استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام خمینی(ره) امام قانون بود، گفت: برای نزدیک شدن به اندیشههای امام خمینی(ره) باید در حوزههای علمیه بجای فقه، قانون تدریس شود.
حجت الاسلام محمدجواد تاکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، با اشاره به سالروز رحلت امام خمینی(ره) به دیدگاه های این معمار کبیر انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: امام خمینی(ره) معتقد بودند که من تمدن اسلامی را در فقه میبینیم.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) بدون حکم حکومتی مباحث را در دهه 60 پیش بردند، عنوان کرد: تمام موضوعات ازجمله قانون کار، اصلاح اراضی و ... را با استفاده از فقه جلو بردند.
تاکی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) امام قانون بود و فقهای امروز فقهای فقه هستند، خاطرنشان کرد: میان فقه و قانون فاصلههایی است که برای نزدیک شدن به اندیشههای امام خمینی(ره) باید در حوزههای علمیه بجای فقه، قانون تدریس شود.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی بسیاری مسائل در مرحله قانون است، تصریح کرد: فقیه در مرحله نخست کشف انجام میدهد، سپس عنصر کشف شده را در قالب متناسب با زمان و مکان تبدیل به مدل قابل ارائه میکند که نیازمند استنبات است.
استاد حوزه علمیه افزود: فقیه در مرحله ساخت باید مصلحت اندیشی داشته باشد و امام خمینی(ره) در دهه 60 در این مرحله قرار داشتند.
وی با اشاره به اینکه در فقه استنباط حکم را آموزش میبینیم، یادآور شد: امام خمینی(ره) بجای استنباط حکم، استنباط موضوع را داشتند.
تاکی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در ادبیات فقهی انقلاب اسلامی را پیش بردند، ابراز کرد: این ادبیات بر مبنای استنباط موضوع است که تمام نکات ازجمله مصلحت، بررسی زمان و مکان و ... را در خود دارد.
وی با اشاره به اینکه برای شناسایی امام باید جامعهسازی ایشان در دهه 60 را بشناسیم، بیان کرد: باتوجه به اینکه حوزه در این عرصه ضعف دارد، هنوز نتوانستیم امام را بشناسیم.
استاد حوزه علمیه گفت: میان فقه و قانون فاصلههایی است که برای نزدیک شدن به اندیشههای امام خمینی(ره) باید در حوزههای علمیه بجای فقه، قانون تدریس شود.