مدتی است تولید نان کامل(دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، بهصورت جدی در کانون توجه مسئولان حوزه آرد و نان قم قرارگرفته و آنان تلاش میکنند با گسترش نانواییهای عرضهکننده نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، در همین رابطه روز دوشنبه همایش تقدیر از نقشآفرینان نان کامل با حضور فرماندار قم و جمعی دیگر از مسئولان حوزه آرد و نان در سطح ملی و استان و نیز شرکت پرشور شمار قابلتوجهی از نانوایان قمی در سالن همایشهای اتاق اصناف استان برگزار و در خصوص اهمیت استفاده از نان کامل و راهکار افزایش سطح تولید و نیز لزوم ترویج آن، نکات قابلتوجهی از سوی مسئولان و کارشناسان مطرح شد.
فرماندار قم در این همایش با تشکر از فعالان عرصه تولید نان و بهخصوص نان کامل، تأکید کرد: تمام چرخه تولید نان باید به مستمر رصد شود تا نانی که به دست مردم میرسد دارای کیفیت و ویژگیهای موردنظر باشد.
عباس ذاکریان با اشاره به اهمیت عرضه نان کامل در قم بیان داشت: یکبخشی از تولید نان کامل در دست نانوایان است که زحمت زیادی در این خصوص میکشند اما گسترش این کار نیازمند عوامل دیگری نیز است.
وی بابیان اینکه باید هدفگذاری درستی در خصوص گسترش استفاده از نان کامل در قم داشته باشیم، ادامه داد: در این خصوص نیاز است تا نگرش افراد در خصوص نان کامل اصلاح شود و مردم نسبت به استفاده از نانهایی که سبوس بالایی دارند و به همین دلیل رنگ آن تیرهتر تشویق شوند.
وی گفت: استفاده از نان کامل بهواسطه مزایای بسیاری که برای سلامتی دارد باید در استان قم افزایش یابد و در این خصوص لازم است تا با انجام اقدامهای ترویجی، مردم به سمت تقاضای این نوع نان از نانواییها گرایش پیدا کنند.
ذاکریان تأکید کرد: مسئله افزایش بیماریهای گوارشی که میزان قابلتوجهی از آن ناشی از درصد بالای سبوسگیری نان است و هزینههای سنگینی به این خاطر به مردم وارد میشود، بیانگر آن است که حتماً باید در خصوص موضوع استفاده هرچه بیشتر از نان کامل که درصد سبوس بالایی دارد، اقدامهای لازم صورت گیرد.
وی افزود: تغییر ذائقه مردم سخت است اما با ارائه آمار و اطلاعات درست در خصوص ویژگیهای نان کامل میتوان استفاده از این نوع نان را در قم افزایش داد و در این رابطه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، کارخانههای تولید آرد و نانوایان استان، کارهای خوبی را در دست اقدام دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بررسیها نشان میدهد کیفیت نان قم نسبت به شهرهای دیگر بالاتر است، بیان داشت: امیدواریم بهروزی برسیم که تمام نانوایان استان بهواسطه مطالبه مردم پخت نان کامل را در دستور کار خود قرار دهند.
ترویج نان کامل در قم را با تشکیل قرارگاه دنبال میکنیم
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این همایش گفت: از سال ۱۴۰۰ باهمت همهکسانی که در زنجیره تولید نان کامل فعال هستند قرارگاه نان کامل استان شکل گرفت.
سعید محمدی با تشکر از همه نانوایانی که در عرصه نان کامل به میدان آمدند، افزود: هدف این کار فقط سلامت مردم است و ما با استفاده از همه ظرفیتها، آن را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: طی چند دهه گذشته بحث سبوس در نان مورداستفاده مردم مورد غفلت قرار گرفت و این ماده ارزشمند بهمرور از نان مردم حذف شد و علت بسیاری از بیماریها همین فقر سبوس در نان مصرفی مردم است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در راستای گسترش عرضه نان کامل در استان، کار خود را با پنج واحد نانوایی در قم آغاز کردیم و یک کارخانه تولید آرد هم در این خصوص به کمک ما آمد، اما در حال حاضر بیش از ۳۰ واحد نانوایی در نقاط مختلف استان در بحث نان کامل فعالیت میکنند.
وی افزود: در ادامه کار هر پنج واحد تولید آرد استان بهصورت خودجوش برای تولید آرد کامل در قم اعلام آمادگی کردند و انتظار ما هم این است که این کارخانهها آرد باکیفیتی را تحویل نانوایان استان دهند تا نان با بهترین کیفیت به دست مردم شریف قم برسد.
قم میتواند الگوی موفقی در ترویج نان کامل باشد
رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قم نیز در این همایش با اشاره به اهمیت ویژه نان در سبد غذایی و سلامت مردم، گفت: همه مسئولان و متولیان حوزه آرد و نان در قم به میدان آمدند تا موضوع عرضه نان کامل به جد دنبال شود.
علیاکبر حق ویسی افزود: ما به دنبال آن هستیم تا در تولید آرد سبوسگیری در حد استاندارد داشته باشیم و در این زمینه کارخانههای تولید آرد استان همکاری خوبی دارند.
وی افزود: سرطان روده در میان زنان و مردان رو به افزایش است و استفاده از نان کامل و باکیفیت میتواند در کاهش میزان شیوع این بیماری و تقویت سیستم ایمنی مردم در برابر سایر بیماریها، تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.
وی ادامه داد: میخواهیم در جریان انجام یک پژوهش علمی نشان دهیم باعرضه نان کامل در قم تا چه اندازه بیماریهای گوارشی در استان کاهش پیدا کرد و در این زمینه بهعنوان الگو مطرح شویم.
گفتنی است آزمایشهای انجامشده توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان میدهد آرد توزیعشده در میان نانواییهای استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان عزیز قمی نیز تلاش میکنند بامهارت بالای خود، نان باکیفیتی را به دست مردم برسانند.
بهطورکلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نانهای موردعلاقه مردم را تولید میکنند. پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هرماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.
انتهای پیام/