مدیرکل محیطزیست استان قم، گفت: منشأ ۷۰ درصد ریزگردهایی که هوای قم را دچار آلودگی کرده است به اراضی دشت مسیله، حسینآباد میش مست و اطراف دریاچه نمک قم باز میگردد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محمدحسین بازگیر، مدیرکل محیطزیست استان قم در جریان بازدید میدانی از کانونهای تولید ریزگرد استان قم، گفت: در استان قم حدود ۳۰۰ هزار هکتار عرصه بحرانی در زمینه تولید ریزگرد شناسایی شده که این میزان کانون تولید ریزگرد توجه و برنامهریزی سریع را طلب میکند.
بازگیر مهمترین عرصههای تولید ریزگرد استان قم را شامل دشت مسیله، دشت سراجه و اراضی اطراف تالاب حوضسلطان، تالاب مره و اطراف دریاچه نمک قم اعلام کرد و افزود: در دشت مسیله و حسینآباد میش مست ۱۰۵ هزار هکتار و در دشت سراجه ۳۰ هزار هکتار از اراضی نیازمند توجه و اقدام است.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از ریزگردهای آلودهکننده هوای قم منشأ داخل استانی داشته و از دشتهای مسیله، حسینآباد، و اراضی اطراف دریاچه نمک و تالاب حوضسلطان و مره بر میخیزد، گفت: ۳۰ درصد ریزگردها نیز از اراضی استانهای تهران، اصفهان و اراک وارد استان قم میشود.
بازگیر از تهیه برنامه مقابله با ریزگردها با همکاری همه دستگاههای مرتبط تا ۳ ماه آینده خبر داد و گفت: این عرصههای بحرانی و منشأ ریزگرد استان قم در مسیر وزش بادهای شرقی به غربی قرار دارند و وضعیت بحرانی این اراضی به جایی رسیده است که وزش باد با کمترین سرعت ریزگردها را وارد آسمان قم میکند.
وی با بیان اینکه تأمین حقابه تالابها و حفاظت از اراضی از برنامههای عملیاتی برای نجات محیطزیست استان قم است، گفت: موضوع تأمین حقابهها از بالادست نیز بهعنوان مطالبهای عمومی در دستور کار تمامی دستگاههای اجرایی و مردم قم باشد.
مدیرکل محیطزیست در خصوص تأمین حقابههای زیستمحیطی قم هم گفت: این حقابهها باید از استانهای تهران، استان اصفهان و مرکزی تأمین شود.
وی اضافه کرد: در چند دهه گذشته تنها ۴ هزار هکتار از اراضی دشت حسینآباد میش مست از سوی منابع طبیعی با ایجاد مراتع و کاشت گیاه طاق و گز پوشش داده شده است.
انتهای پیام/