸ واحد صنفی متخلف پلمب شد و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری به عمل آمد که در این بین ۶ قلیانسرا و پنج واحد قنادی بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادهاند.
محبی اضافه کرد: در طرح سلامت نوروزی امسال، هشت هزار و ۸۵۲ کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف و فاسد کشف و معدوم شد که قالب آن، نمک صنعتی، روغن سوخته، نوشابه، دلستر و دوغ تاریخ گذشته و شرینی دارای خواص ارگانولپتیک نامطلوب بوده است.
محبی با تاکید بر اهمیت گزارشهای مردمی در مورد تخلفات بهداشتی از طریق سامانه کشوری ۱۹۰، خاطرنشان کرد: در این مدت، تعداد ۱۲۸ مورد شکایت مردمی ارجاع شده به استان قم، توسط کارشناسان مورد پیگیری و رسیدگی قرار گرفته است که بیشترین موارد آن مربوط به صنوف رستوران، کبابی، نانوایی و سوپرمارکتها بوده است.
وی در همین راستا از شهروندان و زائران خواست: در صورت مشاهده هرگونه نواقص و یا تخلف بهداشتی برای پیگیری و نظارتهای دقیق توسط بازرسان مرکز بهداشت مراتب را به سامانه کشوری ۱۹۰ گزارش و یا در صورت قطعی سامانه در ساعات اداری با شماره ۳۶۷۰۱۹۶۷ با کارشناسان مرکز بهداشت تماس حاصل نمایند.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/41205 |