printlogo


بازار کهنه قم از محلی متروکه به مقصد گردشگری تبدیل شده‌است
بازار کهنه قم از محلی متروکه به مقصد گردشگری تبدیل شده‌است
کد خبر: 41675
مدیرکل میراث فرهنگی ،‌گردشگری و صنایع دستی قم گفت: بازار کهنه قم که پیش از بازسازی به نوعی به محلی متروکه تبدیل شده‌بود اکنون به مقصدی زیبا برای گردشگران این استان تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، علیرضا ارجمندی اظهار داشت: سال گذشته برای بهسازی بازار کهنه قم که مربوط به دوره صفوی است، اقداماتی صورت گرفت، این در حالی بود که بسیاری از کسبه بازار چون مشتری زیادی نداشتند به دنبال فروش مغازه‌های خود بودند.

وی بیان کرد: در این بازار، صنایع دستی بسیار قدیمی هنوز فعال است که این ظرفیت نباید از بین می‌رفت و از این رو بازار کهنه علاوه بر این که جاذبه‌ای میراثی است محلی برای فروش سوغات و صنایع دستی قم به شمار می‌رود.

وی افزود: از جاذبه‌های بازار کهنه قم آن است که در آن بسیاری از صنایع دستی که به نوعی فراموش شده‌اند وجود دارد و این موضوع می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم ابراز داشت: پیش از بهسازی بازار کهنه شاهد وجود تعدادی معارض بودیم که با ورود دادگستری مشکل حل شد و ادارات آب و فاضلاب ، برق و گاز نیز همکاری خوبی برای فاز اول بهسازی بازار کهنه در سال گذشته داشتند.

وی تاکید کرد: بازار کهنه قم موقعیت خاص تاریخی دارد و رسانه‌ها باید کمک کنند که اقتصاد گردشگری در آن رونق بگیرد.

ارجمندی افزود: پشت بام بازار کهنه قم موقعیت بسیار زیبایی دارد که در آینده باید مجموعه‌های پذیرایی و گردشگری بتوانند از ظرفیت آن استفاده کنند.

وی گفت: بهسازی بازار کهنه در شرایطی انجام شد که به نوعی معتقد هستیم فرهنگ پاسداشت از میراث فرهنگی در قم باید بالاتر برود چرا که مقداری از استان‌های دیگر پایین‌تر است.

بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰سال که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمی‌گردد، کارگاه‌های صنایع‌دستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری و منبت‌کاری را در خود جای داده است. این بازار در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث فرهنگی رسید و در راسته‌های بازار کهنه قم سراها، تیمچه‌ها، چهارسوق و چند مسجد قرار دارد.

سقف بازار نیز از پوشش‌های گنبدی شکل ساخته‌شده و دریچه‌های دایره شکلی نیز در دو طرف، برای گردش هوا و ورود نور وجود دارد. نوری که از داخل این دریچه‌ها وارد و فضای بازار را روشن می‌کند، منظره‌ای زیبا از گردش نور و گردوغبار ایجاد می‌کند.

تعدادی از بناهای تاریخی بازار مربوط به دوره‌های سلجوقی و ایلخانی است، در واقع بافت‌های قدیمی بازار قم به دوره قبل از عصر صفوی برمی‌گردد، ولی قدمت تیمچه‌ها و راسته جدیدتر بازار به دوره صفوی و قاجار تعلق دارد.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/41675