مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم با اشاره به تأثیر استفاده مناسب از کودهای یارانهای در تقویت عملکرد محصولات اساسی کشاورزی در استان، گفت: مصرف متعادل کودهای یارانهای در سال زراعی جاری، سطح تولید محصولات راهبردی کشاورزی همچون گندم را در قم افزایش داد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حسین زند ضمن اشاره به نقش بینظیر تغذیه گیاهی و تأثیر آن در تولید محصولات کشاورزی، بیان داشت: استفاده مناسب و متعادل از کودهای یارانهای تأثیر مثبتی در افزایش میزان تولید محصولات اساسی همچون گندم، جو، کلزا و سایر محصولات کشاورزی دارد.
وی افزود: بهبود تغذیه گیاهی یکی از مهمترین ابزارها و روشها برای رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی است و در همین راستا مصرف متعادل کود نیز یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به شمار میآید؛ البته شرایط آبوخاک در استفاده متعادل از کودهای شیمیایی، آلی و بیولوژیکی به روشی صحیح و مطابق با نیازهای واقعی محصول تأثیرگذار است.
وی در همین رابطه تأکید کرد: برای مثال طی سال زراعی جاری با وجود خشکسالی و کمبود بارش، خوشبختانه با تغذیه مناسب محصول گندم، شاهد افزایش ۱۵ درصدی تولید این محصول راهبردی نسبت به سال زراعی قبل هستیم.
زند همچنین گفت: در سال ۱۴۰۱ با تأمین بیش از ۲۲ هزار تُن انواع کودهای یارانهای در قم گام بلندی برای تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی برداشته شد و در این سال نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار تُن کودهای فسفاته و پتاسه بیشتری توسط کشاورزان عزیز استان مصرف شد.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/